A 14. hét filmpremierjei: Berlin Calling, Együtt , Szörnyek az űrlények ellen

Nagy Oliver Attila - 2009. április 1.

berlin-callingegyuttszornyek-az-urlenyek-ellenÁprilis 2-tól a következő filmeket skubizhatod a mozikban: Berlin Calling – Hannes Stöhr filmje az önpusztítás és az éjszakai élet szereplőinek hétköznapjaiba enged egy röpke bepillantást, egy öntörvényű DJ szemszögéből; Együtt – Lukas Moodysson második játékfilmje a közösségi álmok és valóság keserű kapcsolatáról; Szörnyek az űrlények ellen – mi történne ha szörnyek és űrlények összecsapnának? Az biztos, hogy kő-kövön nem marad…

Berlin Calling

berlin-callingszínes hangalá.-feliratos német film, 100 perc, 2008

rendező: Hannes Stöhr

szereplő(k): Paul Kalkbrenner (Ickarus), Rita Lengyel (Mathilde), Corinna Harfouch (Petra Paul), Araba Walton (Corinna), Rolf Peter Kahl (Erbse), Henriette Müller (Jenny), Udo Kroschwald (Vater), Megan Gay

Ickarus a legendás berlini technoszcéna meghatározó DJ-je, az a hivatása, hogy estéről estére emberek ezreit táncoltassa és mulatassa. Egyik este azonban a megszokott porok helyett mérgező drogot kap, és egy csúnya trip után a rehabilitációs központban köt ki. Mivel albuma megjelenése késik és barátnője, Mathilde is egyre nehezebben tolerálja életmódját, komoly alkotói válságba kerül, és egyáltalán nem biztos, hogy nyugtatókkal teletömve talpra tud majd állni.

Hivatalos weboldal itt!

Együtt (Tilsammans)

egyuttszínes magyarul beszélő svéd-dán-olasz vígjáték, 102 perc, 2000

rendező: Lukas Moodysson

szereplő(k): Lisa Lindgren (Elisabeth), Gustav Hammarsten (Göran), Michael Nyqvist (Rolf), Emma Samuelsson (Eva), Gustaf Hammarsten (Göran), Sam Kessel (Stefan), Anja Lundkvist (Lena), Jessica Liedberg (Anna), Ola Rapace (Lasse), Ola Norell (Lasse), Olle Sarri (Erik)

Elisabeth megelégeli férje faragatlanságát és összecsomagol, fogja a gyerekeit és a fivéréhez, Göranhoz költözik. 1975-öt írunk. Elisabeth átlagos, kertvárosi háziasszony, Göran pedig egy kicsit más: kommunában él. Elisabeth ide érkezik meg a gyerekeivel – egy kaotikus házba, tele hosszú hajú hippikkel, akik a politikáról vitatkoznak, a szabad szerelem hívei, zöldséget termesztenek és rengeteg vörösbort isznak. E két külön világ találkozása olyan kalamajkába torkollik, amely mindannyiuk életét megváltoztatja.

Szörnyek az űrlények ellen (Monsters vs. Aliens)

szornyek-az-urlenyek-ellenszínes magyarul beszélő amerikai animációs film, 94 perc, 2009

rendező: Conrad Vernon, Rob Letterman

Amikor Susan Murphyt, a kaliforniai lányt váratlanul telibe kapja egy űrbéli trutyival teli meteorit az esküvője napján, rejtélyes módon 15 méteresre nő. A hadsereg akcióba lendül, foglyul ejtik a lányt, és egy titkos kormányzati létesítménybe viszik. Itt elkeresztelik Drabáliának, és együtt őrzik egy szedett-vedett társasággal, amely a következő szörnyekből áll: a zseniális, de rovarfejű Dr. Csótány; a macsó félmajom-félhal Hiányzó Láncszem; a zselés és elpusztíthatatlan B.O.B., és egy 100 méteres lárva, a Rovaroszaurusz. Börtönéveiknek azonban hirtelen vége szakad, amikor egy rejtélyes földönkívüli robot landol a Földön, és lerohanja az országot. Utolsó reményként (az Elnök kétségbeesett parancsára) H. Borgo tábornok vezetésével a szörnyek tarka társulatát vetik be, hogy legyőzzék a földönkívülieket és megmentsék a világot a közelgő pusztulástól.

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

Hozzászólás nem lehetséges.