2009 Tavaszi Fashion Week avagy egy újabb este a divat világában – 2. nap

Molnar Klara - 2009. május 1.

exp290 Elérkezett a várva várt második nap, és újfent megtelik a Vam Desing rendezvény terme divatra éhes közönséggel. Újfent szebbnél szebb alkotásokat láthattunk, 7 tehetséges divattervezőtől. Néha a természet lágy ölén érezhettük magunkat, néha egy csillogó bálon, és a színek kavalkádja most is legalább annyira dominált, mint előző este.

le_corse1_1le_corse2_1le_corse3_1Elsőként a Le Corset egyedi és klasszikus alapokon nyugvó fűzőiben gyönyörködhettünk. Láthattuk az extravagánsat piros bőrből, a különlegeset kígyó mintával és a hétköznapiakat az idei szezon divatszíneiben. A tervező megmutatta, hogy nem csak alkalmi ruhákhoz lehet fűzőt hordani, hanem a mindennapi ruhatárunkba is beépíthetjük, és ettől leszünk igazán elegánsak és szexisek. Ugyan melyik nő ne vágyna erre!

exp1_1exp2_1exp3_1Fűző csodákat Engi Xénia Petronella, az EXP márka alkotójának rendhagyó show-ja követte. Tavalyi divathéten fantasztikus pókos show-jával robbant be a köztudatba a fiatal designer, és most is sikerült egy ragyogó performance-t produkálnia. Most is saját stábbal érkezett, semmit nem bízva a véletlenre. Az idei kollekcióját a válság emberekre való hatása inspirálta. Ruháinak az uralkodó színe a sárga, gyakran feketével kombinálva. Fontos számára, hogy egy öltözetnek több funkciója legyen, így lett hát a kifutón felvonuló szoknyából egyszercsak nadrág. A ruhák textíliájára a nemes anyagok jellemzők és ez nem is lehetne másképp, hiszen többnyire alkalmi ruhákról van szó. Néhol tüllel és tollakkal színesítette alkotásait és ez adta a kollekció egyediségét.

szarka1_1szarka2_1A fiatalos lendületet Szarka Zsuzsa kollekciója követte. A tervezőnő a Felvidékről származik és kislány kora óta saját kezűleg varja ruháit. Hitvallása a női szépség kiemelése, így a természetes textíliákat részesíti előnyben. Tavaszi kollekcióját a magyar népi kultúra ihlette, szalagok, zsinórok díszítik a ruhákat. Igazán elegáns alkotások, komoly hölgyeknek.

Letisztult klasszikus szabásvonalakkal dolgozott, hivalkodástól teljesen mentesen. Alkalmi ruhái láttán egy barokk korabeli bálban érezhettük magunkat, majd előadásának záróakkordjaként felcsendülő „Jaj de jó a habos sütemény” dal feeligjének megfelelő színes ruhakölteményeket láthattunk hatalmas karimájú kalapokkal kiegészítve.

toth1_1toth2_1toth3_1A vidám természetességből a dívák világába csöppentünk Tóth Mónika alkotásai láttán. A modellből lett tervező évek óta résztvevője a Fashion Weeknek. Gyönyörű színek, mint a türkizkék, a korál, a barack (persze az idei trendet követve csakis pasztellben) és nemes anyagok, mint selyem és muszlin jellemezték. A designer újraértelmezi a klasszikus stílust, nála romantika és elegancia jellemzi az igazi nőt. Finom, szexi alkalmi ruhák követték egymást a kifutón. A probléma ezekkel a mesébe illő alkotásokkal, hogy a textúra lágysága miatt az alakot nagyon kihangsúlyozza, így csak a modell alkatú hölgyeken mutat ízlésesen.

natalia1_1natalia2_1A klasszikus szépség világából a haute couture birodalmába léptünk Nataliya Dolenko jóvoltából. A tibeti mandalák inspirálták a mostani kollekcióját. Szokatlan szabásvonalakkal dolgozva földszínű selymekből és egyéb áttetsző anyagokból születtek a különleges darabok. Láthattunk például érdekes megoldásokat a kabátkák hátának a szabásvonalaiban és némileg zsákhatású ruhákat is.

le_col1_1le_col2_1le_col3_1Ismét egy rendhagyó performance követte a couture tervezőt, La Coll személyében. A Milánóban tanult tervező öltöztette a Megasztár egyik felfedezettjét Hient, aki a bemutatón énekelt is egy dalt a nagyérdeműnek, miközben a modellek felvonultak La Coll ruháiban. A tervező a feltörekvő és magabiztos hölgyeknek szánja múltat idéző, klasszikus öltözeteit. Érdekességként hatott, hogy az idei évben domináló pasztell árnyalatú anyagok helyett a designer fénylő textíliákat alkalmazott. Többnyire lilát, feketét és a kéket használt. A fazonkat illetően pedig meg kell jegyezni, hogy nála a szoknya hossza csakis a mini lehet – hosszú lábú hölgyek előnyben! -, és a szoknyákat lágy esésű vidám blúzzal és rózsaszínű tűsarkúval illik viselni.

soog1_1soog2_1soog3_1Az este végén ismét egy nagy utazást tettünk Mongóliába, a Tsoog márka tervezőjének köszönhetően. Tizenhárom évvel ezelőtt jött Magyarországra Mongóliából a kreátor, és itt szerzett formatervező és stílustervező diplomát. Kollekciója elegáns, újszerű, modern, a fekete-piros színek párosítását járja körül alkotásaival. Nem tagadva származását, mongóliai motívumokkal díszítette ruháit. Üzleti körökben is viselhető nadrág és szoknya kosztümöket láthattunk, klasszikus vonalakkal és enyhén fénylő anyagokkal. Az esti bálokra gondolva a tervező a keleti varázshangulatának megfelelő estélyiket is felvonultatott.

Véget ért hát egy újabb fantasztikus kreációkat felvonultató nap a Fashion Week történetében. Már alig várjuk, legközelebb mi újat tudnak mutatni a tervezők!

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

Hozzászólás nem lehetséges.