Egyre népszerűbb a Múzeumok Éjszakája

Rozsnyai Brigitta - 2009. június 23.

dsc08959Idén hatodik alkalommal rendezték meg a Múzeumok éjszakáját, ahol a múzeumi tárlatvezetéseken és kiállításokon kívül filmvetítésekkel, könnyű- és komolyzenei koncertekkel és gyerekprogramokkal várták az érdeklődőket.

Tovább

Eddára tombolt a Zöld Pardon

Kancsal Zsanett - 2009. június 12.

eddara-tombolt-a-zold-pardon-3A nyári bulik folytatódnak a Zöld Pardonban. Kedden este, az Edda lépett színpadra  és rengeteg rajongót csalogatott el a koncertjükre.

Tovább

Kukorelly Endre: Ezer és 3, avagy a nőkben rejlő szív – Könyvbemutató

Palagyi Ildiko Brigitta - 2009. június 5.

kukorelly-endre-ezer-es-3-avagy-a-nokben-rejlo-szivA 80. Ünnepi Könyvhéten már kézbe veheti az olvasó Kukorelly Endre legújabb, Ezer és 3, avagy a nőkben rejlő szív című regényét, amely a Kalligram Kiadó gondozásában jelent meg. Kívülről befelé haladva szeretném bemutatni a könyvet.

Tovább

Esőmosta NORNA

Kancsal Zsanett - 2009. június 3.

norna30A NORNA együttes tagjai a gyereknapon egy fél órás produkcióval léptek a színpadra a Hűvösvölgyben, hogy felvidítsák a kicsiket és a rájuk vigyázó szüleiket.

Tovább

FEMALE.HU – Kortárs Női Irodalmi Est – Képes beszámoló

Palagyi Ildiko Brigitta - 2009. június 3.

femalehu-trapez-ix-imre-utca-2Nagy volt a nyüzsgés hétfő este a Trapézban. Öt fiatal szerző bemutatkozását várta a szép számban összegyűlt közönség. A Nemes Z. Márió által moderált est három részből állt. Felolvasással kezdtek, amit egy nagyon jó hangulatú, kötetlen beszélgetés követett.

Tovább

Esőben is kiállta a próbát a Vad Fruttik

Kancsal Zsanett - 2009. május 26.

fruttik12A Vad Fruttik együttes pénteken újfent a Zöld Pardon színpadára állt és egy fergeteges bulival ajándékozta meg a lelkes közönségét.

Tovább

10 éves a Zanzibár

Kancsal Zsanett - 2009. május 25.

zanzi13Melyik együttesről lehet mindig hallani?! Naná, hogy a Zanzibárról. Mindig történik velük valami izgalmas, amit örömmel olvashatunk/hallhatunk róluk. Most épp, a jubileumi kiadványuk és a teltházas koncertek vannak napirenden. Mi kell még?

Tovább

Pécsi Folknapok – 2009-ben, már huszadszor!

Szabados Melinda - 2009. május 25.

folkplakat2009. május 28-30 között ismét a népzene veszi át a terepet Pécsett, ahol az idén huszadik alkalommal kerül megrendezésre a Pécsi Folknapok – Nemzetközi Népzenei Fesztivál. A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programra készülő város, az idei rendezvényen, a kiváló hazai és külföldi fellépők autentikus népzenei és világzenei koncertjei mellett vallási témájú produkciókkal is várja a hallgatóságot. Tovább

FEMALE.HU – Kortárs Női Irodalmi Est

Palagyi Ildiko Brigitta - 2009. május 22.

femalehu-kortars-noi-irodalmi-est-1Sokan vitatkoznak arról, hogy van-e női, illetve férfi irodalom. Én nem állnék be a sorba, mivel szerintem jó és rossz irodalomi mű létezik, ami nem nemi alapon dől el. Ha mégis választanom kéne egy sort, akkor a kortárs irodalom támogatása mellé állok, és első lépés gyanánt öt fiatal és tehetséges író, költő bemutatkozására invitálok mindenkit, egész pontosan a FEMALE.HU Kortárs Női Irodalmi Estjére.

Tovább

Nagy sportágválasztó – Sok jó sportág kis helyen is elfér

Szabados Melinda - 2009. május 20.

nagy-sportagvalasztoEgy rendezvény, ami igazán a sportról szól… a Nagy sportágválasztó. Találkozz és sportolj együtt olimpikonjainkkal, élsportolóinkkal május 22-23-án a Merkapt Maraton Sportközpontban. Tovább

Következő »