10 éves a Zanzibár

Kancsal Zsanett - 2009. május 25.

zanzi13Melyik együttesről lehet mindig hallani?! Naná, hogy a Zanzibárról. Mindig történik velük valami izgalmas, amit örömmel olvashatunk/hallhatunk róluk. Most épp, a jubileumi kiadványuk és a teltházas koncertek vannak napirenden. Mi kell még?

Zajlik az élet a Zanzibár háza táján. 10 év után is úgy pörögnek, mintha most alapították volna meg az együttest. A csapat szélsebesen szárnyal fölfelé, határozottan előre!

A Zanzibár együttes, május harmadikán a Zöld Pardon színpadán adott koncertet közel másfél órában. A rajongók végig énekelték az összes dalt, csodálatos látvány volt, amikor mindenki egyszerre tapsolt és táncolt.

A fellépést követően, egy kis szusszanás után Ritával és Sidivel beszélgettem el az új kiadványukról, valamint a rajongóikról. A hamarosan megjelenő életút kiadványról mesélte Sidi, hogy volt egy tíz éves jubileumi nagy koncertjük Cegléden a szülővárosukban: hang, fénytechnikával, meg kivetítőkkel egy show-t készítettek. Ezt a koncertet rögzítették hang és képanyaggal egyaránt. A doboz tartalmazni fogja ennek a DVD felvételét, a koncert felvételét, lesz rajta egy extra DVD, amin az eddigi összes Zanzibár videó klip megtalálható, és egy Zanzibár könyvet.

Hogy a könyv, miről is fog szólni, Sidi azt nyilatkozta, hogy a könyvet két közeli ismerősük írta. Két részből áll, az első fele arról fog szólni, hogy Ők kívülállók hogyan látták a fejlődésünket, a másik fele pedig 5 mély interjút fog tartalmazni velük, hogy ők hogyan élték meg ezt a tíz évet.

A Zanzibártól megtudhattuk, hogy közel 1000 fellépésük volt már. Hatalmas a rajongótáboruk, de hogyan is élik ezt meg? Rita elmondása szerint, nagyon jó érzés, és már név szerint tudják az első 3 sor nevét. Sidi, büszkén mesélte kis vigyorral az arcán, hogy van egy mag, aki Pécstől Záhonyig, minden koncerten ott van.

Az interjú után Ritáékat türelmesen várták a rajongóik, autogramokért és közös képek készítése céljából a Zöld Pardon hátsó bejáratánál.

A Zanzibárral következő fellépései:

06. 06. Budapest BMTE Sportpálya / Promontor utca 89/a. 19:00 Rendőrnap
06.14. Budapest Újpalota, Fő tér 20:00

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

Hozzászólás nem lehetséges.