Zöldellő Újkút HK

Kancsal Zsanett - 2009. május 2.

20090501-ujkut-hk-127Az Újkút HK május első napján a Zöld Pardonban lépett fel és közel egy órán át zenéltek élőben a tomboló közönségnek. Képgalériás beszámolónk!

A Zöld pardonban, május elsején több előadó mellett lépett fel a 2005 áprilisában induló Újkút HK együttes, akik a Jamaicai reggae feldolgozásokon kívül, saját számaikkal szórakoztatták a rajongóikat.
Ezen a zenén kívül, kedvelik még Bob Marley életművét, a Gentlemant, és az Israel Vibrationt is.

A csapat 2008-ban megalapította az Újkút HK Reggae Clubot Győrben, valamint az I. illetve II. Győri Ska Reggae Fesztivált. Az Újkút HK nevéből adódóan a (Győr melletti) ménfőcsanaki Újkút utcából a HK a Helyi Kirendeltség rövidítéséből alakult. A 8 tagú együttes 7 fiúból és egy női vokalistából áll. A produkciójukat, speciális effektekkel egészítik ki. A hangszerek sokasága és persze az ének teszi különlegessé az előadást, feltűnik a vokál, a dob, a gitár, a basszus gitár, trombita, az ütős hangszerek és a billentyű is.

A koncert, este 19:00 kor kezdett, ekkor a „tinik” azon nyomban elindultak a zenekar felé. Az első szám közepéig alig voltak a színpad előtt, majd hirtelen minden irányból elkezdtek szivárogni – hamarosan már a húszon évesek asztaltársasága is felállt – és egy szempillantás alatt beletelítették a színpad előtti teret.

A fiatalokból álló együttes, hamar levette lábukról a bulizni vágyókat. A tömeg egyszerre ugrált, énekelt és táncolt. Volt, aki egy sörrel a lányok koktélokkal a kezükben szórakoztak. Az Újkút HK folyamatosan biztatta a közönségét a szórakozásra, amit jó néven vettek. Perceken belül családias hangulat alakult ki, a Zöld Pardon padlóin. Az előadásuk után lejöttek a színpadról, de dallamos zenéjüknek és persze a jó hangulatnak köszönhetően, visszatapsolták őket a reggae kedvelők és folytatták a koncertet.

A fellépés utáni néhány percet követően egyik rajongójuk elmondása szerint, ők Győrből egy kisebb társasággal jöttek fel a Zöld Pardonba, többek között az Újkút HK miatt. Ismeri az együttest, és csak dicsérni tudta őket. A 8 tagú zenekar rendkívül közvetlen a csapat iránt érdeklődőkkel. A koncert után lejöttek a színpadról, hosszasan beszélgettek és szórakoztak a rajongóikkal.

Következő koncertjük: Július 10. pénteken lesz látható Győrben az Aranyparton.

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

Hozzászólás nem lehetséges.