Pasizási technikák női szemszögből

Ravai Xenia - 2008. április 29.

Férfiak. Szeretjük és utáljuk Őket. Hol az egyik, hol a másik, és előfordul, hogy mindkettő érzés egyszerre kerít hatalmába minket.

Tovább

iMax – ahol minden valósággá válik!

Ravai Xenia - 2008. április 15.

imax-mozi.jpgIMAX. Lehetne a számítógépes szakemberek újabb szava, vagy egy angol nyelvújító által kitalált szórövidítés, azonban az igazság ettől kicsit messzebb van, ugyanis a szó jelentése: „Image Maximum”, ami magyarul annyit jelent, hogy maximális képhatás.

Tovább

Hol találjuk meg a Nagy Őt? – ismerkedési helyszínek II.

Ravai Xenia - 2008. április 10.

nagy-o.jpgA Nagy Ő. Kimondva és kimondatlanul minden ember arra vágyik, hogy megtalálja. Ahogy a híres New-York-i szingli Carrie Bradshaw is mondja a Szex és New Yorkban: „Mindig azt kerestem. A másik felemet. Valaki, aki mellettem a legjobb, és valakit, akinek én vagyok a legjobb.”Megtalálni azt az embert, aki úgy fogad el, ahogy vagy, aki minden hibáddal együtt szeret, és akit te is ugyanígy szerethetsz. Egy szóval a másik feledet.

Tovább

Szilvuplé – ahol a latin ritmusok életre kelnek

Ravai Xenia - 2008. április 7.

szilvuple.jpgS’il vous plait (ejtsd:“szivuplé”) franciául azt jelenti; kérem, legyen szíves. Nem a kedves Olvasó nem egy kezdő francia nyelvlecke első mondatát látja. Mindössze arról van szó, hogy megpróbálok párhuzamot vonni a fenti szó, és a VI. kerületben található “Szilvuplé”nevű hely közt. Talán a névválasztáskor ezen kifejezésből merítettek ihletet, melyen egyetlen aprócska változtatás történt. Az eredeti kifejezést megtoldották egy l betűvel.

Tovább

Beköszöntött a Húsvét!

Ravai Xenia - 2008. március 22.

husvet.jpgTémaköröm Húsvét estéjének napján mi is lehetne más, mint maga az ünnep, mert van egy olyan érzésem, hogy még mindig sokan vannak ezzel a kérdéssel úgy, hogy nem teljesen pontosan tudják, mit is ünneplünk Húsvétkor. Mivel az ismétlés a tudás anyja, lássuk miről is szól ez az ünnep?

Tovább

Hol találjuk meg a Nagy Őt? – ismekedési helyszínek I.

Ravai Xenia - 2008. március 10.

Cikksorozat. Azt hiszem, ez a legjobb szó. Hétről-hétre, cikkről-cikkre, leírom az utat az ismerkedés lehetséges helyszíneitől kezdve, az első randevún keresztül, a szakításon át, egészen a nagy Ő megtalálásáig. Buktatók, nehézségek, félelmek, rossz döntések, vagy épp az ellentéte, jó döntések, öröm, remény, hit, boldogság. Mindet megtapasztaljuk szerelmi életünk során. Kikerülni? Nem lehet. Átélni? Át kell. Miért? Mert minden kudarcból, és jó dologból le tudunk vonni tapasztalatokat, s ezeket a későbbi kapcsolatainkban fel tudjuk használni. Ki jobban, ki kevésbé….

Tovább

80. Oscar Gála – meglepetések nélkül

Ravai Xenia - 2008. február 25.

80-oscar.jpgSzinte hihetetlen, de immáron a 80. Oscar Gálát rendezték meg ma hajnalban Los Angelesben a Kodak Színházban. Az elmaradt Golden-Globe díjkiosztó után, pedig már csak ez az egy helyszín maradt meg aktuális külföldi hírességeinknek, hogy megmutathassák mindenkinek, ők ragyognak a legfényesebben Hollywood egén.

Tovább

„Gramofon” eső 2008-ban is

Ravai Xenia - 2008. február 14.

grammy.jpgA magyar idő szerint 2008. február 11-én hajnalban kiosztották a zenei élet legrangosabbnak számító díját Los Angelesben. A díjátadón megjelent a külföldi zenei piac apraja- nagyja, sőt tiszteletüket tették olyan hírességek is, mint Paris Hilton, Usher, Tom Hanks, Whitney Houston, Stevie Wonder, Prince, Ringo Starr és a sort még lehetne folytatni.

Tovább

Club Inside – a jóból a sok soha sem árt

Ravai Xenia - 2008. február 8.

buddha-tancter.jpgClub Inside. Manapság a legfelkapottabb klubok egyike, ahol jórészt főiskolások, és egyetemisták tombolják ki magukat vizsgák előtt, után, vagy a bátrabbak akár alatta is. A Közraktár utca 9-11 alatt található épületet, nem nehéz megtalálni. A Boráros térnél leszállva a 2-es villamossal kell menni, egy megállót a Zsil utcáig, és onnan már csak pár lépés, és mindenki megláthatja az inkább raktárépületre, mint szórakozóhelyre hasonlító Inside-ot. A zord külső azonban kellemes belsőt takar, és mindjárt egyszerre hármat, ugyanis ha eddig nem említettem volna, itt az Inside három szórakozási lehetőséget kínál egy helyen.

Tovább

Golden Globe botrány – avagy ma már mindent bojkottálnak?

Ravai Xenia - 2008. január 23.

golden-globe-2008.jpg2008. január 13, bár nem pénteki nap volt, mégis balszerencsét hozott a Hollywood Foreign Press Association-nek – azaz közérthető nyelven annak a szervezetnek, mely eldönti melyik film, színész, rendező, és film-betétdal 2008. év győztese.

Tovább

Következő »