Rézmál Kávézó – Most jó vagy nem jó?

Rajczi Szabina - 2009. május 3.

rezmal-kavezo-01Végül már én is elbizonytalanodtam, hogy a Rézmál Kávézó egy olyan hely, ahol érdemes időt tölteni, vagy sem. Attól függ a dolog, hogy az ember milyen célzattal szándékszik ott tartózkodni: kávéra, teára ül be az ismerősökkel cseverészni; vagy esetleg bulizni szeretnénk egy jót.

Tovább

Take Five – Végre egy igazi jazzkocsma!

Palagyi Ildiko Brigitta - 2009. március 1.

take-five-e28093-vegre-egy-igazi-jazzkocsma

A Take Five 2007 decemberében nyitotta meg kapuit a Vista Utazási iroda pincéjében (Paulay Ede utca 2.). A klub alapítói világszínvonalú, mégis laza, kötetlen szórakozást ígértek. Az ígéretüket véleményem szerint betartották, mert ez valóban egy jó kocsma jó zenével.

Tovább

Másodszor is Budapesti Mangalica Fesztivál

Stanczik Edina - 2009. február 15.

mangalica1Második éve rendezik meg a Városligetben, a Vajdahunyad várában a Mangalica fesztivált. Idén már nagyobb szabású volt, mint tavaly és bár nem volt éppen meleg, a látogatókat ez nem tartotta vissza semmitől.

Tovább

Itthon is Costa Coffee!

Stanczik Edina - 2009. február 10.

costa-coffeeCosta. Sok kávékedvelőnek ez a név már ismerősen cseng. Sokak viszont még csak most fogják megismerni. Mert megismerik, az biztos, hiszen a Costa már Magyarországon van…

Tovább

Czukor Étterem és Kávézó – minőségi pillanatok hőségben és árnyékból

Muller Marietta - 2009. január 18.

czukor-etterem-es-kavezoCzukor utca 3 alatt megnyílott a… Czukor Étterem és Kávézó. Macskakő és kockakő, nyugalom, majd miliő. Az V. kerület szívében, a Ferenciek terétől 2 percre, a nyüzsgő város belsejében, megnyílott maga a nyugalom.

Tovább

Mokka Kultúrkávézó

Stanczik Edina - 2009. január 5.

dscn1345Székesfehérvár szívében, a történelmi belvárosban van egy nyugodt kis hely a sétálóutcák ölelésében, úgy hívják kultúrkávézó. Ez a szó régmúlt korok kávéházait idézi bennem. Rögtön meg is jelenik előttem a kép, ahogy József Attila a Japán Kávéházban – annak is a szegletén – meglepi magát egy költeménnyel, mondjuk a 32. születésnapján. Tovább

Darshan Udvar – A mesés kelet örök nyugalma

Muller Marietta - 2008. december 15.

Buddha egyik tanítása szerint, addig nem lehetünk teljesen éberek, míg az anyagi világ fogságában vergődünk. S milyen igaza volt. Kell egyfajta érzékenység, hogy nyitni tudjunk a különleges, a megszokottól eltérő dolgok felé. Ha a Darshan szóról nem asszociálnánk rögtön egy kellemes illatú füstölőre, az Udvarba belépve feltárul előttünk kelet mesés varázsa.

Tovább

Corvintető – Underground mindenek felett

Muller Marietta - 2008. november 26.

A West Balkán már más vizekre evezett, a Kultiplex elvérzett, a Tűzraktér nyalogatja sebeit. Meg kell hagyni, a romkocsmák sorsa és helyzete bizonytalan. De most itt vagyunk a Blahán. Nem a Kazinczy utca felé vesszük az irányt a Szimplába, nem tekergünk el a Szóda felé. Célunk a Corvintető. S jobb ha megkérdezzük, merről van a bejárat, mielőtt fejjel mennénk a falnak.

Tovább

Muzsikus Kávéház – Az igazi dallamok szerelmeseinek

Muller Marietta - 2008. november 23.

A zene mindenkinek mást jelent, mindenki másféle dallamtól kapja meg az igazi eszenciát, a csodát mely lelkét felüdíti, s eloszlatja gondolata komor felhőit. Mikor a zongora fehér billentyűi egy akkordot zárnak be, vagy mikor a hegedű húrjai együtt szólalnak meg a legtisztább énekhanggal, olyan kapuk nyílnak meg, melyekhez a szavak már nem érnek fel, csak gondolati és érzelmi síkon léteznek. Ekkor lúdbőrözik a karunk, ekkor ráz ki minket a hideg, s borzong egész testünk. A zene szeretet, a zene öröm.

Tovább

Y mint… – Ypsilon Café és Étterem

Muller Marietta - 2008. november 15.

021Az ábécé utolsó betűi között kullogó Y, egy nagyon hangulatos helynek adta nevét. Az elegancia, mondhatni testet ölt alakjában. Tovább

Következő »