Egyre népszerűbb a Múzeumok Éjszakája

Rozsnyai Brigitta - 2009. június 23.

dsc08959Idén hatodik alkalommal rendezték meg a Múzeumok éjszakáját, ahol a múzeumi tárlatvezetéseken és kiállításokon kívül filmvetítésekkel, könnyű- és komolyzenei koncertekkel és gyerekprogramokkal várták az érdeklődőket.

Tovább

Padlószőnyeg

Rozsnyai Brigitta - 2009. május 18.

padloszonyeg-1A Presznyakov testvér – és írópárost Csehov után a legtöbbet játszott orosz szerzőként tartják számon a világon. Padlószőnyeg című művük magyarországi bemutatóját május 9-én tartották a Budapesti Kamaraszínházban.
Tovább

Irány a természet!

Rozsnyai Brigitta - 2009. május 11.

img_0642Végre idén is beköszöntött a tavasz. Ilyenkor a fővárosi lakosok igyekeznek minél több időt tölteni a szabadban, Budapest zöld övezeteiben. A Városligetben, a Margitszigeten, és a Tabánban is rengeteg, hasukat süttető, az egész napos munkahelyi fáradalmakat, vagy az egyetemi előadásokat kipihenő embereket láthatunk. Nézzük, hogy hol tölthetünk még kellemes és nyugodt órákat a zsúfolt fővárosban? Tovább

Júniustól újra Vámpírok Bálja!

Rozsnyai Brigitta - 2009. április 22.

vampirok-balja-01A nyári forróságból ismét a hófödte Transsylvania hegyei közt találhatjuk magunkat, hiszen június 5-től kezdetét veszi a Vámpírok Bálja című musical 3. nyári szériája. A nagysikerű előadás ősbemutatója 1997-ben volt Bécsben. Később Stuttgartban, Hamburgban, Varsóban, Berlinben és Budapesten is színpadra állították Roman Polanski 1967-es filmjének zenés adaptációját.
Tovább

Kulturális központ a Bárkában

Rozsnyai Brigitta - 2009. április 13.

barka-szinhaz-nyilt-napAz első színházi világnapot 1962.-ben tartották a Nemzeti Színházi Intézet bécsi közgyűlésének határozatára. A világ minden táján március 27-én ünneplik az évfordulót, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet fontosságára. A Világnap alkalmából a Bárka Színház nyílt napot tartott, ahol a szervezők rengeteg színes programmal várták az érdeklődőket.
Tovább

Eugene O’neill: Utazás az éjszakába

Rozsnyai Brigitta - 2009. április 4.

utazas21Egy család tragédiájáról, az egymáshoz való ragaszkodásról szól Eugene O’neill szívbemarkoló története. Az Utazás az éjszakába című dráma magyar ősbemutatója 1963-ban volt a Nemzeti Színházban Bessenyei Ferenc és Kállai Ferenc szereplésével. A művet azóta már több színházban is bemutatták, március 21-től pedig a Budapesti Kamaraszínház is műsorra tűzi O’neill 1941-ben íródott tragédiáját.
Tovább

Botho Strauß: A park

Rozsnyai Brigitta - 2009. március 27.

a_parkA Budapesti Tavaszi Fesztivál megnyitotta „kapuit”, s március 20-tól egészen április 5-éig várja a kultúra iránt érdeklődő közönséget. Már az első napon több kiállítás, hangverseny, színházi előadások és egyéb rendezvények közül lehetett válogatni. E rangos fesztivál keretében került sor Botho Strauß A park című művének bemutatójára a Nemzeti Színházban.

Tovább

Meteorológiai Világnap

Rozsnyai Brigitta - 2009. március 21.

meteorologiai-vilagnap-1Napjainkban már különböző évfordulókat és világnapokat ünnepelünk. Csak kevesen tudják például, hogy február 14. nem csak a szerelmesek napja, hanem a Betegek Világnapja is. Márciusban két világnap is létezik, melyek szorosan kapcsolódnak a környezetünkhöz. Ezekről évek óta megemlékeznek szerte a világon. A Víz Világnapját március 22-én, a Meteorológia Világnapját pedig egy nappal később ünneplik.
Tovább

Jógyerekek képeskönyve

Rozsnyai Brigitta - 2009. március 19.

dscf02888A Nyugat 2008-1908 című előadás után újabb közös produkcióval rukkolt elő a Művészetek Palotája és az Örkény Színház. A Jógyerekek képeskönyve a Müpa Fesztivál Színházában debütált január 17-én, februártól pedig a Madách-téri teátrumban látható.

Tovább

Aveneu Q – Felnőttmese bábokkal

Rozsnyai Brigitta - 2009. március 19.

aveneu-q-felnottmese-babokkal-1A vártnál egy héttel később, de végül az összes lakó beköltözött a Mi utcánkba, azaz a Révay úti Centrál Színházba. Az Aveneu Q című totál brutál musical szőrmók figurái több külföldi színpad meghódítása után, február 28-án a magyar közönségnek is bemutatkoztak. Tovább

Következő »