Stílusosan vagy divatosan?

Molnar Klara - 2008. július 31.

Ki ne szeretné, hogy megforduljanak utána az utcán, és elismerő pillantásokat vetnének rá az emberek. Mindenki vágya a stílusosság, hisz ez egy fajta önkifejezés, ez az első kép rólunk ha találkozunk valakivel és mint tudjuk az első benyomás nagyon fontos. Nagyon sok mindent elárulunk magunkról az öltözködésünkkel, ezért is fontos hangsúlyt fektetni rá. Nincs szép vagy csúnya nő, csak olyan, akinek sikerül kellő összhangot találnia arca, alakja, mozgása, viselkedése és öltözéke között, és olyan akinek ez nem sikerül.

Tovább

Magyarország kincsestára – A boksa

Papp Orsi - 2008. július 31.

A hasábokra darabolt fát szabályos rendben, szorosan egymás mellé és egymásra állítgatják. Lehullott falevelekkel, majd földdel betakarják. Ez a boksa. De vajon mire használják? Tovább

A 31. hét filmpremierjei: A Múmia – A Sárkánycsászár sírja, Mrs. Ratcliffe forradalma

Nagy Oliver Attila - 2008. július 31.

Július utolsó napján a következő filmeket sasolhatod a hazai mozikban: A Múmia – A Sárkánycsászár sírja – az O’Connell kincskereső család újra visszatér, hogy ezúttal egy kegyetlen kínai császári múmiának lássák el megfelelően a baját; Mrs. Ratcliffe forradalma – egy vígjáték a politikai idealizmusról, szembeállítva a „véres valósággal”, mindez egy bátor asszony szemszögéből, aki nem engedi széthullani a családját.

Tovább

Arc-vonalak – különleges kerámiák Budapesten

Papp Orsi - 2008. július 29.

Tóvölgyi Katalin Arc-vonalak című kiállítása a Ferencvárosi Pincegalériában volt látható. Az elismert keramikusművész a IX. kerületben él és alkot. Az arcokról és közeledő kiállításáról beszélgettünk.

Tovább

Néhány éjszaka a Puchner kastélyban

Mohacsi Norbert - 2008. július 29.

Bikal egy kis község Dombóvártól nem messze, Pécstől is alig 50km-re, mely otthont ad a magyarországi wellness pihenőhelyek egyikének, nevezetesen a Puchner kastélynak, mely kívülről teljes pompájában úszik. Nekem volt alkalmam ezt a jeles helyet megélni a maga velőt rázó magasságában.

Tovább

Kung Fu Panda – a mézesmadzag

Csoke Katalin - 2008. július 29.

Kinek jutna eszébe egy pandamackóból szuperhőst csinálni, aki a helybéli közösség megmentése mellett egyben az egyik legbefolyásosabb kung fu hőssé is válik? A 21. századi, tengerentúli animációs filmekhez híven a Kung Fu Panda sem több egy újabb – soványka történettel, ám mozgalmas akciójelenetekkel megáldott – hollywoodi rózsaszín maszlagnál.

Tovább

Hungarikumok – A Béres csepp

Papp Orsi - 2008. július 29.

A Béres Csepp egy humángyógyászati készítmény, melyet évente milliók alkalmaznak egészségük védelme és betegségeik leküzdése érdekében. E „csodacseppet” egy magyar tudós, dr. Béres József találta fel. De tulajdonképpen miért is csodaszer ez?

Tovább

Cyborg vagyok, amúgy minden ok – antiszociális love sztori

Csoke Katalin - 2008. július 27.

Ez a mozi éppolyan idióta, mint maga a címe. Nem is csoda, hiszen hőseink egy elmegyógyintézet lakói, a köztük szövődő barátságok, szerelmek pedig mindenféle koncepcionalitást kizárva egy fölöttébb sajátos szabályszerűség mentén képesek csak fennmaradni. Aki tehát egy mezei, szórakoztató, ám gyorsan elfelejthető mozira számít, erőteljesen csalódni fog, itt ugyanis az általunk vélt normalitás teljes mértékben ki van zárva.

Tovább

Mákos Guba Kajálda

Nagy Marta - 2008. július 27.

E héten újabb étkezdét veszünk górcső alá – a Mákos Guba Kajálda és Kávézóban nemcsak a klasszikus időintervallumban ebédelhetünk, hanem akár vacsorázhatunk is. Ráadásul szombaton is nyitva tart!

Tovább

Varázslatos tájak – A Giant’s Causeway

Papp Orsi - 2008. július 25.

A természetben előforduló szimmetriát magától értetődőnek tekintjük, ha a virágokra, rovarokra vagy éppen a tigris testének mintázatára gondolunk. Földrajzi alakzatokban azonban igen ritkán fordul elő és megjelenése egyszerűen lenyűgöző. E csodának lehetünk tanúi Írország partvidékén, ahol a természet hihetetlenül szimmetrikus kőoszloprengeteget hozott létre. Tovább

Következő »