FEMALE.HU – Kortárs Női Irodalmi Est

Palagyi Ildiko Brigitta - 2009. május 22.

femalehu-kortars-noi-irodalmi-est-1Sokan vitatkoznak arról, hogy van-e női, illetve férfi irodalom. Én nem állnék be a sorba, mivel szerintem jó és rossz irodalomi mű létezik, ami nem nemi alapon dől el. Ha mégis választanom kéne egy sort, akkor a kortárs irodalom támogatása mellé állok, és első lépés gyanánt öt fiatal és tehetséges író, költő bemutatkozására invitálok mindenkit, egész pontosan a FEMALE.HU Kortárs Női Irodalmi Estjére.

Május 25-én este 7-től a Trapéz (IX. Imre u. 2.) ad helyet az eseménynek, ahol a moderátor Nemes Z. Márió lesz, és az öt szerző: Kocsis Noémi, Kupa Júlia, Somogyi Aranka, Tallér Edina és Zilahi Anna.

femalehu-kortars-noi-irodalmi-est-2Most az következne, hogy bemutassam a szerzőket, ehelyett azonban jobbnak látom, ha saját maguk teszik ezt meg. Nem csak azért, mert nekik nyilván jobban megy, többféle értelemben is, hanem mert ezzel is belekóstolhatunk kicsit, mi vár ránk hétfőn este a Trapézban. Amit én garantálok, hogy senki nem fog unatkozni.

Nevem Kocsis Noémi és Váradi Gerda. Előbbit a szüleim találták ki, utóbbit én, mert ilyen keresztnévvel jóval kevesebben szaladgálnak a literatúra mezein, mint amazzal. Folyamatos identitászavarban szenvedek, amelyet olykor egy-egy novella megírásával próbálok orvosolni. Amúgy a szó a kenyerem is, csak máshogy, egy napilapnál. Az ott eltöltött évek száma jelenleg prímszám (11). Van két gyerekem és egy férjem. Egy korábbi életrajzomban azt írtam, szeretném meghonosítani a környezetvédelmi novella műfaját, de ez nem volt igaz, csak jól hangzott. Viszont az igaz, hogy még mindig gyűjtök idióta arckifejezésű plüssállatokat…

Mit jelent a bemutatkozólevél? te mitírtál? én mitírjak? kupajúlia vagyok. magyarfranciaszakos. kétésfeledéves. talántanár leszek. zongorázom. színházbajárok. nemtudommicsináljak az életben ezért írok. vagy nemezért. hanemcsak. vagymit? jááááj.

Somogyi Aranka: Prózaverseket írok, eddig a Parnasszusban és az Új Dunatájban jelentem meg. A TTK-n végeztem, programozó matematikus vagyok. A matematika érdekelt, programozni nem tudok. Van egy kb. 6000 kötetes könyvtáram, sokat olvasok, még többet felejtek. Nappal hangya vagyok, este tücsök. Zenében szeretem a bombasztikus dolgokat: Bach-ot, Bartókot és a Rammsteint. Legjobban meg a gyerekeimet szeretem.

Tallér Edina: telemédia interactív szakmai referens, műsorvezető. Egy tiszaújvárosi forgatócsoporttal dolgozom időnként, mint dramaturg, a Civil Rádióban két évig Zabhegyező címen kulturális magazint szerkesztettem, tavaly tavasszal kezdtem el írni, az ÉS-ben és az Új Dunatájban publikáltam eddig. Van két gyerkőcöm, egy férjem és egy kisregényem.

Zilahi Anna: corvinus egyetemen elsőéves hallgató, az irodalmi jelenben, új forrásban és a műútban publikáltam eddig. sárváros voltam, a körhinta kör tagja vagyok és ambivalens viszonyom van az eperrel 🙂

femalehu-kortars-noi-irodalmi-est-3

Sokszínű és tartalmas estére készüljenek!

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

Hozzászólás nem lehetséges.