Egyre népszerűbb a Múzeumok Éjszakája

Rozsnyai Brigitta - 2009. június 23.

dsc08959Idén hatodik alkalommal rendezték meg a Múzeumok éjszakáját, ahol a múzeumi tárlatvezetéseken és kiállításokon kívül filmvetítésekkel, könnyű- és komolyzenei koncertekkel és gyerekprogramokkal várták az érdeklődőket.

Tovább

Nagy sportágválasztó – Sok jó sportág kis helyen is elfér

Szabados Melinda - 2009. május 20.

nagy-sportagvalasztoEgy rendezvény, ami igazán a sportról szól… a Nagy sportágválasztó. Találkozz és sportolj együtt olimpikonjainkkal, élsportolóinkkal május 22-23-án a Merkapt Maraton Sportközpontban. Tovább

Élvezhetetlen Sajtófesztivál 2009

Kancsal Zsanett - 2009. május 18.

sajtofeszt10Idén, harmadik alkalommal szervezte meg a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) a 2009-es Sajtófesztivált a Vörösmarty téren. Viszont minden igyekezet ellenére a fesztivál sikerességét sajnálatos módon elnyomta a tér mögötti építkezés zaja és pora.

Tovább

Pálinkafesztivál 2009

Danyi Rita - 2009. május 15.

palinkafesztival-2009Az immáron hagyománynak számító Pálinkafesztivál múlthéten, május 7-10 között került megrendezésre Budapesten, ahol a nagy múltú „hírességek” mellett az egyelőre még ismeretlen kisebb főzdék is bemutatkozhattak, amiket természetesen nekünk is le kellett tesztelnünk!

Tovább

URBITÁLIS Majális – Idén is birtokba vesszük Budapestet!

Szabados Melinda - 2009. május 13.

urbitalis-majalis

URBITÁLIS Majális a zöldben, Duna-parton, gyalog, gördeszkán és vízen, mezítláb, gyerekeknek, üzletembereknek, családoknak, mindenkinek. A tavasz leghosszabb, legszínesebb, legfővárosibb bulija május elejétől egészen a hónap végéig tart. 30 nap alatt több száz helyszínen várják a szervezők a fesztiválozókat.

Tovább

Majális nézőben

Danyi Rita - 2009. május 4.

majalisÉljen Május 1-e, a munka ünnepe, vagy inkább a munkaszünet ünnepe! Ilyenkor minden túlhajszolt, életét a négy fal között tengető ember a szabadba vágyik. A programáradatban kétfajta trendet lehet megkülönböztetni; a nagyvárosi nyüzsgést és a vidéki nyugalmat. De merre induljon az ember egy ilyen gyönyörű napon?

Tovább

Meteorológiai Világnap

Rozsnyai Brigitta - 2009. március 21.

meteorologiai-vilagnap-1Napjainkban már különböző évfordulókat és világnapokat ünnepelünk. Csak kevesen tudják például, hogy február 14. nem csak a szerelmesek napja, hanem a Betegek Világnapja is. Márciusban két világnap is létezik, melyek szorosan kapcsolódnak a környezetünkhöz. Ezekről évek óta megemlékeznek szerte a világon. A Víz Világnapját március 22-én, a Meteorológia Világnapját pedig egy nappal később ünneplik.
Tovább

Potpourri – Féner Tamás fotókiállítása

Rozsnyai Brigitta - 2009. február 3.

64A potpourri fogalom a zenei életben használatos, s egyveleget jelent. A kiállítás képeit is jellemzi a kifejezés, amely a neves fotóművész, Féner Tamás elmúlt 10 évének munkásságát mutatja be. A fotókiállítást a Magyar Fotográfusok Házában, a Mai Manó Ház kiállítótermeiben rendezték meg. A megnyitón Konrád György író és Baki Péter kurátor is jelen voltak.
Tovább

Látogatás a Fehérvári Babaházban

Stanczik Edina - 2008. november 26.

Babakollekciókat számos helyen találunk az országban; a nagyobbak Tihanyban, Keszthelyen, Abádszalókon, Hollókőn találhatók, jórészt népviseleti gyűjtemények. Én a székesfehérvárit látogattam meg, viszont nem nevezném babamúzeumnak, pontosabb talán a játékgyűjtemény elnevezés… Tovább

Tizenhetedszer is Budapesti Őszi Fesztivál!

Papp Orsi - 2008. október 19.

Az immár tizenhetedik alkalommal megrendezett Budapesti Őszi Fesztivál (BOF) az egyik legizgalmasabb kortárs összművészeti fesztivál. A rendezvénysorozat többek között a IX. kerületbe is ellátogatott egy kiállítással és több színházi előadással. Tovább

Következő »