Hogyan, hányféleképpen írhatunk önéletrajzot? – Motivációs levél készítése

Rajczi Szabina - 2009. szeptember 12.

Az első cikkben már kifejtettem, hogy miért és hogyan érdemes önéletrajzot írni. Most azonban kijátsszuk a második ütős lapunkat is, a motivációs levelet! Póker szemszögből nézve ez két figurás lap birtoklását jelenti, holott a motivációs levél az önéletrajz ellentétje. Míg az utóbb említett egy tárgyilagos, információ áradat, a másik személyes, meggyőző és a másik kiegészítése. Az egyéni motivációnkat fejtjük ki bővebben, hogy miért érdemes az adott intézménynek minket választani.Mik azok az előnyeinek, amik a cégnek, iskolának hasznára válhatnak.

Tovább

Hogyan, hányféleképpen írhatunk önéletrajzot? – Játszd ki az első lapodat

Rajczi Szabina - 2009. június 3.

oneletrajz-cvAhogy a szerelmet keresed, úgy keresd a munkahelyedet is, mert az igazit nagyon nehéz kiválasztani. Legyél igényes és rámenős! Ebben fogok segíteni neked. Reggel nézz a tükörbe, fésüld el oldalra a hajad és nézz szembe önmagaddal! Légy őszinte, tudd ki vagy, és mik a határaid! Ha már mindezzel tisztában vagy, valósítsd meg önmagad és tedd meg a siker felé az első lépéseket. Vedd fel a kártyát, nézd meg mi van a kezedben és játszd ki az első nyerő lapot. Ez a lapod az önéletrajzod.

Tovább

Munkakeresés – Munkát, de most!

Rajczi Szabina - 2009. május 22.

munkakereses-munkat-de-mostElőre közlöm a Kedves Olvasóval, hogy nem állt szándékomban elkeseríteni vagy feldühíteni, de ez azon problémák egyike, amiről muszáj beszélnünk. Ugyanakkor hiába beszélünk róla egyre többet nem fogunk megoldást találni rá. Próbálkozni kell. Még akkor is, ha már minden kilátástalannak tűnik és fel akarjuk adni. Meg kell vívnunk ezt a harcot a „disznófejű nagyúrral”.

Tovább

Rézmál Kávézó – Most jó vagy nem jó?

Rajczi Szabina - 2009. május 3.

rezmal-kavezo-01Végül már én is elbizonytalanodtam, hogy a Rézmál Kávézó egy olyan hely, ahol érdemes időt tölteni, vagy sem. Attól függ a dolog, hogy az ember milyen célzattal szándékszik ott tartózkodni: kávéra, teára ül be az ismerősökkel cseverészni; vagy esetleg bulizni szeretnénk egy jót.

Tovább