Randiszabályok kezdőknek és haladóknak

Szederkenyi Izabella Amina - 2008. május 1.

Végre felfigyelt rád. Végre összejöhet valami. Megbeszéltétek az első (esetleg a második, harmadik…) randit. Boldogan, de egyben kissé idegesen készülődsz, ott van a gombóc a torkodban. Most elkezdődhet valami, de akár el is szúrhatod. Mit tegyél, hogy ez ne történjen meg, hogy mindketten a legjobb élményekkel fejezzétek be a találkozót? Tökéletes randi ugyan nincs, ráadásul bármilyen gondosan tervez az ember, valami úgyis közbejöhet. De néhány tippel, egy-két dolog szem előtt tartásával sokat tehetsz azért, hogy jól süljön el az este.

Tovább

Vadászat férfiakra – hogy vigye a nyúl a puskát a vadász tudta nélkül?

Szederkenyi Izabella Amina - 2008. április 25.

Ülsz valahol egy kávézóban, vagy a buszon, esetleg a tengerparton, és meglátod őt – egy jóképű fickót, akivel szívesen elbeszélgetnél erről-arról, vagy ki tudja, milyen tervek járnak még a fejedben. Szeretnéd megszólítani, de mégsem teszed, mert nő vagy, és ugye a kezdeményezés a pasik dolga. Ő azonban nem méltat túl sok figyelemre, Te pedig nem tudsz megszabadulni a gondolattól: ez a férfi kell neked. Fel kéne valahogy hívni magadra a figyelmét. De hogyan tedd, hogy ne tűnj túl rámenősnek?

Tovább

A Kiválasztott – nem mindennapi (manipuláló)képességek

Szederkenyi Izabella Amina - 2008. április 17.

urigeller_000.jpgMúlt szombaton a harmadik adásával jelentkezett a TV2 Kiválasztott című műsora, amelyben mentalisták mérik össze tudásukat. A cél: felfedezni, és hivatalosan is „kinevezni” Uri Geller utódját. Fent nevezett urat gondolom, senkinek sem kell bemutatni, évek óta ismerjük nem mindennapi képességeit, különös tekintettel a kanálhajlítgatásra.

Tovább

Peru, a legnagyobb indián ország

Szederkenyi Izabella Amina - 2008. április 11.

peru.jpgPeru Dél-Amerika harmadik legnagyobb területű országa, hajdan az Inka Birodalom központja volt. Fővárosa Lima, 1.285216 km2-nyi területén kb. 27 millióan élnek. Hivatalos nyelve a spanyol, a kecsua (indián) és az ajmara (indián). Pénzneme az inti (=100 centimo), természeti adottságai pedig meglehetős változatosságot mutatnak. Az ország területének közel felét az Andok hegység borítja, csodálatos völgyekkel és fennsíkokkal szabdalva. Nyugati részén hűvös, száraz, növénytelen pusztaság terül el, keleten pedig az Amazonas-medencére jellemző trópusi éghajlat és növényvilág a jellemző. Az Andokban található Colca-Kanyon mélyebb és szélesebb, mint az USA-beli Grand-Kanyon.

Tovább

Gerald Durrell, az „állatvilág védőszentje”

Szederkenyi Izabella Amina - 2008. április 10.

gerald-durrell.jpgKevés ember tett annyit az állatvilág, a természet megóvása érdekében, mint Gerald Malcolm Durrell (1925-1995), brit zoológus és író. Az indiai Jamshedpurban látta meg a napvilágot, Kalkutta közelében, a család legfiatalabb gyermekeként. Könyveivel, a humor erejével, és egész életén át buzgó lelkesedésével milliókat fordított át közönyből és tudatlanságból az élővilág felé. Teljes vagyonát életének fő céljára, az állatok megóvására szentelte.

Tovább

Kuba – a Bacardi és a forradalmárok földje

Szederkenyi Izabella Amina - 2008. március 20.

havanna.jpgMagával ragadó életérzés és zene, vendégszeretet, több száz gyönyörű strand, nemzeti parkok, érdekes kisvárosok és nyolc UNESCO világörökség – íme néhány ok, amiért érdemes Kubába utazni. A Karib-térség legnagyobb szigete körülbelül akkora, mint Magyarország, és nagyjából annyian is lakják. A tengerpart szerelmeseinek ideális választás, de jó tudni, hogy Kuba nemcsak strandokból áll, az országnak vannak 2000 m körüli hegyei is. Fontos tudni, hogy a beutazáshoz vízum szükséges, ez beszerezhető Kuba magyarországi nagykövetségén. A hivatalos nyelv a spanyol, a legelterjedtebb idegen nyelv pedig az angol.

Tovább

Jordánia – évezredes történelem, modern kikapcsolódás

Szederkenyi Izabella Amina - 2008. március 12.

aqaba.jpgNéhány évvel ezelőtt népszerű úti cél volt Jordánia, sok magyar indult el ebbe országba, amely egyszerre rendelkezik tengerparttal, sivataggal és hegyvidékkel. Az útikönyvek általában a bibliai helyszínekről is említést tesznek, no és az ottaniak vendégszeretetéről. Mégis, mostanában már egyre kevesebbszer találkozunk jordániai utak hirdetésével, pedig igazán érdemes közelebbről is megismerni ezt a rendkívül szép és különleges országot!

Tovább

A balek – a cinikus, a bajkeverő és a fegyvernepper

Szederkenyi Izabella Amina - 2008. március 12.

balek.jpgHugh Laurie nevét Magyarországon elsősorban a Dr. House című, vitán felül nagyszerű sorozat kapcsán ismerhetjük. A brit színész (aki egyben humorista és zenész is), a cambridge-i egyetem antropológia és archeológia szakpárán végzett, majd csatlakozott a Cambridge Footlights nevű színtársulathoz. Számos komédiasorozatban vállalt szerepet, mint például a Fekete Viperában, A Bit of Fry and Laurie-ban és a Jeeves and Wooster-ben. Több filmben is játszott, ilyen a Szilveszteri durranások (1992), az Értelem és érzelem (1995), a 101 kiskutya (1996), a Vasálarcos (1998), Stuart Little, a kisegér (1999), a Papás-mamás (2000), Stuart Little, a kisegér 2.(2002) és A főnix útja (2004). Mindezen felül pedig könyvírásra is adta a fejét.

Tovább

Kábelbarátok – ismeretlen ismerősök, akik mindent tudnak rólad

Szederkenyi Izabella Amina - 2008. március 10.

Nem is olyan régen tettem a – számomra – meglepő felfedezést: napjainkban (legalábbis ebben a „túlcivilizált” nyugati világban) szinte már bárkiről meg lehet tudni mindent. Valóban elérkeztünk volna oda, hogy – hála a modern technológiának – semmi sem maradhat már rejtve? És valóban jó ez nekünk?

Tovább

Az igazság ára – itt a piros, hol az igazság?

Szederkenyi Izabella Amina - 2008. március 6.

20080305jakupcsek2-a.jpgTegnap mutatkozott be első adásával a TV2 új műsora, az Igazság ára címmel. Az Amerikából átvett show lényege, hogy a jelentkezőket hazugságvizsgálatnak vetik alá, ennek során rengeteg kérdésre kell felelniük, az eredményeket pedig eltárolják. Ezt követően a stúdióban, immár a gép nélkül, összesen 21 kérdésre kell őszintén válaszolniuk. Aki kiállja a próbát, 20 millió forintot vihet haza.

Tovább

Következő »