A valóra váltható leányálom

Molnar Klara - 2008. június 30.

Elérkeztünk a július elejéhez a naptárban és ezzel megindult az esküvő szezon. Szeptemberig minden hétvégén tucatnyi esküvő lesz az egész országban. Lehet egyszerű, szolid szertartás és lehet világra szóló lakodalmat tartani luxus kivitelben, de annyi bizonyos, hogy aznap a menyasszonyon van a világ – legalábbis a meghívottak szeme. Nem mindegy tehát, hogy milyen csodában jelenik meg aznap. Íme néhány ötlet, hogy kitől is vásárolhatnak a magyar stílusos luxusra vágyó menyasszonyok.

Tovább

Nine inch nails: The slip – B oldal

Radics P Balazs - 2008. június 30.

Trent Reznor újabban egészen megtáltosodott! Több lemezt adott ki 14 hónap alatt, mint az elmúlt 5 évben összesen, ami azért nem számít éppen kicsi teljesítménynek. Feltéve, hogy a mennyiség nem megy a minőség rovására. A Year Zero egészen kifogástalan album lett, a Ghosts pedig kellőképpen érdekes ahhoz, hogy kiérdemelje a közönség figyelmét. Jogos a gyanú, hogy ezek után maradt-e még annyi ötlet Trent Reznorban, hogy az internetes terjesztésben, teljesen ingyen és legálisan letölthető The Slippel is villantson valamit?

Tovább

Egyszer – Hétköznapi csalódások

Csoke Katalin - 2008. június 30.

John Carney alkotása meglehetősen felemásra sikeredett. A cseh bevándorló lány románcát az ír utcazenésszel számtalanszor láttuk már. Ám az Egyszer nem véletlenül vitte el az idei Oscar díjátadón a legjobb zenének járó szobrocskát. A hétköznapi történetet ugyanis zenei betétek egész sora dobja fel, ám értékelni csupán azok tudják, akik szeretik is az ilyen hangzást.

Tovább

A 27. hét filmpremierjei: Hancock, Kung Fu Panda, My Blueberry Nights – A távolság íze

Nagy Oliver Attila - 2008. június 30.

Július 3-tól a következő filmeket láthatod a hazai mozikban: Hancock – mit lehet tenni, ha egy szuperhős egy picit ápolatlan, iszákos, tesz arra, hogy ki mit gondol róla és több kárt csinál, mint amit megold? Természetesen pr szakemberhez fordul! ; Kung Fu Panda – egy újabb fantasztikus DreamWorks animációs film a bátorságról, a kitartásról és az álmok erejéről; My Blueberry Nights: A távolság íze – egy flm a szerelem múlandóságáról, az újrakezdés nehézségeiről és önmagunk megtalálásáról.

Tovább

Vlagyimir Szorokin: Az opricsnyik egy napja – Naiv hóhérok

Nagy Marta - 2008. június 26.

2028. Oroszhonban etikai fogyatékkal élők tenyésznek, a szadizmus mondhatni legális, sőt, szükséges, de az állam ellenségének asszonyát nem kell megölni, elég, ha a likvidáló testület összes tagja meghágja a Szent Oroszország nyugalma és békéje érdekében.

Tovább

Nyár van és semmi baj?

Sarkantyu Zsofia - 2008. június 26.

Ez sajnos – ellentétben a ’90-es évekbeli slágerrel – ma már nem így hangzik. Nyár van és nagy a baj. Sőt egyre nagyobb; pontosabban szólva 10-es skálán mérve 8,1. Az UVB sugárzás ellen csak úgy védekezhetünk, ha elkerüljük – lehetőleg minél távolabb – hisz egy pár hónapig tartó barnaság nem ér annyit, hogy akár az életünket is kockáztassa.

Tovább

Disturbed: Indestructible – Rázzuk azt a fejet!

Radics P Balazs - 2008. június 26.

Valószínűleg nem mondok nagy újdonságot azzal, ha leszögezem: minden együttesnek akad gyengébb lemeze – már ha elég ideig létezik ahhoz, hogy egyáltalán kiadhasson pár jobbat is. Volt itt rossz System of a down, Black Sabbath, de még Led Zeppelin is, pedig az már nem semmi. A Disturbed sem úszta meg vékonyabb produkció nélkül (Ten thousand fists). Jóllehet a Rolling stone magazin kritikája (5/2-es értékelés, 2005 szeptember 22.) már talán szőrösszívűnek is mondható róla, az tény, hogy megosztotta még a saját – egyébként elég népes – közönségét is. Itt a nagyszerű lehetőség, hogy kiköszörüljék a csorbát.

Tovább

Édenkert a Kiscelli Múzeumban

Molnar Klara - 2008. június 24.

Múzeumok éjszakájának keretében a Kiscelli Múzeumban a divat kapta a főszerepet a nyár leghosszabb estéjén. Akik ellátogattak ide az este folyamán 3×50 perces divat show-t láthattak. Nem akármilyen divatbemutatóról volt szó, az Első Magyar Divattervezők Szövetségének tagjai mutatták be haute couture ruháikat.

Tovább

Múzeumok Éjszakája – remek programok, hiányos szervezés

Papp Orsi - 2008. június 23.

Immár ötödik alkalommal került megrendezésre a Múzeumok Éjszakája. Csak Budapesten több mint 400 program közül válogathattak az érdeklődők. És akkor még meg sem említettük a vidéki múzeumokat. A változatos programokat este hattól hajnalig élvezhette a nagyérdemű.

Tovább

Jewel: Perfectly clear – Ékszer a lemezjátszóban

Radics P Balazs - 2008. június 23.

A jó hang önmagában nem minden – aki nem hiszi, hallgassa meg a Goodbye, Alice in wonderland-et. Bizony, Jewel legutóbbi albuma közel sem váltotta be még a rajongói reményeit sem, így a 0304 utáni visszatérése nem sikerült olyan fényesre, mint azt remélhettük. 320.000 eladott példány, és a Billboard 200 listáról való igen gyors eltűnése sajnos elég jól bebizonyította, hogy a szép, iskolázott hang mellé nem árt, ha van némi zeneírói affinitás is. Merthogy maga a lemez egyszerűen nem volt jó. Sebaj, itt az újabb lehetőség! Egy botlás még semmi, elérkezett a remek alkalom a javításra! A kérdés csak az, tud-e élni vele az egyébként nagyon tehetséges előadó?

Tovább

Következő »