2009 Tavaszi Fashion Week avagy divattal a válság ellen – 1. nap

Molnar Klara - 2009. április 29.

medvi290Míg a világ számos nagyvárosaiban – köztük például Los Angelesben – sorra maradnak el a pazarabbnál pazarabbra tervezett divatshow-k, addig kicsiny hazánk töretlenül kiáll a divat iránti imádata mellett. Tovább

A 18. hét filmpremierjei: Isten hozott az Isten háta mögött, Kettős játék, X-Men: Kezdetek

Nagy Oliver Attila - 2009. április 29.

isten-hozott-az-isten-hata-mogottkettos-jatekx-men-kezdetekÁprilis 30-tól a következő filmeket láthatod a hazai mozikban: Isten hozott az Isten háta mögött – egy zseniális vígjáték a francia lélek bugyrairól; Kettős játék – Tony Gilroy filmje az ipari kémkedés hétköznapjairól Julia Roberts és Clive Owen főszereplésével; X-Men: Kezdetek – az X-Men sorozat egyik legismertebb karakterének, a Farkasnak (Wolverine) az eredettörténetébe és küzdelmeibe nyerhetünk bepillantást.

Tovább

Club Sensation – Szezonzáró szingli-party

Kancsal Zsanett - 2009. április 29.

club-sensation-szezonzaro-szingli-party-01A Club Sensation múlt vasárnap virradóra befejezte a tavaszi szemeszter szingli-party sorozatát. Nem kell megijedni, mert ősszel ismét megnyit és egy újabb buli sorozattal várja vissza azokat a „küzdőtérre”, akik az ismerkedés mellett a táncra és a szórakozásra is fogékonyak.

Tovább

Sötétkékmajdnemfekete

Szabados Melinda - 2009. április 27.

sotetkekmajdnemfekete-01A spanyol író-rendező Daniel Sánchez Arévalo debütáló filmjében rálátást ad egy madridi fiatal vágyaira és a valós életre. Portré a spanyol munkásosztályról, amelyből szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik kitörni. Ennek ellenére a film fájdalmasan vicces, bizakodó hangulatú, keserédes melodráma, szellemes dialógusokkal, fűszerezve.

Tovább

Scorpions-n innen, Scorpions-n túl

Dul Zoltan - 2009. április 24.

scorpionsÚjra magyar nagyközönség elé állt a Scorpions április 21-n a SYMA Csarnokban. Az est különlegességét erősítette, hogy az Omega zenekar frontember, Kóbor János illetve Molnár György gitáros is „vendégzenéltek” a közönség nagy örömére.

Tovább

Pá-pá Zone Europa

Szabados Melinda - 2009. április 24.

tv-offMegszűnik a Zone Europa tévécsatorna magyarországi sugárzása 2009. április 30-án. Magyarország szinte egyetlen, igényes művészfilmeket, kortárs alkotásokat bemutató csatornája májustól, immár csak Lengyelországban lesz fogható.

Tovább

A 17. hét filmpremierjei: A felolvasó, A provence-i fűszeres, Az osztály, Hannah Montana: A film, Külvárosi mulató, Miért éppen Minnesota?, Oly sokáig szerettelek, Őrült Szentivánéj, Spancserek

Nagy Oliver Attila - 2009. április 22.

a-felolvasoa-provance-i-fuszeresaz-osztalyhannah-montana-a-filmmiert-eppen-minnesotaspancserekÁprilis 23-tól a következő filmeket láthatod: A felolvasó – Bernhard Schlink nagysikerú könyvének filmes feldolgozás két ember tragédiájáról a II. Világháború alatt és után; A provence-i fűszeres – Éric Guirado filmje visszavezet bennünket az arctalan, közönyös nagyvárosi életből a kisvárosi gyökerekhez, a családhoz, a szeretet és a szerelem érzéséhez ; Az osztály – a tanárok és a különböző etnikumú diákok bonyolult viszonya Franciaország „olvasztótégelyében”; Hannah Montana: A film – egy könnyed vígjáték a sztárság és a magánélet összeegyeztethetetlen problémáiról; Külvárosi mulató – egy lokál üzemeltetésének problémái: politika, szerelem, árulás, siker és bukás a 30-as évek Franciaországában; Miért éppen Minnesota? – egy könnyed romantikus limonádé egy sikeres szingli nőről, aki a jéghideg Alaszkában lel rá a hőn áhított szerelemre; Oly sokáig szerettelek – Philippe Claudel azonos című könyvének filmadaptácója bűnről és bűnhődésről; Őrült Szentivánéj – óda a szerelemhez 6 kis történeten keresztül; Spancserek – mese a férfibarátságok természetéről.

Tovább

Júniustól újra Vámpírok Bálja!

Rozsnyai Brigitta - 2009. április 22.

vampirok-balja-01A nyári forróságból ismét a hófödte Transsylvania hegyei közt találhatjuk magunkat, hiszen június 5-től kezdetét veszi a Vámpírok Bálja című musical 3. nyári szériája. A nagysikerű előadás ősbemutatója 1997-ben volt Bécsben. Később Stuttgartban, Hamburgban, Varsóban, Berlinben és Budapesten is színpadra állították Roman Polanski 1967-es filmjének zenés adaptációját.
Tovább

Még nem pihen az Úr – Egy hét magány II.

Sajo Annamaria - 2009. április 19.

meg-nem-pihen-az-ur-egy-het-maganyMilyen a normális férfi? Rá kellett jönnöm, nem tudom. Így hivatásos segítőkhöz fordultam. Persze az élet nem arról híres, hogy ne hozna váratlan fordulatokat…

Tovább

Veres Pálné, a nőnevelés úttörője

Papp Orsi - 2009. április 18.

vpVeres Pálné „Felhívás nőknek” című írásával lépett a nagyközönség elé – a Jókai Mór által szerkesztett Hon 1865. október 28-i számában megjelent cikk pedig a magyarországi nőmozgalom nyitánya lett. A szerző szerint a nőknek a családi hivatásuk határát át nem lépve kell műveltnek lenniük, s saját kezükbe kell venni a lánynevelés ügyét. Tovább

Következő »