A 19. hét filmpremierjei: Angyalok és démonok, Diamant 13, Légy a Holdon 3D, Star Trek, Szíven szúrt ország, Versailles

Nagy Oliver Attila - 2009. május 6.

angyalok-es-demonokdiamant-13legy-a-holdon-3dstar-treksziven-szurt-orszagversaillesMájus 7-től a következő filmeket láthatod a hazai mozikban: Angyalok és démonok – Dan Brown leghíresebb könyvének, A Da Vinci-kód-nak az előzményeit láthatjuk, amelyben Robert Langdon egy igen sötét ügyben nyomoz; Diamant 13 – egy zsaru (Gérard Depardieu) és egy drogbáró harca, akik egykor barátok voltak; Légy a Holdon 3D – a legújabb DreamWorks animációs mese, amelyben 3 ambiciózus légy elhatározza, hogy ha törik-ha szakad, ők bizony felfognak jutni a holdra; Star Trek – egy érdekes időcsavar „segítségéven” a legenda újjászületik és újra akcióban láthatjuk a jól ismert Star Trek hősöket, akik ezúttal egy bosszúszomjas romulánt próbálnak megállítani; Szíven szúrt ország – dokumentumfilm Marian Cozma gyilkosságról; Versailles – Pierre Schöller társadalomkritikája a szabadság fogalmáról, mértékéről és a felelősségvállalásról.

Angyalok és démonok (Angels & Demons)

angyalok-es-demonokszínes magyarul beszélő amerikai thriller, 140 perc, 2008

rendező: Ron Howard

szereplő(k): Tom Hanks (Robert Langdon), Ewan McGregor (Camerlengo Patrick McKenna), Ayelet Zurer (Dr. Vittoria Vetra), Stellan Skarsgard (Richter), Pierfrancesco Favino (Ernesto Olivetti), Nikolaj Lie Kaas (Mr. Gray / Assassin), Armin Mueller-Stahl (Cardinal Strauss), Thure Lindhardt (Chartrand)

A soron következő adaptáció az Angyalok és démonok című Dan Brown-regény megfilmesítése. Ez a szerző harmadik regénye, közvetlenül az igazi áttörést hozó A Da Vinci-kód előtt írta, és ebben találkozhatnak először az olvasók Robert Langdonnal, a Harvard világhírű szimbólumkutatójával, kinek alakját ismét Tom Hanks kelti életre.

Diamant 13

diamant-13színes feliratos francia-belga-luxemburgi krimi, 98 perc, 2009

rendező: Gilles Béhat

szereplő(k): Gérard Depardieu (Mat), Olivier Marchal (Franck), Asia Argento (Calhoune), Anne Coesens (Léon), Aissa Maiga (Farida), Erick Deshors (Spoke), Catherine Marchal

A zsaru szembefordul legjobb barátjával , aki a város egyik legnagyobb kábítószerkereskedője lett. A kezdetben tiszta ügy egyre több bonyodalommal jár…

Hivatalos weboldal itt!

Légy a Holdon 3D (Fly Me to the Moon)

legy-a-holdon-3dszínes magyarul beszélő belga animációs film, 84 perc, 2008

rendező: Ben Stassen

Nat, I.Q. és Scooter egész napokat azzal töltenek el, hogy megoldást keressenek egy apró, de kényes problémára. El akarnak jutni a Holdra. Jól jönne egy szerkezet, amely az űrbe repíti őket, csakhogy ez nem olyan egyszerű, mint gondolták. Mikor már kezdenek megbékélni a gondolattal, hogy sohasem fognak sétálni a Holdon, hogy mindig csak a Földről figyelhetik az égitestet. Véletlenül megtudják, hogy az elkövetkező néhány napban a NASA útnak indít egy űrhajót, amelynek a legénysége hivatott megtenni az első lépéseket a Holdon. Ez az információ a három barát számára felbecsülhetetlen értékkel bír, habozás nélkül ki kell használniuk a kínálkozó lehetőséget. Ki kell találniuk a lehető legjobb tervet, bármi áron. Megegyeznek, hogy a legegyszerűbb utat választják, és egyszerűen berepülnek az Apollo 11 fedélzetére, a részleteket pedig majd később pontosítják.

Hivatalos weboldal itt!

Star Trek

star-trekszínes magyarul beszélő amerikai sci-fi, 120 perc, 2009

rendező: J.J. Abrams

szereplő(k): Chris Pine (Kirk), Zachary Quinto (Spock), Eric Bana (Nero), Simon Pegg (Scotty), John Cho (Hikaru Sulu hadnagy), Bruce Greenwood (Christopher Pike), Ben Cross (Sarek), Leonard Nimoy (Öreg Spock), Karl Urban, Zoe Saldana, Winona Ryder

Az ifjú legénység első útjára készül a valaha készült legfejlettebb csillaghajó, a U.S.S. Enterprise fedélzetén. Ezen az úton, mely csupa akció, humor, kozmikus veszély, az újonc kadétoknak meg kell állítaniuk egy gonosz lényt, akinek bosszúmissziója az emberiség létét fenyegeti. A galaxis sorsa két rivális kezében van. Egyikük, James Kirk, a bajkeverő, kalandkereső iowai farmerlegény. A másik, Spock egy logikán alapuló társadalomban nevelkedett, amely elvet mindenféle érzelmet. Amint a heves ösztön összecsap a hideg ésszel, valószínűtlen, de erős szövetségük az egyetlen, amely átvezetheti legénységüket az elképzelhetetlen veszélyeken, hogy eljussanak oda, ahová ember még nem merészkedett!

Hivatalos weboldal itt!

Szíven szúrt ország

sziven-szurt-orszagszínes magyar fikciós dokumentumfilm, 84 perc, 2009

rendező: Babos Tamás, Csillag Mano, Kálomista Gábor, Kivés György, Vecsernyés János

szereplő(k): Czapkó Antal, Csányi Sándor, Oroszlán Szonja, Pindroch Csaba, Szabó Simon

Veszprém szép, de kicsi hely. Olyan, mint Magyarország. Lakói sokat dolgoznak, elviselik a bajokat és örülnek, ha van miért.

Veszprémben van egy kézilabdacsapat, amelyben kubai, szerb, horvát, orosz és magyar sportolók küzdenek szívvel-lélekkel ezért a szép kis dunántúli városért. A világ egyik legjobb kézilabdacsapata, ahol nem számít ki, honnan jött, hol nevelkedett, ahol mindenki elsősorban veszprémi. Az volt a román Marian Cozma is, akit idén február 8-án megöltek a város közepén működő népszerű szórakozóhelyen. Csak a szerencsén múlott, hogy két, segítségére siető csapattársa, barátja, a horvát Ivan Pesics és a szerb Zarko Sesum súlyos sérülésekkel ugyan, de túlélték a támadást.

A gyilkosok egy harminc főt számláló bandával érkeztek, és azóta sem derült ki, hogy mit kerestek ott. Senki sem érti és sokan félnek. Leginkább attól, hogy ebben az országban minden megtörténhet.

Ez a film azért készült, hogy megértsük végre, hogy milyen világban élünk. Ez a film nem nyomoz, nem vádol, és nem keres felelősöket. A gyilkosokat meg kell büntetni, de a felelősség a mienk. Veszprém magyar város, mindez Magyarországon történt. A felelősök magyarok. Az áldozatok szerettek minket, magyarokat.

Kérdés: szeretjük-e mi is magunkat annyira, hogy véget vessünk a félelemnek, hogy ne higgyük, hogy a bűnözők bármit megtehetnek, mert náluk van a pénz és a hatalom. Maradt-e ebben az országban annyi méltóság, erő és becsület, hogy megvédje magát és barátait azoktól, akik sem törvényt, sem erkölcsöt nem ismernek. A film, és a történet folytatódik.

Versailles

versaillesszínes feliratos francia filmdráma, 110 perc, 2008

rendező: Pierre Schöller

szereplő(k): Max Baissette de Malglaive (Enzo), Guillaume Depardieu (Damien), Judith Chemla (Nina), Aure Atika (Nadine), Patrick Descamps (Jean-Jacques), Blandine Lenoir

Versailles-ról a Párizs környékén épült francia királyi palota, a pompa, a csillogás jut legtöbbünk eszébe. Ez a film azonban egy másik Versailles-t mutat be, a kastély környékén megtelepedő nincstelenek világát, akik próbálnak hajlékot találni maguknak. Damien, a junkie kunyhót eszkábál magának a kastélyt övező erdőben. Egy nap arra vetődik a szintén hajléktalan, szociális munkások elől menekülő, huszonéves Nina ötéves fiával, Enzóval, és a férfi befogadja őket egy éjszakára. Reggelre a nő eltűnik, a kisfiút a férfira bízva, aki a helyzet súlyától szabadulva egy buszmegállóban hagyja Enzót. A kisfiú nekivág a rengetegnek, hogy visszataláljon az egyetlen helyre, amelyről valaha is egy pillanatra úgy érezte: az otthona.

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

Hozzászólás nem lehetséges.