A csillagok hálójában

Sarkantyu Zsofia - 2008. augusztus 31.

Jó elhinni, hogy igaz lehet. Még a legutolsó bulvár lapban is képesek vagyunk magunkra vonatkoztatni leírásait. Kos, rák, bika, szűz? Teljesen mindegy, valószínűleg mindegyikben találnánk valami ránk illőt. De ugyanakkor, a mérleg másik serpenyőjében ott van ez az évezredes tudományág, ami máig fennmaradt. Lehet ebben valami igazság, vagy vajon csak az emberi kíváncsiságot kielégítő üzletiesség tartja még fent?

Tovább

Évezredes versengés III. – Sport mindenekfelett?

Sajo Annamaria - 2008. augusztus 31.

I.sz. 261-ben lezárult az ókori olümpiák fejezete, s a XIX. század végéig nem nyílt meg újra. 1875-1811 között Ernst Curtius és csapata feltárta a sztadionok romjait, Pierre de Coubertin francia báró pedig elhatározta, feléleszti a játékokat. Ezzel vette kezdetét az újkori olimpiák korszaka. A sorozat záró részében megdöbbentő ötkarikás történetekről olvashatnak.

Tovább

Generation kill

Radics P Balazs - 2008. augusztus 31.

A minisorozat jó dolog. Nem csak azért, mert nem tart 100 évig, hanem mert – épp a szűkös idő miatt – nem kell telepumpálni a történetet sehová sem vezető mellékszálakkal, vagy nevetséges és klisészerű megoldásokkal. Ebből a helyzetben startolt az HBO új házi sorozata, a Róma és a Tudorok utáni újabb törilecke, a Generation Kill. Evan Wright, a Rolling Stone magazinos haditudósító könyve szolgáltatta az alapot, amiben egy amerikai felderítő egység közel két hónapját követte nyomon személyes élményei, és a megismert katonák beszámolói alapján.

Tovább

Nemzeti Sportvárosunk: Tiszaújváros

Papp Orsi - 2008. augusztus 29.

A Nemzeti Sportváros cím birtokosának hosszú ideje világszínvonalon teljesítő kajak-kenu versenyzők szereznek megérdemelt hírnevet. Az évtizedes hagyományokkal rendelkező sport mellett azonban sok más is a városba csalogatja az embert. Tovább

Hazai körkép 2008 ősz-tél

Molnar Klara - 2008. augusztus 29.

Egy korábbi cikkünkben már bemutattuk, hogy a világ nagy tervezői mit tartanak idén ősszel és télen divatosnak. Körülnéztünk tehát, hogy vajon idehaza mi a kínálat a nagy divatláncoknál. Tovább

St. Trinian's – „Az anarchia és a félrenevelés melegágya”

Csoke Katalin - 2008. augusztus 29.

Talán csak egyetlen olyan hely akad, ahol a divatőrültek, a puccos szajhák, a stréber matekzsenik, az emók és a fiatalkorú maffiózók egymás mellett tudnak élni, és ez nem más, mint a St. Trinian’s. Ahol nemcsak a züllés vagy a strichelés a megengedett, de az illegális összetevőkből főzött rövidital is értékesíthető a feketepiacon.

Tovább

A 35. hét filmpremierjei: A három rabló, Szerzők, Szex telefonhívásra

Nagy Oliver Attila - 2008. augusztus 28.

Augusztus 28-tól a következő filmeket láthatod a hazai mozikban: A három rabló – mese a jóról, a rosszról, a szeretetről és arról, hogy senki sem az, aminek látszik; Szerzők – két fiatal, lánglelkű írótitán felnőtté válásán keresztül bepillanthatunk az író-társadalom kevéssé ismert világába; Szex telefonhívásra – pénz, siker, szex, szerelem, vagyis mindazon dolgok, amelyekre mindenki vágyik. De hajlandó vagy megfizetni az árát?

Tovább

Túlzott etnos reneszánsz

Jancso Orsolya - 2008. augusztus 24.

Az idén huszonkettedik alkalommal megrendezett Mesterségek Ünnepe önmagában egy igen látványos és hiánypótló esemény a magyar kulturális életben, ahol a divat is megjelent egy rövid órára. A hagyományőrző népművészet képviselői mutatkoznak be öt napon keresztül, ebben az évben a virágos reneszánsz főtéma jegyében – a Reneszánsz Évnek megfelelően. Tovább

Egy kis pénztöri

Mohacsi Norbert - 2008. augusztus 24.

Mi az? Megfoghatatlan, mégis minden mozgatórugójaként jelen van életünkben. Olyan, mint az emberiség, eszmélése óta hőn áhított örökmozgó, úgy tesz, mintha működtetné a világot, mintha élne. Felel sorsokért, áldozatai vannak, nem is kevesen. Mindenhatóvá válik, persze bizonyos mennyiség fölött. Egyesek betegesen keresik, kutatják, merre van még több, honnan lehetne még előkeríteni valamennyit. Ha nem jöttél volna rá eddig, akkor ez a PÉNZ!

Tovább

Mötley Crüe: S.O.L.A. – Hősi réges-régmúlt?

Radics P Balazs - 2008. augusztus 24.

A fényes múlt olyan, mint egy üres krokodilbőr tárca. Éppenséggel kérkedni jó vele, de ennél többet nem ér. A nagy bajok akkor vannak, ha erre egy egyébként remek együttes nem jön rá. A Mötley Crüeről túl sokat nem érdemes beszélni: aki szereti a hajmetált, meg a keményzenét, az úgyis ismeri őket. Annak ellenére, hogy a Rock and Roll Hírességek Csarnokába még nem kerültek be, megkerülhetetlenek lettek.

Tovább

Következő »