Élvezhetetlen Sajtófesztivál 2009

Kancsal Zsanett - 2009. május 18.

sajtofeszt10Idén, harmadik alkalommal szervezte meg a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) a 2009-es Sajtófesztivált a Vörösmarty téren. Viszont minden igyekezet ellenére a fesztivál sikerességét sajnálatos módon elnyomta a tér mögötti építkezés zaja és pora.

Az írott sajtó színes és tág lapválasztékával megrendezett Sajtófesztivál, idén harmadik alkalommal nyújtott szórakoztató programokat az érdeklődőknek. Az MLE tagvállalatai fontosnak tartják, hogy az írott sajtó megőrizze pozícióját, ebből a célból is szervezték meg ezt a rendezvényt május 16-n, ugyanis a nyomtatott napilapok értékesítése a tavalyi évhez képest megint csökkent, ezúttal 20%-kal.

A fesztiválon 47 lapkiadó vonult ki a Vörösmarty térre és különféle – napi, heti, havi lapok – mellett, szóró anyagokkal, és ajándékokkal várták az érdeklődőket. Ráadásul lehetőség nyílt akciósan előfizetni adott újságokra, és belenézni olyan lapokba is, amelyekkel esetleg még eddig, nem minden olvasó találkozott.

Az idei sajtófesztivál, mégsem volt olyan sikeres, mint a tavalyi vagy az azt megelőző. Sajnos idő előtt elfogytak a lapok, kisebb volt a választék, s mindezek mellett élvezhetetlen volt mind a pavilonok körüli séta, mind a színpad előtti szórakozás is.

A zavart többek között az okozta, hogy a tér mögött felújítások zajlottak. A zenei előadásokat meglehetősen elnyomta a munkagépek „zörgése-csörgése”, pedig a kihangosítás megfelelő volt, de a gépek túlharsogták a koncertek hangzását. A pavilonok körüli regisztráció során a hoszteszeket is nehezen lehetett megérteni a hangzavar miatt. Külön „öröm volt”, hogy a Fesztivál körüli utak járhatatlanok voltak, a járdákon gyalog alig lehetett végig menni és a munkavégzés helyén hatalmas por kerekedett, amit a szél befújt a tömeg közé.

Mindezek ellenére a szervezők mindent megtettek annak érdekében, hogy jól érezzék magukat az érdeklődők, és fantasztikus zenés műsorokkal rukkoltak ki. A lapkiadók is kitettek magukért, mert ha kiabálva ugyan, de minden kérdésre készségesen válaszoltak, vázolták a lapok tartalmát, segítettek a felmerülő problémákban.

Összességében a Sajtófesztivál az elmúlt évekhez hasonlóan jó volt, pontosabban jó akart lenni, „csak” a laphiány, a por és a zaj háborította fel a sétáló, érdeklődő tömeget, ezzel jelentősen csökkentve annak élvezeti értékét. No nem baj, lesz ez még így se, fiúk! 🙂

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

Hozzászólás nem lehetséges.