Pasizási technikák női szemszögből

Ravai Xenia - 2008. április 29.

Férfiak. Szeretjük és utáljuk Őket. Hol az egyik, hol a másik, és előfordul, hogy mindkettő érzés egyszerre kerít hatalmába minket.

Tovább

Fashion Trend percről percre 2. – Divat-fejtágítás laikusoknak

Jancso Orsolya - 2008. április 29.

A szombat esti divatbemutatók bemelegítéseként, 26-án délután Vámos Magda, Eötvös-díjas divattervező, a Magyar Divat Szövetség elnökének művészeti vezetésével stílusbemutatókat és előadásokat tartottak a VAMP Design főszínpadán. Elsőként Ács Klára, divatszakértő, a Magyar Divatszövetség főtitkára beszélt (volna) a 2008/09 őszi-téli és 2009 tavasz-nyári szezon anyag és színtrendjeiről.

Tovább

Paris – Színes fátyol Párizsról

Csoke Katalin - 2008. április 29.

Filmek egész sora foglalkozik a haldokló főhős témájával, akinek élete talán utolsó napjaiban számot kell vetnie önmagával, az élethez fűződő viszonyával. Ezek közül nem egy meglehetősen középszerű alkotást ismerünk, melyek erőteljesen ömlengős és szirupos formában a meglepetés erejével ontják belénk a zsigerig hatoló üzenetet, amely valójában semmi olyat nem árul el az emberi életről, amit mindeddig ne tudtunk volna.

Tovább

Kaukazus – "Gumicukor vagyok a tenyereden…"

Szalai Peter Zsolt - 2008. április 28.

ep03Mit gondolunk az olyan médiaeseményekről, melyekre nincs hivatalos meghívó, csak egy egyszerű videós felhívás? Egy olyan eseményről, ahol egy zenekar legújabb (saját) lemezét nyilvánosan másolja? Természetesen elmegyünk, és segítünk. Médiatörténelmi eseménynek lehettek részesei mindazok, akik kedden délután ellátogattak a budapesti Gödör klubba. A Kaukázus (nem)zenekar április elején megjelenő új kislemezének (Szalai Éva EP) sokszorosítására ezen a napon került sor a közönség bevonásával.

Tovább

Fashion Trend percről percre 1. – Jöttem, láttam, visszamegyek

Jancso Orsolya - 2008. április 28.

2008. április 25. és 27. között (péntek-vasárnap) a magyar divat igazi ünnepet ülhetett. Az első ízben megrendezendő Fashion Trend divatkiállítás és vásár egy olyan rendezvény, amely eddig hiányzott a hazai palettáról. Mintájául a Milánói vagy Párizsi divathét szolgált. Helyszínéül a VAM Design Center 11.000 négyzetméteres épületét választották. A rusztikus falak és az üvegtetővel fedett, 670 négyzetméteres impozáns aula valódban exkluzívvá varázsolta Magyarország legnagyobb divateseményét.

Tovább

Kis Vuk – Kicsit sem Vuk

Kovacs Istvan Laszlo - 2008. április 28.

Filmkritikában általában nem hangoztatjuk elfogultságunkat, a Kis Vuk esetében viszont elkerülhetetlen az előddel való összehasonlítás. De hogyan is kezdődött?

Tovább

Zöld Pardon – A leghosszabb nyári fesztivál

Szalai Peter Zsolt - 2008. április 27.

zpBudapest egyik legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye előző héten nyitotta meg kapuit. Itt a jó idő, gyerünk a Zépébe! Tovább

Női szakasz – avagy hol tartunk mi nők

Kristofori Szilvia - 2008. április 27.

Mi a szerepe ma egy nőnek a társadalomban? Más a szerepe mint, egy férfinak? Elgondolkodtam ezekről a kérdésekről, és arról, hogy milyen út vezetett a mai Nő kialakulásához. Tovább

A 18. hét filmpremierjei: 21 – Las Vegas ostroma, A Föld, Csak a testeden át, Lucky Luke – Irány a vadnyugat, Paris, Testvérem egyedüli gyerek

Nagy Oliver Attila - 2008. április 27.

Május első napjától a következő filmeket láthatod a hazai mozikban: 21 – Las Vegas ostroma – Las Vegas. szerencsejáték, póker: mindezek adottak Kevin számára, akinek azaz egyetlen célja, hogy összegyűjtse a pénzt továbbtanulásához, de a kérdés az, hogy hajlandó e megfizetni ennek az árát is; A Föld – egy fantasztikus film örök lakóhelyünkről, a Földről; Csak a testeden át – egy romantikus vígjáték az újrakezdés nehézségeiről, a „örökké” tartő féltékenységről és persze a szerelemről; Lucky Luke – Irány a vadnyugat – Lucky Luke és a Daltonok újabb összecsapása a francia western animációs filmek szerelmeseinek; Paris – egy film a mindennapi élet szépségeiről, ami sokan csak akkor veszünk észre, ha már túl késő; Testvérem egyedüli gyerek – két, látszólag különböző személyiségű testvér felnőtté válásának rögös útja az 1960-as és 70-es olasz mindennapok sodrában.

Tovább

Gondolkodom, tehát vagyok…vagy nem?

Miski Gabor - 2008. április 25.

Van néhány cimborám, akikkel elég sokat lógunk együtt. Nagyon kedvesek számomra, társaságukat, egyéniségüket, az élethez való hozzáállásukat alapul véve. Régóta ismerem őket és arra lettem figyelmes, hogy külön-külön mindannyian máshogy beszélünk a másikkal. Ez most hülyén hangzott… Fölösleges ezt a felvetést a kis haveri körre leszűkíteni. Máshogy beszélünk az orvossal, tanárral, boltossal, baráttal, barátnővel, a hajléktalannal, a dúsgazdaggal, stb. Egészen máshogy. Olyannyira, hogy szinte más emberekké válunk ekkor.

Tovább

Következő »