Júniustól újra Vámpírok Bálja!

Rozsnyai Brigitta - 2009. április 22.

vampirok-balja-01A nyári forróságból ismét a hófödte Transsylvania hegyei közt találhatjuk magunkat, hiszen június 5-től kezdetét veszi a Vámpírok Bálja című musical 3. nyári szériája. A nagysikerű előadás ősbemutatója 1997-ben volt Bécsben. Később Stuttgartban, Hamburgban, Varsóban, Berlinben és Budapesten is színpadra állították Roman Polanski 1967-es filmjének zenés adaptációját.

A Vámpírok Bálja sok esetben újdonságot hozott a hazai színházi életbe, hiszen ez volt az első olyan előadás Magyarországon, ahol már a munkafolyamat is külföldi mintára, s az ott megszokott munkamorál szerint történt. A magyar alkotógárda ötlete volt viszont a véradás kezdeményezése, melynek példáját azóta már Bécsben is követték. S amikor épp nem a Pesti Magyar Színház épületében riogattak a horrorisztikus musical szereplői, akkor egy turné keretében járták az ország éjszakai szórakozóhelyeit. A produkció nem titkolt célja volt ezzel, hogy olyan közegben mutatkozzanak be, ahol még sem őket, sem a musical műfajt nem ismerik. Talán ennek is köszönhető, hogy a horrorparódia Rajongói Klubja immár 1700 regisztrált tagot számlál. 2009. január 9-én elérkezett a musical 100. előadása, melyet egy fergeteges, vérfagyasztó partyval ünnepeltek az alkotók.

A PS Produkció immár nemzetközileg is elismert, a magyar előadást pedig Belgium két városába is adaptálják. Antwerpenben és Gentben Kentaur díszletei és jelmezei tarkítják majd az előadást, s a musicalban többen is közreműködnek majd a magyarok közül. Erre már volt példa az oberhauseni előadásban is, ahol öt magyar fiatal kapott lehetőséget, hogy megcsillogtassák tehetségüket az ottani produkcióban (Kecskés Tímea (Magda), Héger Tibor (Alfred), Rákász Dániel, Baranya Dávid és Túri Lajos szólótáncosok).

Rákász Dániel külföldi sikereinek köszönhetően, áprilistól Berlinben a Dirty Dancing című film musicalváltozatának táncos főszerepét is megkapta. Héger Tibor pedig a nyári szériára érkezik haza.

A társulatban többen megfordultak már, június 5-től pedig ismét új énekesek és táncosok csatlakoznak a téli álmukból ébredő vámpírokhoz. A márciusi meghallgatásokra közel 500 fő jelentkezett, s a produkció nyári szereposztása a következőképp alakul:

Krolock gróf: Egyházi Géza, Bot Gábor, Merán Bálint
Sarah: Andrádi Zsanett, Kovács Nikolett, Foki Veronika
Alfred: Sánta László, Héger Tibor, Mihálka György, Pásztor Ádám
Professzor: Jegercsik Csaba, Sándor Dávid
Chagal: Pavletits Béla, Bot Gábor
Magda: Kecskés Tímea, Sári Éva, Debreczeni Márta
Herbert: Pirgel Dávid, Posta Victor, Kamarás Máté
Rebecca: Csóka-Vasass Kinga, Várady Viktória
Koukol: Farkas Gábor Attila, Szentirmai Zsolt
Nightmare I: Bot Gábor, Szentirmai Zsolt, Mihálka György
Nightmare II: Hetei-Bakó Szabolcs, Szentirmai Zsolt, Mihálka György
Fekete vámpír, Piros csizmák
(táncszóló):
Nagy Csaba, Fekete Zoltán
Fehér vámpír
(táncszóló):
Baranya Dávid, Ködmen Krisztián
Nightmare
(táncszóló):
Taródi Szilvia, Szoboszlay Judit

Nyári Darinka (kórusvezető), Lopusny Anna (tánckarvezető), Ajtai Beáta, Szabó Anikó, Szoboszlay Judit, Demeter Nóra, Nagy Sarolta, Csórics Balázs, Nagy Tibor, Papp János

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

Hozzászólás nem lehetséges.