Mesélő divatházak: Sonia Rykiel – „Remélem, hogy a ruháim egy kis örömöt adnak”

Jancso Orsolya - 2008. február 29.

rykiel.jpgA mai divatvilág legidősebb aktív tervezőnője, Sonia Rykiel neve egyet jelent Párizzsal és a francia eleganciával. Legújabb Divatházunkból kiderül, hogy sikkes divatüzletének kínálata miért a francia stílus megtestesülése.

Tovább

Mesélő divatházak: Hermès – A kedvencek kedvence Grace Kellytől Carrie Bradshawig

Jancso Orsolya - 2008. február 29.

hermes.jpgHermès egyike azon márkáknak, amely említésekor az embernek az utánozhatatlan luxus jut az eszébe. Az, hogy egyetlen táska vagy sál megvétele az egész éves költségvetés kimerítését jelentheti a világ túlnyomó többségének. Egy Hermès darab pár százezer forintnál kezdődik és határ a csillagos ég. Hogy a kiváltságosoknak egyetlen táska miért ér meg akár 10 milliót is, új sorozatunk első kérdése.

Tovább

John Rambo – öreg Rambo, nem vén Rambo

Kovacs Istvan Laszlo - 2008. február 29.

rambo-4.jpgSylvester Stallone-t lehet szeretni vagy nem szeretni. Sokan, akik csak felületesen ismerik munkásságát, Arnold Schwarzenegger-rel szokták egy platformra helyezni: izomagyú, úgy mozog, mint valami birodalmi lépegető, színészi játéka pedig három féle mimikai elemen és ezek kombinációján alapul, illetve nagyjából ezekben merül ki. Valljuk be, hogy egy jellegzetes Rambo nézéstől azért maguk alá csinál az emberek 90%-a, és egy Rocky-ölelés verítékcseppjeit sem szeretnénk a bőrünkön érezni. Mostani filmjével, a Rambo-val, az öreg mester méltóképpen búcsúztatja a kultikus sorozatot, egy igazi adrenalin-pumpáló akció mozi keretében.

Tovább

Pattogós blues, furcsa szövegekkel, kitűnő zenészekkel – interjú Dobos Andrással a Blues Bolhákból

Miski Gabor - 2008. február 28.

dobos-andras-alias-dobi.jpgDobos András, alias Dobi, a hazai publikum számára eddig főleg a megasztáros Tóth Verával kialakult kapcsolatáról volt híres. Beszélgetésünkhöz zenekara, a Blues Bolhák lemezbemutatójának főpróbája előtt sikerült elcsípni. Ki is ő valójában?

Tovább

Málta, a lovagok szigete

Szederkenyi Izabella Amina - 2008. február 28.

malta.jpgMálta szigetvilága a Földközi tengeren található, 93 km-re Szicíliától. Területe mindössze 316 km2, vagyis nagyjából fél Budapest nagyságú, lakossága pedig 404.039 fő (a világ egyik legsűrűbben lakott országa). Három legnagyobb szigete: Malta, Gozo (Ghawdex), és Comino (Kemmuna). A mediterrán éghajlatú és hangulatú ország évről évre rengeteg turistát vonz, mind a nyugodt pihenést, mind pedig az aktív kikapcsolódást kedvelők táborából.

Tovább

Nemzeti Parkjaink – Az Aggteleki Nemzeti Park

Papp Orsi - 2008. február 26.

aggteleki-nemzeti-park.jpgAz Aggteleki Nemzeti Park hazánk nemzeti parkjai közül az első, amelyet elsősorban a természeti értékek, a felszíni formák és a barlangok megóvása érdekében hoztak létre. Felszín alatti kincseit az UNESCO 1995-ben a Világörökség részévé nyilvánította. A természeti értékeken túl azonban számos kulturális látnivaló is található a térségben, melyeket vétek lenne kihagyni. Tovább

A 9. hét filmpremierjei: Az ellenségem ellensége, Ellenséges vágyak, Jesse James meggyilkolása a tettes a gyáva Robert Ford, Mindenképpen talán, Vérző olaj, Winx Club – A mozifilm: Az elveszett királyság titka

Nagy Oliver Attila - 2008. február 25.

az-ellensegem-ellensege.jpgellenseges-vagyak.jpgjesse-james-meggyilkolasa-a-tettes-a-gyava-robert-ford.jpgmindenkeppen-talan.jpgverzo-olaj.jpgFebruár 28-tól a következő filmeket láthatod a hazai mozikban: Az ellenségem ellensége – egy elgondolkodtató film a morál és nemzetközi politika szövevényes helyzetéről egy második világháborús náci bűnös „nem mindennapi” sorsán át; Ellenséges vágyak – egy erotikus kémfilm, ahol a moralitás, a közérdek élesen szembekerül a szerelemmel és szenvedéllyel. Vajon melyik győz?; Jesse James meggyilkolása a tettes a gyáva Robert Ford – egy westernfilm Brad Pitt főszereplésével, amely megpróbálja lerántani a leplet Jesse James-ről, a 19. századi média által először híressé tett „legendás” banditáról és gyilkosáról; Mindenképpen talán – egy film a szerelemről, annak nehézségiről, hogy bármeddig kell is várni, a szerelem mindig beteljesedik!? Talán; Vérző olaj – a két Oscarral díjazott film egy család, egy amerikai álom története, akik a „fekete arany” által hatalmas gazdagságra tesznek szert,de ennek később kamatostul megfizetik az árát; Winx Club – A mozifilm: Az elveszett királyság titka – egy mesefilm az elveszett szülökről, a barátságról, és természetesen a jó és rossz örök harcáról.

Tovább

Zsivótzky Gyulára emlékezünk

Sajo Annamaria - 2008. február 25.

zsivotzky-gyula.jpgAz ötvenes- hatvanas évek bezárt, középszerű egyénné ideologizált mindennapjaiban a sport különleges szerephez jutott. Kiemelkedő képviselői -Alberttől Földiig- régi-új jelentést közvetítettek akaratról, tehetségről, hitről, a kitörés lehetőségéről. Idolokká váltak, reménysugárrá, (m)értékké, stabil alappá- emlékeznek a kortársak. Kemény, acélos hősökké. Most, születésének 81-k évfordulójának alakalmából Zsivótzky Gyulára emlékezünk.
Tovább

80. Oscar Gála – meglepetések nélkül

Ravai Xenia - 2008. február 25.

80-oscar.jpgSzinte hihetetlen, de immáron a 80. Oscar Gálát rendezték meg ma hajnalban Los Angelesben a Kodak Színházban. Az elmaradt Golden-Globe díjkiosztó után, pedig már csak ez az egy helyszín maradt meg aktuális külföldi hírességeinknek, hogy megmutathassák mindenkinek, ők ragyognak a legfényesebben Hollywood egén.

Tovább

Ipiros – ahol a hegyek is lélegeznek

Szederkenyi Izabella Amina - 2008. február 22.

ipiros.jpgKevesen ismerik Görögország északnyugati régióját, Ipirost, amely a görög-albán határtól délre, a Jón-tengertől pedig keletre terül el, holott ez a vadregényes, hegyes-völgyes, sajátos büszkeséget árasztó vidék lenyűgöző tájaival maradandó élményt nyújthat az odalátogatóknak.

Tovább

Következő »