A 18. hét filmpremierjei: Isten hozott az Isten háta mögött, Kettős játék, X-Men: Kezdetek

Nagy Oliver Attila - 2009. április 29.

isten-hozott-az-isten-hata-mogottkettos-jatekx-men-kezdetekÁprilis 30-tól a következő filmeket láthatod a hazai mozikban: Isten hozott az Isten háta mögött – egy zseniális vígjáték a francia lélek bugyrairól; Kettős játék – Tony Gilroy filmje az ipari kémkedés hétköznapjairól Julia Roberts és Clive Owen főszereplésével; X-Men: Kezdetek – az X-Men sorozat egyik legismertebb karakterének, a Farkasnak (Wolverine) az eredettörténetébe és küzdelmeibe nyerhetünk bepillantást.

Isten hozott az Isten háta mögött (Bienvenue chez les Ch’tis)

isten-hozott-az-isten-hata-mogottszínes feliratos francia vígjáték, 106 perc, 2008

rendező: Dany Boon

szereplő(k): Dany Boon (Antoine Bailleul), Kad Merad (Philippe Abrams), Zoé Félix (Julie Abrams), Anne Marivin (Annabelle Deconninck), Philippe Duquesne (Fabrice Canoli)

Philippe Abrams egy kedves, dél-franciaországi posta alkalmazottja. Felesége, Julie egy idő óta rosszkedvű és úgy gondolja, hogy egy riviérai állomáshely tenne csak jót romló kedélyének. Férje mindent elkövet, hogy teljesítse felesége kérését, de egy ostobaság miatt nem délre, hanem a távoli északra helyezik. Philippe rettenetesen elkeseredik, de hamar bebizonyosodik, hogy az északkal kapcsolatos összes előítélete helytelen, és Bergues, az új állomáshelye egyáltalán nem hasonlít a pokolhoz.

Kettős játék (Duplicity)

kettos-jatekszínes magyarul beszélő amerikai thriller, 2009

rendező: Tony Gilroy

szereplő(k): Julia Roberts (Claire Stenwick), Clive Owen (Ray Koval), Tom Wilkinson (Howard Tully), Paul Giamatti (Dick Garsik), Carrie Preston (Barbara Boffered), Thomas McCarthy (Jeff Bauer), Ulrich Thomsen (German), Wayne Duvall (Ned Guston)

Claire Stanwick CIA tisztviselő és Ray Koval brit titkosügynök otthagyják a kormányzati hírszerzés világát, hogy megszedjék magukat a két rivális multicég közt dúló, jól jövedelmező hidegháborúban. A küldetésük? Biztosítani egy termék titkosságát, amely egy vagyont hoz annak a cégnek, amely előbb szabadalmaztatja azt. Ugyanis megbízóik – Howard Tully iparmágnás és Dick Garsik vezérigazgató – semmilyen eszköztől nem riadnak vissza. Ám ahogy a tét nő, a rejtély fokozódik és a taktikák egyre mocskosabbá válnak, Claire és Ray számára a legravaszabb titok mégis egymás iránt érzett egyre növekvő vonzalmuk lesz. És ahogy próbálnak egy átveréssel a másik előtt járni, a két munkamániás profi azon kapja magát, hogy ármánykodásaikat az a valami veszélyezteti, amit nem tudnak kicselezni: a szerelem.

Hivatalos weboldal itt!

X-Men: Kezdetek (X-Men Origins: Wolverine)

x-men-kezdetekszínes magyarul beszélő amerikai akciófilm, 2009
rendező: Gavin Hood

szereplő(k): Hugh Jackman (Logan / Farkas), Liev Schreiber (Victor Creed), Danny Huston (William Stryker), Ryan Reynolds (Wade Wilson), Dominic Monaghan (Barnell Bohusk), Lynn Collins, Troye Sivan

Réges-régen, még X professzor színre lépése előtt, a mutánsok magányos, önpusztító és zabolátlan életet éltek: nem fogadtak el semmilyen hatalmat maguk fölött. Amikor a Farkas (Hugh Jackman) szerelme meghal, az első és egyetlen gondolata a bosszú, még akkor is, ha magánál sokkal erősebb és ravaszabb ellenféllel, Victor Creed-del kell megküzdenie. Nem érdeklik a következmények sem a kockázatok. A bosszú lehetőségét keresve eljut egy titkos katonai laboratóriumba, ahol rajta próbálják ki a mutáns X-kísérletet. Az eredmény azonban mindenkit meglep. Ahogy az is, hogy a kísérlet alanya többé nem hajlandó engedelmeskedni újjáteremtőinek, hiszen ő egy egészen más, titkos célból hagyta, hogy élő fegyverré változtassák.

Hivatalos weboldal itt!

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

Hozzászólás nem lehetséges.