A 16. hét filmpremierjei: Álom.net, Gran Torino, Príma primavéra

Nagy Oliver Attila - 2009. április 15.

alomnetgran-torinoÁprilis 16-tól a következő filmeket láthatod a mozikban: Álom.net – N. Forgács Gábor vígjátéka egy szép és gazdag pompon-lányról, akit miután kirúgtak az előző iskolából, most megpróbál beilleszkedni egy újba; Gran Torino – Clint Eastwood legújabb filmje egy rasszista öregúr és egy ázsiai kisfiú barátságáról; Príma primavéra – Edelényi János menekülős road movie-ja egy középkorú „kiskamasz” és egy bűnrészes prostituált főszereplésével.

Álom.net

alomnetszínes magyar vígjáték, 96 perc, 2009

rendező: N. Forgács Gábor

szereplő(k): Labancz Lilla (Regina)), Czifra Kinga (Lívia), Csernóczki Ádám (Márk), Incze Ildikó (Katalin), Oberfrank Pál (András), Reviczky Gábor (Igazgató), Rékasi Károly (Károly bá), Bánfalvy Ágnes (Márta)

A gimi utolsó évei. Hát igen! Szerelem, barátság és rivalizálás dolgok, amik egy tinédzser életéből nem maradhatnak ki. Regina az iskola egyik legnépszerűbb, legaktívabb tanulója, aki nem mellékesen csinos és gazdag. Magyarországon elsőként megalapítja iskolája pompon-csapatát. Mi ez, ha nem egy Hollywoodi álom? Ám egy nap villámcsapásként éri a hír, hogy egy titokzatos e-mailre hivatkozva eltanácsolják őt az iskolából. Az új iskola új barátokat, új kalandokat és persze új gondokat jelent: mit csinál egy pompon csapatkapitány egy konzervatív iskolában, ahol ő egy kívülről jött idegen, akit eleinte mindenki csak távolságtartóan szemlél?

Hivatalos weboldal itt!

Gran Torino

gran-torinoszínes feliratos amerikai film, 116 perc, 2008

rendező: Clint Eastwood

szereplő(k): Clint Eastwood (Walt Kowalski), Christopher Carley (Janovich), Bee Vang (Thao Vang Lor), Ahney Her (Sue Lor), Brian Haley (Mitch Kowalski), Geraldine Hughes (Karen Kowalski), Dreama Walker (Ashley Kowalski), Brian Howe (Steve Kowalski)

Walt Kowalski (Clint Eastwood), a nyugdíjas autószerelő csendesen éli mindennapjait: javítgatja a házát, sörözik, és havonta egyszer ellátogat a borbélyhoz. Egykori szomszédai elköltöztek vagy meghaltak, helyükbe délkelet-ázsiai bevándorlók költöztek, akiket a koreai háborút megjárt veterán mélységesen lenéz. Elégedetlen mindazzal, amit maga körül lát: saját, elidegenedett gyerekeivel; a céltalanul lézengő bandákkal; a latin és afroamerikai tinédzserekkel, akik azt hiszik, övék a környék. Ám egy napon olyasmi történik, ami felrázza és megváltoztatja az életét. Egy éjjel valaki el akarja lopni az 1972-es féltett Gran Torino autóját, mely ugyanolyan csillogóan áll a garázsában, ahogy annak idején Walt segítette legördülni a futószalagról. Az ázsiaiak bandája ráveszi a szomszéd fiút Thaót (Bee Vang), hogy próbálja ellopni a kocsit, ám az akció nem jár sikerrel, mert Walt megakadályozza a rablást és megmenti a félénk fiút a bandától. Ezzel kivívja a szomszédai nagyrabecsülését, különösen Thao anyja és testvérei istenítik tettéért. Az idősebb nővér, Sue (Ahney Her) ragaszkodik hozzá, hogy az öccse hálából dolgozzon Waltnak, akinek esze ágában sincs kapcsolatba kerülni ezekkel az emberekkel, végül mégis beadja a derekát. A közös munka különös barátság kezdetét jelenti, és Walt sok mindent megtud – nemcsak a szomszédjában élőkről, hanem önmagáról is. Több közös vonást fedez fel a kegyetlen múltjuk elől menekülő emberekkel, mint a saját családjával.

Hivatalos weboldal itt!

Príma primavéra

színes magyar játékfilm, 90 perc, 2008

rendező: Edelényi János

szereplő(k): Lukáts Andor, Vesela Kazakova, Antonie Kamerling, Djoko Rosić, Börcsök Enikő, Máthé Erzsi, Schubert Éva, Bezerédi Zoltán, Krassimir Dokov, Pap Vera, Gera Zoltán, Pelsőczy Réka

Gábort – a középkorú, ám gyermeki ártatlansággal és naivitással élő „kisfiát” – anyu kétségbeesetten készíti fel arra az időre, amikor ő már nem lesz. Anyu egy bankrablás során meghal, és Gábor a gyilkosság vétlen tettestársával, a nevelőotthonban felnőtt huszonéves Jolival menekülni kényszerül. Egy ajándékul szánt csillárral felszerelkezve útnak indulnak a nagymama búvóhelynek kiszemelt szerbiai háza felé. Ám a ház romokban, hiszen a nagymama csak Gábor képzeletében és rajzaiban élt. A falu zsidótemetőjében ráakadnak Feri bácsira, akiben Gábor a nagymamánál töltött gyermeknyarak felnőtt barátját ismeri fel. Az ő segítségével és a megsemmisítésükre törő rablóval a sarkukban megkezdődik életre szóló kalandjuk, amely során mindketten felnőnek, és ki-ki békét köthet a világgal és önmagával.

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

Hozzászólás nem lehetséges.