Scorpions-n innen, Scorpions-n túl

Dul Zoltan - 2009. április 24.

scorpionsÚjra magyar nagyközönség elé állt a Scorpions április 21-n a SYMA Csarnokban. Az est különlegességét erősítette, hogy az Omega zenekar frontember, Kóbor János illetve Molnár György gitáros is „vendégzenéltek” a közönség nagy örömére.

Mivel egy koncert nálam majdnem egy egész napos program, szokásomhoz híven már 2-re kimentem a SYMA Csarnokhoz, de persze akkor még szinte senki se volt ott. Körülbelül 3-4 órakor kezdtek el szállingózni az emberek az este 7 órakor kezdődő koncertre, de erről később.

Az est különlegességeként az Omega is szerepelt a koncerten, így ők is odajöttek. Ahogy vártam a koncertre, befutott Kóbor János is és odajött hozzám, hogy ha nem fényképezkedhet velem elmarad a koncert. Én ezt meg nem akartam – főleg a rajongók kedvéért – és azt mondtam „Üsse kavics”, megengedtem neki egy képet, de csak egyet.

Az izomagyú „biztonsági őreink” (megint) lejáratták kis hazánkat. A beléptető rendszerrel egy órát tök…, bocsánat törpöltek, pedig azt már délután összeszerelte egy (azt hiszem) valamilyen szláv csapat és akkor még működött is. Angolul természetesen nem beszéltek, hiába volt ott néhány külföldi is. Maga a kapunyitás egyébként este 7-kor volt, a hivatalos koncertkezdés időpontjában. Nos, ez Magyarország…

Végül fél 8-8 között kezdett egy brazil csapat, az Andre Matos Band és kaptak egy hatalmas piros pontot, mert az énekes megtanult annyit, hogy „Köszönöm”, és az előkoncert végén az énekes lepacsizott a közönséggel.

Kis szünet, míg szétkapták a színpadot az előzenekar után és akkor elkezdődött a gitártépés és az „erezd el a hajamat” rendesen, amolyan hagyományos Scorpins stílusban.

Az énekes persze beszélt magyarul is – „Jó estét, Budapest!; Hogy vagytok?, Köszönöm!”. A koncert felénél, a Wind Of Change közben lépett a színpadra a két Omega-s, Kóbor János és Molnár György és három dalt énekeltek el közösen (White Dove c. dalt magyarul-angolul felváltva).

Elénekeltek mindent, amitől a Scorpions Scorpions lett (pl.: Rock You Like A Huricane, You And I, Send Me An Angel, Is There Anybody There?, When Smoke Is Going Down, Holiday, Black-out. Végül körülbelül negyed 12-kor lett vége a koncertnek amely összességében nagyon jól sikerült.

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

Hozzászólás nem lehetséges.