Egy kis pénztöri

Mohacsi Norbert - 2008. augusztus 24.

Mi az? Megfoghatatlan, mégis minden mozgatórugójaként jelen van életünkben. Olyan, mint az emberiség, eszmélése óta hőn áhított örökmozgó, úgy tesz, mintha működtetné a világot, mintha élne. Felel sorsokért, áldozatai vannak, nem is kevesen. Mindenhatóvá válik, persze bizonyos mennyiség fölött. Egyesek betegesen keresik, kutatják, merre van még több, honnan lehetne még előkeríteni valamennyit. Ha nem jöttél volna rá eddig, akkor ez a PÉNZ!

Tovább

A mi kis Szigetünk

Mohacsi Norbert - 2008. augusztus 22.

Megint vége az egy hét együttlétnek. Nagyjából két hét alatt hozzák majd helyre a Hajógyári-sziget élővilágát a szigetlakók és szigetet élvezők után. Világhírű sztárok léptek fel ismét Magyarország legnagyobb fesztiválján Iron maiden, Kaiser Chiefs, REM, Serj Tankian, The Killers, Sex Pistols, Rhoda Scott(jól sikerült eldugni, de még így is ütött akkorát!), Jamiroquai, Die Arzte, Alanis Morisette, The Kooks,hogy csak a legnagyobbakat említsem (a magyarokat kihagytam, de rengetegen voltak).

Tovább

Autó vs bicikli – négy kerék, két kerék

Mohacsi Norbert - 2008. augusztus 5.

Még mindig dúl a háború biciklisek és autósok között naponta a közutakon a fővárosban!? Furcsa hisz egyfelé mennek, a cél is hasonló (odaérni valahova) és mégis állandósult az ellentét. Érdekességként jegyzem meg, hogy egy kisebb városokban, községekben nem nagyon szokás az ilyesmi, tehát először is fogjuk a sokaság okozta sokkra a közlekedési nehézségeket.

Tovább

Néhány éjszaka a Puchner kastélyban

Mohacsi Norbert - 2008. július 29.

Bikal egy kis község Dombóvártól nem messze, Pécstől is alig 50km-re, mely otthont ad a magyarországi wellness pihenőhelyek egyikének, nevezetesen a Puchner kastélynak, mely kívülről teljes pompájában úszik. Nekem volt alkalmam ezt a jeles helyet megélni a maga velőt rázó magasságában.

Tovább

Alkohol, probléma?

Mohacsi Norbert - 2008. július 23.

Nem vagyok biztos abban, hogy sokakat felháborít, bár szerintem egy kicsit túlzás a következő statisztika. Egy uniós felmérés szerint Magyarországon a legmagasabb az alkoholfogyasztás. Épp ezért mindent elkövetnek, hogy ne igyuk magunkat halálra. Rémisztően kezd hasonlítani a helyzet a XX. Századi Amerikára lassan jöhet a szesztilalom.

Tovább

Dorothea – egy kis mediterrán kávézó Szentendrén

Mohacsi Norbert - 2008. május 23.

Egy szép tavaszi napon néhány cimborámmal fogtuk a bicikliket és döntöttünk, hogy egy kisebb túra keretében megnézzük Szentendrét. Megszomjaztunk az út alatt ezért keresgélni kezdtünk az éttermek kavalkádjában. Nemsokára megtaláltuk a megfelelő helyet, ahol nagy meglepetésünkre az asztaltáncolós buli végéig maradtunk.

Tovább

Re: Értelmiséginek lenni trendi!?

Mohacsi Norbert - 2008. május 9.

Először is felül kéne vizsgálni ki számít értelmiséginek. Ami egy ideje(úgy száz éve) ebben az országban zajlik az nem enged következtetni az értelmiség létezésére. Előre is bocsánat, akinek nem inge ne hordja.

Tovább