Ayo örömzenélése 1. – Joyful

Papp Eszter - 2008. november 29.

ayo-joyfulAyo, nigériai és roma szülők gyermekeként a genetikai lottó abszolút nyertese. Igazi muzikális olvasztótégely. Eklektikus zenéjét, szerteágazó kulturális gyökereinek származékát, „soulreggafrofolk”-ként aposztrofálja. Robbanóelegyének összetevője a soul, a reggae, az afro és a folk. Idén jelent meg Gravity At Last című albuma, de most előbb néhány szó 2006-os debütáló lemezéről, a Joyful-ról.
Tovább

Másként gondolkodunk, mint a férfiak?

Szarka Zita - 2008. november 29.

„Alázattal kell megállnunk a másik ember egyénisége, személyisége előtt, és el kell tudnunk fogadni azt, hogy az sok tekintetben „más” mint mi.”
(Gyökössy Endre) Tovább

DTS, HDMI, BR, HD, DVB-T és társai

Kovari Gyorgy Mario - 2008. november 29.

Akik számára első olvasatra teljes zagyvaságnak tűnnek a címben leírt betűszavak, azoknak elárulom, hogy ezek a rövidítések nem holmi titkos Pentagon-kód komponensei, hanem az elmúlt pár év során hazánkban is egyre gyakrabban hallható, a digitális mozizás és televíziózás témakörében felbukkanó kifejezések, amelyek a nagyfelbontású kép, ill. a tömörítetlen hangformátumokat jelölik. A múlt hétvége pedig kizárólag erről szólt a WestEnd Hilton-ban, a kilencedik alkalommal megrendezett HiFi és Házimozi Show-n.

Tovább

Trendlesen: Katti Zoób – A tizedik!

Stanczik Edina - 2008. november 27.

Zoób Katit nem hiszem, hogy be kell bemutatni sem hazánkban, sem külhonban, még annak sem, akit különösebben nem érdekel a divat. Csak külföldön a neve Katti Zoób. És ahogy Geszti Péter mondta a legutóbbi divatbemutatón; „a nevéből az egyik ’t’ betű biztosan a T-Com-é…. Tovább

A 48. hét filmpremierjei: Alkonyat, D-War – Sárkányháború, Égető bizonyíték, Hazugságok hálója, Lorna csendje

Nagy Oliver Attila - 2008. november 26.

November utolsó hetében, pontosan 27-től a következő filmeket láthatod a mozikban: Alkonyat – „egy vegetáriánus” jó vámpír és egy halandó lány szerelme, mint Rómeó és Júlia történetében; D-War – Sárkányháború – a jó és a rossz örök küzdelme, korokon, embereken, sorsokon át egy „csipetnyi” sárkány akcióval fűszerezve; Égető bizonyíték – a Coen testvérek legújabb krimi-vígjátéka az emberi „hülyeségről”; Hazugságok hálója – egy szövevényes Közel-Keleti kém sztori Leonardo DiCaprioval és Russell Croweval Ridley Scott rendezésében; Lorna csendje – a bevándorlók helyzete az EU-n belül, pontosan Olaszországban egy albán lány szemszögéből.

Tovább

Corvintető – Underground mindenek felett

Muller Marietta - 2008. november 26.

A West Balkán már más vizekre evezett, a Kultiplex elvérzett, a Tűzraktér nyalogatja sebeit. Meg kell hagyni, a romkocsmák sorsa és helyzete bizonytalan. De most itt vagyunk a Blahán. Nem a Kazinczy utca felé vesszük az irányt a Szimplába, nem tekergünk el a Szóda felé. Célunk a Corvintető. S jobb ha megkérdezzük, merről van a bejárat, mielőtt fejjel mennénk a falnak.

Tovább

Látogatás a Fehérvári Babaházban

Stanczik Edina - 2008. november 26.

Babakollekciókat számos helyen találunk az országban; a nagyobbak Tihanyban, Keszthelyen, Abádszalókon, Hollókőn találhatók, jórészt népviseleti gyűjtemények. Én a székesfehérvárit látogattam meg, viszont nem nevezném babamúzeumnak, pontosabb talán a játékgyűjtemény elnevezés… Tovább

A Pecsa most

Stanczik Edina - 2008. november 25.

Ha azt mondom, Petőfi Csarnok, legtöbbünknek gyerekkori emlékek jutnak eszébe. Koncertek, klubok, kisállat kiállítások. Megmelengeti a szívemet. Nem úgy az a látvány, ami mostanság fogad minket. Pedig a PeCsa milleniumi gyökerekkel büszkélkedhet. Őse, az egykori Iparcsarnok sírna most, ha ezt látná… Tovább

MR 73 – Karma

Csoke Katalin - 2008. november 25.

A címe ellenére a MR 73 egy lassú lefolyású, értelmes-érzelmes bűnügyi film súlyos múltbéli tragédiákkal, és áldozatait brutális módon szedő sorozatgyilkosokkal.
Tovább

Trendlesen: Szőröstül-bőröstül Pastellben

Jancso Orsolya - 2008. november 25.

A tél első hideg estéjeinek egyikén (november 18-án) Megla Rózsa divattervező kreációi melengették szemünket-lelkünket a Magyar Kultúra Házában. A Navona by Pastell Studio 60 ruhakölteménye, a Laoni Design táskáival és a Nomination exkluzív ékszereivel igazi divatharmóniát varázsolt a kifutóra. Tovább

Következő »