A 15. hét filmpremierjei: Dragonball: Evolúció, Egy boltkóros naplója, Gomorra, Halálos iram, Papírrepülők

Nagy Oliver Attila - 2009. április 8.

dragonball-evolucioegy-boltkoros-naplojagomorrahalalos-irampapirrepulokÁprilis 9-n a nyuszi a következő filmeket ajánlja neked: Dragonball: Evolúció – az azonos című legendás anime élőszereplős filmváltozata, ahol jó és a rossz örök harcár vívja; Egy boltkóros naplója – mese egy vásárlásmániás ifjú újságíró palánta hölgyről, aki Carrie Bradshaw nyomdokain haladva próbálja meg meghódítani a férfiak szívét és persze a karrier hullámait; Gomorra – Matteo Garrone meghökkentő hitelességű maffia-filmje a nápolyi alvilág működéséről; Halálos iram – Vin Diesel és Paul Walker visszatérnek, hogy egy-két látványos autósüldözés formájában lezúzzanak pár tucat sportkocsit; Papírrepülők – Szabó Simon filmje a magyar undergraund fiatalok problémáiról és mindennapjairól.

Dragonball: Evolúció (Dragonball Evolution)

dragonball-evolucioszínes magyarul beszélő amerikai film, 89 perc, 2009

rendező: James Wong

szereplő(k): Justin Chatwin (Goku), Yun-Fat Chow (Roshi mester), Joon Park (Yamcha), Jamie Chung (Chi Chi), Emmy Rossum (Bulma), James Marsters (Lord Piccolo)

Az univerzumban egy állandó erő van: a gonoszságé. Az ő követei próbálják újra és újra a hatalmuk alá gyűrni a Földet – de ehhez meg kell szerezniük a misztikus tudást és erőt magukba sűrítő hét sárkánygömböt. A sötét terveket szövő Piccolo most újra visszatér: éppen, amikor Goku egy sárkánygömböt kap a születésnapjára titokzatos nagyapjától. A nagyúr, aki mindenre hajlandó, hogy megszerezze a gömböket, nem várat magára sokáig, és az alig 18 éves srácnak menekülnie kell: így keveredik bele élete legnagyobb, legkülönösebb és legveszélyesebb kalandjába.

Hivatalos weboldal itt!

Egy boltkóros naplója (Confessions of a Shopaholic)

egy-boltkoros-naplojaszínes magyarul beszélő amerikai romantikus vígjáték, 2009
rendező: P.J. Hogan

szereplő(k): Isla Fisher (Rebecca Bloomwood), Hugh Dancy (Luke Brandon), Krysten Ritter (Suze), Joan Cusack (Jane Bloomwood), John Goodman (Graham Bloomwood)

Rebecca Bloomwood egy 25 éves ifjú lány, aki legjobb barátnőjénél Suze-nál lakik a város egyik elegánsabb környékén. Van egy halálosan unalmas állása is, mindemellett pedig fura betegségben szenved: vásárlás-mániás. Ez a szenvedély pedig leginkább anyagilag megterhelő. Olyannyira, hogy Rebeccának nem is futja rá. Amikor a lány a teljes anyagi csőd szélére kerül, végső kétségbeesésében elhelyezkedik egy pénzügyi tanácsadó lapnál. Hamar ismert és elismert lesz közérthető, hétköznapi embereknek szóló tanácsadó rovata. Cikkei felkeltik egyik jóképű és ambiciózus kollégája, Luke (Hugh Dancy) figyelmét is a lány iránt. Vajon kiderül-e, hogy a lány, akire mindenki hallgat, valójában a behajtók elől menekül? Vajon a plázákban való korzózás marad továbbra is Rebecca életcélja, vagy talál valami fontosabbat is az életben?

Gomorra

gomorraszínes feliratos olasz-francia filmdráma, 137 perc, 2008

rendező: Matteo Garrone

szereplő(k): Salvatore Abruzzese (Toto), Salvatore Ruocco (Boxer), Gianfelice Imparato (Don Ciro), Maria Nazionale (Maria), Toni Servillo (Franco)

Hatalom, pénz és vér: e három tényező határozza meg a Nápoly és Scampia kikötőinek környékén élők mindennapjait. Nincs választásuk, kénytelenek a diktált szabályok szerint túlélni: a törvényeket a Camorra, a nápolyi maffia hozza. Csak szerencsés kevesek álmodhatnak átlagos életről. A maffia bosszúja elől rejtőzködve élő Roberto Saviano azonos című regényéből készült gengszterdráma öt egymástól független történetet mesél el, amelynek főszereplői mind a Camorra-val állnak kapcsolatban.

Hivatalos weboldal itt!

Halálos iram (Fast and Furious)

halalos-iramszínes feliratos amerikai akciófilm, 107 perc, 2009

rendező: Justin Lin

szereplő(k): Vin Diesel (Dominic Toretto), Paul Walker (Brian O’Conner), Michelle Rodriguez (Letty), Jordana Brewster (Mia Toretto), Laz Alonso (Fenix), Gal Gadot (Gisele), John Ortiz (Antonio Braga), Sung Kang (Han)

Amikor a bűn visszahozza őket Los Angelesbe, a szökevény ex-fegyenc Dom Toretto és Brian O’Conner ügynök viszálya újból fellángol. Ám amikor egy közös ellenséggel találják szemben magukat, Dom és Brian kénytelenek megbízni egymásban, mert csak így lehet esélyük a túlélésre. És a halálos duó megtalálja a bosszú legjobb módját: nem ismernek lehetetlent a volán mögött, legyen szó akár kamionkonvojok kifosztásáról, akár hajmeresztő akciókról az alagútban.

Hivatalos weboldal itt!

Papírrepülők

papirrepulokszínes magyar játékfilm, 94 perc, 2009

rendező: Szabó Simon

szereplő(k): Bódi Eszter, Hőrich Nóra Lili, Znamenák István, Sohonyai Péter, Szabó Simon, Müller Fruzsina, Nacsa Kornél, Kis Domonkos Márk, Bánfalvi András, Csuha Bori, Vámosi Eszter

A film tizen-huszonéves fiatalokról szól. Problémáik megoldását keresik, vagy éppen problémákba keverednek. Igazi nagyvárosi történet, nem a megszokott ábrázolásban.

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

Hozzászólás nem lehetséges.