Nagy sportágválasztó – Sok jó sportág kis helyen is elfér

Szabados Melinda - 2009. május 20.

nagy-sportagvalasztoEgy rendezvény, ami igazán a sportról szól… a Nagy sportágválasztó. Találkozz és sportolj együtt olimpikonjainkkal, élsportolóinkkal május 22-23-án a Merkapt Maraton Sportközpontban.

Bár az első Nagy sportágválasztó még egy kicsit fapadosra sikerült a rendezők szerint (a látogatok száma is mindössze pár száz volt), a IV. rendezvényre a várható látogatószámot 6-8000 főre becsülik. Mozdulj te is, és találd meg a magadhoz illő sportágat!

A Nagy Sportágválasztók rendezőinek célja, hogy lehetőséget teremtsenek a nagyközönségnek, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, hogy a sport közelébe kerülhessenek, ismerjenek meg, próbáljanak ki minél több sportágat, s pozitív sportélményekkel, impulzusokkal gazdagodva, dönthessék el, hogy melyik mozgásforma áll hozzájuk a legközelebb. Sportolni sosem késő elkezdeni, bár természetesen a legjobb azt gyermekkorban belevágni. A sport előre visz, testnek, léleknek egyaránt jót tesz. Bármilyen sportágat, mozgásformát választasz kitartást ad, életminőséget javít. Ne hagyd ki ezt az élményt, melynek átélésében segítségedre lesz többek közt, Kozmann György, Kovács Katalin, Kucsera Gábor, Dr. Molnár Tamás, Szuper Levente.

A rendezvényen kipróbálható ismert és még ismeretlen sportágak a teljesség igénye nélkül: aerobik, kajak-kenu, kosárlabda, gyorstollaslabda, labdarúgás, taekwondo, skimboard, curling, rögbi, testépítés és fitness, krav-maga, judo és még folytathatnánk a felsorolást.

A két napos IV. Nagy Sportágválasztón a tervek szerint több mint 80 sportágat tehetnek próbára a résztvevők. A cél a sportágak ilyen egyedülállóan nagyszámú felhozatalával és kipróbálási lehetőségével „étvágyat” gerjesztése azoknak is, akik eddig nem érdeklődtek a sportolás iránt.

A rendezvényen élsportolókkal, olimpikonokkal is találkozhatnak a látogatók, sőt együttsportolásra is lehetőség nyílik a neves sportszemélyiségekkel. A sportolási lehetőségek mellett tudományos és érdekes témák boncolgatása, olimpikonok és kezdő játékosok párbeszédét is végighallgathatjuk. A sportágak izgalmas sport-kalandparkká változtatják majd a kőbányai helyszínt, megjelenési programjuk igazi sportcsemegéket ígérnek!

Külön érdekesség, hogy a Nagy Sportágválasztón a téli sportokba májusban is bele lehet kóstolni! Ugyan sem jeget, sem havat nem varázsoltak, de a síelés az eddigi rendezvényekhez hasonlóan egy műanyag pályán most is kipróbálható, a korcsolyasportoknak (műkorcsolya, szinkronkorcsolya, gyorskorcsolya, jégtánc) és a jégkorongnak pedig egy 130 m2-es plasztik pályát építettek. A nagy múltú, klasszikus sportágak mellett a fiatalos sportágakból sem lesz hiány, bemutatkozik a freestyle foci, és a frizbi is, a terepgördeszkások pedig a skimboard és streetboard sportágakkal együtt egy kis „szigetet” alkotnak, a bemutatóikhoz saját lemezlovas szolgáltatja majd a zenét.

A különböző sportágak kipróbálásán kívül, rajzpályázat neves zsűritagokkal, személyre szabott tanácsadás, sportágajánlás, sporttörténeti kiállítás és sportágválasztó fotókiállítás. A pénteki (szakmai) napon továbbra is az előre bejelentkezett óvodás, általános- és középiskolás gyerekeket várják, azonban 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap 9-17 óra között pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké.

A rendezvényre a belépés továbbra is ingyenes. Bővebb információ a programokról és lehetőségekről a www.sportagvalaszto.hu/-n található.

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

Hozzászólás nem lehetséges.