Mozimódi: Shop-a-gondig

Jancso Orsolya - 2009. május 31.

shopaholic290A nyár hivatalos kezdetének méltó megünneplése gyanánt, Patricia Field online áruháza különleges leárazással kedveskedik rajongóinak a hétvégén. Ennek örömére legújabb Mozimódink a legutóbbi Field-mű, az Egy boltkóros naplója divatvilágának kérdéseit boncolgatja. Tovább

A 21. hét filmpremierjei: A dolgok állása, A legnagyobb japán, Jonas Brothers – A koncert 3D, Megint 17, Őrült életek

Nagy Oliver Attila - 2009. május 27.

a-dolgok-allasaa-legnagyobb-japanjonas-brothers-a-koncert-3dmegint-17Május 28-tól a következő filmeket skubizhatod a hazai mozikban: A dolgok állása – Kevin Macdonald izgalmas politikai krimije Ben Affleck és Russell Crowe főszereplésével; A legnagyobb japán – Hitoshi Matsumoto ál-dokumentumfilm szatírája egy hányattatott hős mindennapjairól és japán értékek megváltozásáról; Jonas Brothers – A koncert 3D – a név önmagáért beszél, vagyis nyomon követhetjük a Jonas Brothers Burning Up turnéjának minden pillanatát; Megint 17 – Matthew Perry és Zac Efron nevével fémjelzett könnyed vígjáték egy „könnyen” elcseszett felnőtt élet helyrehozhatóságáról; Őrült életek – megrázó erejű dokumentumfilm az El Salvadorban „tevékenykedő” bűnbandák mindennapjairól.

Tovább

Esőben is kiállta a próbát a Vad Fruttik

Kancsal Zsanett - 2009. május 26.

fruttik12A Vad Fruttik együttes pénteken újfent a Zöld Pardon színpadára állt és egy fergeteges bulival ajándékozta meg a lelkes közönségét.

Tovább

A felolvasó – a felolvasóest

Csoke Katalin - 2009. május 25.

a-felolvaso1Kate Winslet visszatért a vászonra, és mintha nem is akarna távozni onnan. Az Oscaron több jelöléssel is kitüntetett A szabadság útjai című alkotás után már ki is jött a következő – szintén a hölgy főszereplésével készült – A felolvasó című opusz. A történet egy független, fiatal német nőt idéz meg, akinek egyetlen bűne, hogy a náci Németország idején csinálta meg a karrierjét.
Tovább

10 éves a Zanzibár

Kancsal Zsanett - 2009. május 25.

zanzi13Melyik együttesről lehet mindig hallani?! Naná, hogy a Zanzibárról. Mindig történik velük valami izgalmas, amit örömmel olvashatunk/hallhatunk róluk. Most épp, a jubileumi kiadványuk és a teltházas koncertek vannak napirenden. Mi kell még?

Tovább

Pécsi Folknapok – 2009-ben, már huszadszor!

Szabados Melinda - 2009. május 25.

folkplakat2009. május 28-30 között ismét a népzene veszi át a terepet Pécsett, ahol az idén huszadik alkalommal kerül megrendezésre a Pécsi Folknapok – Nemzetközi Népzenei Fesztivál. A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programra készülő város, az idei rendezvényen, a kiváló hazai és külföldi fellépők autentikus népzenei és világzenei koncertjei mellett vallási témájú produkciókkal is várja a hallgatóságot. Tovább

Munkakeresés – Munkát, de most!

Rajczi Szabina - 2009. május 22.

munkakereses-munkat-de-mostElőre közlöm a Kedves Olvasóval, hogy nem állt szándékomban elkeseríteni vagy feldühíteni, de ez azon problémák egyike, amiről muszáj beszélnünk. Ugyanakkor hiába beszélünk róla egyre többet nem fogunk megoldást találni rá. Próbálkozni kell. Még akkor is, ha már minden kilátástalannak tűnik és fel akarjuk adni. Meg kell vívnunk ezt a harcot a „disznófejű nagyúrral”.

Tovább

FEMALE.HU – Kortárs Női Irodalmi Est

Palagyi Ildiko Brigitta - 2009. május 22.

femalehu-kortars-noi-irodalmi-est-1Sokan vitatkoznak arról, hogy van-e női, illetve férfi irodalom. Én nem állnék be a sorba, mivel szerintem jó és rossz irodalomi mű létezik, ami nem nemi alapon dől el. Ha mégis választanom kéne egy sort, akkor a kortárs irodalom támogatása mellé állok, és első lépés gyanánt öt fiatal és tehetséges író, költő bemutatkozására invitálok mindenkit, egész pontosan a FEMALE.HU Kortárs Női Irodalmi Estjére.

Tovább

A 20. hét filmpremierjei: A pankrátor, Citromfa, Éjszaka a múzeumban 2.

Nagy Oliver Attila - 2009. május 20.

a-pankratorcitromfaejszaka-a-muzeumban-2Május 21-től a következő filmeket láthatod a hazai mozikban: A pankrátor – Mickey Rourke nagy visszatér egy öregedő, kiégett pankrátor bőrébe bújva; Citromfa – Eran Riklis elgondolkodtató drámája az izraeli és a palesztin szembenállásról a kisemberek szemszögéből; Éjszaka a múzeumban 2. – Ben Stiller megint visszatér, mint biztonsági-őr és megint megpróbálja megmenteni barátait, a „történelem-figurákat”.

Tovább

Nagy sportágválasztó – Sok jó sportág kis helyen is elfér

Szabados Melinda - 2009. május 20.

nagy-sportagvalasztoEgy rendezvény, ami igazán a sportról szól… a Nagy sportágválasztó. Találkozz és sportolj együtt olimpikonjainkkal, élsportolóinkkal május 22-23-án a Merkapt Maraton Sportközpontban. Tovább

Következő »