Velencei Karnevál – varázslatos forgatag a fantáziavilágban

Szederkenyi Izabella Amina - 2008. január 31.

velencei-karneval.jpgEurópa leghíresebb karneválja a velencei, ahol a turisták igazi időutazás részeseivé válhatnak, a város csodálatos díszletei között, évezredes hagyományok légkörében.

Tovább

Az 5. hét filmpremierjei: A londoni férfi, Aliens vs. Predator 2, Asterix az Olimpián, Az utolsó óra, Szkafander és pillangó

Nagy Oliver Attila - 2008. január 30.

a-londoni-ferfi.jpgaliens-vs-predator-2.jpgasterx-az-olimpian.jpgaz-utolso-ora.jpgszkafander-es-pillango.jpgJanuár 30-tól a következő filmeket láthatod a hazai mozikban: A londoni férfi – Tarr Béla Arany Pálmára jelölt krimije végre megérkezett; Aliens vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen 2. – az Alien-ek és a Predatorok újabb összecsapása, ahol az ember csak gyönge mellékszereplő, vagy zsákmány lehet, vagy mégsem?; Asterix az Olimpián – Asterix és jó barátja, Obelix most az ókori olimpiai játékokra látogatnak el egy baráti segélykérés hatására, ahol persze kő kövön nem marad; Az utolsó óra – egy dokumentumfilm globalizálódó világunk legfontosabb kérdéséről a környezetszennyezés és annak hatásairól, ami mindenkit érint; Szkafander és pillangó – egy film a megtörhetetlen emberi akaraterőről, a reményről és a szeretetről, mindez egy teljesen béna ember „szemszögéből”.

Tovább

Szeged, a kultúra városa

Papp Orsi - 2008. január 28.

szegedSzeged egységes összbenyomást keltő nagyváros – hangulatos Tisza-parttal, hatalmas parkokkal, sok-sok szökőkúttal, füvészkerttel, múzeumokkal, vadasparkkal, meleg vizű fürdőkkel, színházzal és hangulatos éttermekkel. Érdemes itt elidőzni egy keveset és felfedezni a város szépségeit! Tovább

A 39. Magyar Filmszemle – Filmszemlére fel!

Major Zoltan - 2008. január 27.

Kedden startol az országos filmmustra, amely során az elkövetkező 11 hónap, valamint az elmúlt év szemle után elkészült filmjeit nézhetjük, kritizálhatjuk, díjazhatjuk. Természetesen a Magyar Filmszemléről van szó, amely immár 39-edik alkalommal kerül megrendezésre. A január 29-edike és február 5-ödike között folyamatosan zajló vetítéseken igazi csemegéket és váratlanul, az ismeretlenség homályából felbukkanó gyöngyszemeket láthatunk, természetesen bődületes leégésekkel együtt.

Tovább

Golyózápor – van benne patron

Major Zoltan - 2008. január 23.

golyozapor.jpgVégre egy jó rosszfilm! Az év végén érdemes volt beülni erre a könnyed akciófilmre, amely egy percig nem vette komolyan magát, egy célja volt: szórakoztatni. A film erényeit a látványos és hasfalfakasztó akciójeleneten kívül jelentős mértékben növeli Monica Bellucci jelenléte anya és szerető szerepében, összességében egy halk panaszunk sem nagyon lehet.

Tovább

Golden Globe botrány – avagy ma már mindent bojkottálnak?

Ravai Xenia - 2008. január 23.

golden-globe-2008.jpg2008. január 13, bár nem pénteki nap volt, mégis balszerencsét hozott a Hollywood Foreign Press Association-nek – azaz közérthető nyelven annak a szervezetnek, mely eldönti melyik film, színész, rendező, és film-betétdal 2008. év győztese.

Tovább

A 4. hét filmpremierjei: Cserbenhagyás, Kalandorok, Vágy és vezeklés

Nagy Oliver Attila - 2008. január 22.

cserbenhagyas.jpgJanuár 24-től a következő filmeket sasolhatod a hazai mozikban: Cserbenhagyás – egy film az emberi sorsok kiszámíthatatlanságáról, arról, hogy sokszor mindössze 1 másodperc elég, hogy valaki egy elgázolt gyermek szülője, illetve másvalaki a gyilkosa legyen akarat nélkül; Kalandorok – Paczolay Béla road mozija, három generáció, nagyapa, apa és unoka problémáiról, mindez egy könnyed vígjátékba öltve; Vágy és vezeklés – egy film a szerelemről és hibákról, amelyekért szinte egy egész életen át kell szenvedni.

Tovább

A 3. hét filmpremierjei: A bárányok harapnak, A nagy kiárusítás, Amerikai gengszter, Mindennapi kenyerünk, Szappanopera, Szerelem és egyéb katasztrófák

Nagy Oliver Attila - 2008. január 16.

a-nagy-kiarusitas.jpgamerikai-gengszter.jpgszappanopera.jpgszerelem-es-egyeb-katasztrofak.jpga-baranyok-harapnak.jpgJanuár 17-től a következő filmeket tekintheted meg a mozikban: Amerikai gengszter – Ridley Scott újabb parádés szereposztású gengszter mozija, két férfi életre-halálra szóló csatájáról, ahol csak az egyikük győzhet; A bárányok harapnak – egy kissé groteszk vígjáték keretében megtudjuk, mi van akkor, ha a fagyi visszanyal, pontosabban a békés báránykák rémséges fenevadakká változnak; A nagy kiárusítás – egy dokumentumfilm a privatizáció és a globális piac kapcsolatáról, hogy tudjuk nem babra megy a játék; Mindennapi kenyerünk – elgondolkodtál már azon, hogy hogyan, milyen bonyolult folyamatok révén kerül a mindennapi élelmiszer az asztalodra és a végül a pocakodba? Ha egy kicsit is kíváncsi vagy itt sok minden kiderül; Szappanopera – egy könnyűvérű nő és egy transzvesztita kisség bizarr kapcsolata, ahol mindenki szeretetre és szerelemre vágyik; Szerelem és egyéb katasztrófák – egy könnyed romantikus vígjáték a szerelemről.

Tovább

A 2. hét filmpremierjei: 4 hónap, 3 hét, 2 nap, Casting minden, Franklin, a teknős, Hideg nyomon

Nagy Oliver Attila - 2008. január 9.

4-honap-3-het-2-nap.jpgcasting-minden.jpgfranklin-a-teknos.jpghideg-nyomon.jpgAz év második hetén, azaz január 10-től a következő filmeket nézheted meg a mozikban: 4 hónap, 3 hét, 2 nap – a film egy trilógia kezdő része, amely az egyéni sorsokon keresztül kívánja bemutatni a kommunizmus hatásait, Romániában; Casting minden – Tímár Péter, Kern András és Oláh Ibolya által fémjelzett film, amely bevezet a hazai „sztárcsináló tévéműsorok” világába; Franklin, a teknős – Franklin, a kincskereső teknős és kis csapatának kalandja, elsősorban gyerekeknek; Hideg nyomon – Ben Affleck első rendezése, amely egy kislány eltűnése körüli bonyodalmakat veszi górcső alá hátborzongató realitással.

Tovább

Hajdúszoboszló, a reumások mekkája

Papp Orsi - 2008. január 5.

hajduszoboszlo.jpg„Szoboszló az én képeskönyvem, örökösen nézegetem, olvasgatom: jól esik belé merülni, abban gyönyörködni, vigasztalódni, tanulni belőle.” – e sorokat Szép Ernő vetette papírra a XX. század elején. Aligha kétséges azonban, hogy ma is sokan hasonlóképpen gondolnak a városra – azok biztosan, akik kínzó izületi fájdalmaik miatt időről időre felkeresik a „reumások Mekkáját”. Nézzük meg hát mi is, hogy mi vonzza ide az embereket a világ minden részéről!

Tovább

Következő »