Showtime Karácsony 2007 II. – vásár(lás)i láz és a vacsora beszerzése

Sajo Annamaria - 2007. december 30.

Be kell valljam, mi azért járunk karácsonyi vásárba, hogy minden évben legyen Budapestes bögrénk. Így csak a forralt boros furcsálta, miért válogatok szőrme kabátban, „ Néézd Cucu az arany feliratos tavalyi! Olyan már van, az alsó dobozban keress! Nem igaz, hogy ennyire snasszul terveznek!” – felkiáltásokkal.

Tovább

Macskafogó 2 – A macskadémon a Mechakutya ellen

Major Zoltan - 2007. december 29.

macskafogo-2-01.jpgGrabowsky, Mr. Teufel, Safranek, Lusta Dick. Ezeket a neveket mindenki ismeri. Húsz éve a macskákat megszelidítették. Most, egy évvel a huszadik évforduló után, az X bolygó lakói újra életre keltek. A Macskafogó visszatért. Trendi, 2d-3d megoldásokat és helyenként igen fáradt poénokat kaptunk. Nem vártuk, hogy az új rész megváltsa a(z egér)világot. De azért ennél többet. Állítólag a legjobb forgatókönyvet választották az alkotók. A kutyarobot a Sátán macskája ellen. Kár, hogy csak ennyire tellett.

Tovább

Ünnepi ráadás – Hogyan karácsonyoznak Izlandon?

Sajo Annamaria - 2007. december 27.

izlandi-mikulas.jpgAz izlandi nép igazán természetközeli. Vagy mondjuk úgy, alkalmazkodott a természethez, mely uralja mindennapjait. A megváltozott évszakok pedig az ünnepek jelentését és idejét is módosították. Így a karácsony egy régi ünnep, a téli napforduló átültetése, ezért már december 23-án, az annyira várt napos órák emelkedésével elkezdődik.

Tovább

Az 52. hét filmpremierjei: A király nevében, Golyózápor, Mesterdetektív

Nagy Oliver Attila - 2007. december 26.

a-kiraly-neveben.jpgshoot-em-up.jpgmesterdetektiv.jpgA 2007-es év utolsó hetén, december 27-tól a következő filmeket láthatod a mozikban: A király nevében – Uwe Boll rendezésében megelevenedik a Dungeon Siege című számítógépes játék, ahol a jó és a rossz örök harcát vívja; Golyózápor – ebben a pergő akciófilmben Clive Owen és Monica Bellucci átalakulnak „bébi csősszé” és leszámolnak a gonoszokkal; Mesterdetektív – két egyenrangú fél, a ravasz krimi író és a dörzsölt csepűrágó „halálos játszmája” a pénzért, és persze egy nőért.

Tovább

Showtime Karácsony 2007. I. – ha valami beindul…

Sajo Annamaria - 2007. december 26.

Hogy készültünk idén karácsonyra? Piaccal, bevásárlóközpontos és karivásáros ajándékért rohanással. Meghitt, Ave Maria szólamokba tűzdelt díszekkel, „Miért csak ennyit ettél, két napja főzök” – lakomával. Na és mell-könyv birkózással, lila-legyezővel, fél krumplival, keverttel és JuppiUbival.

Tovább

Az izlandi Mikulás

Sajo Annamaria - 2007. december 24.

Valahol a messzi-messzi Északon, a hideg tenger és az örök hó birodalma között van egy kis sziget. Különleges hely, ahol megváltozott az idő, s vele együtt az évszakok is. A tél mindennél fagyosabb és mindennél tovább tart. A sötét, hófedte évszakban így hordószámra ürül a vodka, miközben 13 kis télapó gondoskodik a karácsonyi várakozás meglepetéseiről. Az izlandi mikulásról mesélünk.

Tovább

Karácsonyi készülődés

Ravai Xenia - 2007. december 23.

karacsony.jpgDecember 24-25-26. Karácsony. Az utolsó hónap, és az év talán egyetlen olyan ünnepe, amikor a szeretet tényleg körülvesz. Ahogy a közkedvelt karácsonyi film (Igazából szerelem) egyik betétdala is mondja „Love is all around”. De, nézzük csak mi előzi meg ezt az érzést?

Tovább

Az 51. hét filmpremierjei: A nemzet aranya 2, Alvin és a mókusok, Macskafogó 2, P.S. I Love You

Nagy Oliver Attila - 2007. december 18.

a-nemzet-aranya-titkok-konyve.jpgalvin-es-a-mokusok.jpgmacskafogo-2.jpgps-i-love-you.jpgDecember 20-tól a következő filmeket tekintheted meg a hazai mozikban: A nemzet aranya 2 – Nicolas Cage most nem csak kincskereső szenvedélyét éli ki, amikor az amerikai elnökök „titkos könyvét” keresi, amelyben szó esik a Benjamin Franklin gyilkosságtól kezdve a Watergate-botrányon át szinte minden titokról, hanem családja nevét is tisztázni szeretné egy régi gyilkosság alól; Alvin és mókusuk – egy könnyed vígjáték három zseniális mókusról jön, akik nem csak a zeneipart, hanem az emberi szíveket is meghódítják; Macskafogó 2 – az egerek és macskák háborúja ismét folytatódik, ezúttal egy afrikai pacifikálatlan macskacsoport szeretne revánsot venni a Macskafogó gépezet megépítése miatt; P.S. I love you: egy megható romantikus vígjáték a szerelem erejéről, amely azt a kérdéskört boncolgatja, mi van akkor, ha meghalt az, akit a legjobban szerettünk. Tudjuk e, vagy inkább akarjuk e egyáltalán folytatni életünket, és boldogok leszünk valaha?

Tovább

Bulvária, a könnyedség országa

Sajo Annamaria - 2007. december 17.

Bulvária egy nagyon kellemes, könnyed ország. Az életszínvonal világviszonylatban is első, lakói pedig nagyon szeretnek ott élni, mert csak egy dolgot nélkülöznek: problémákat. Persze Bulvária ugyanolyan autonóm állam, mint bármely másik. Létezik. Rózsaszín ködfelhők, vakító fénysugár, virágos mezők jelzik messziről. A határátlépéssel nincs sok gond, csak meg kell fognunk egymás kezét, majd szaladni-szaladni az örök térben, álló időben, szálló lepkék közt, miközben selymes szellő simogatja arcunk. Csak rohanunk – rohanunk meg nem élt vágyaink felé…

Tovább

Mézengúz

Major Zoltan - 2007. december 17.

bee-movie-3.jpgEgy méh, aki nem akar kocka lenni, nem tud belenyugodni abba, hogy a mézgyűjtő lények 27 millió éve ugyanúgy élik az életüket. A virágáruslány és a lázadó méh szerelme. Háromdés ökomese logikai buktatókkal és falkaparós poénokkal.

Tovább

Következő »