Esőben is kiállta a próbát a Vad Fruttik

Kancsal Zsanett - 2009. május 26.

fruttik12A Vad Fruttik együttes pénteken újfent a Zöld Pardon színpadára állt és egy fergeteges bulival ajándékozta meg a lelkes közönségét.

Ha valaki nem ismerné a formációt, a Vad Fruttik együttes zenéjüket popzenének vallják, de más stílusokból is gazdagon használnak fel a kellemes hangzás elérése érdekében. A 1996-ban alakult, öttagú fiú zenekar tagjai: Kerekes Gergely – gitár, Kaszás Gábor – basszusgitár, Hock Attila – dob, Győrffy Gyula – billentyűs hangszerek és végül, de nem utolsó sorban, Likó Marcell – ének, gitár. Első nagy dobásuk 2005-ben, a Radio Café-ban kerül sor, ahol a „Szerelmes dal” című szerzeményük az egyik legtöbbet játszott slágereként volt jelen a rádióban.

A hosszú bevezető után jöjjön, aminek jönni kell. A Zöld Pardontól megszokott kedvezményes belépés most is 300 ft./fő került. A koncert kezdést, este 20.00 hirdették meg, amit nem tudtak tartani. Mindenki türelmetlenül várta az indulást, de a fiúk sehol sem voltak. A közönség már toporgott, unatkozott, volt aki kiment az első sorból és elhagyta a ZP területét. De a tömeg nagy része ott maradt a színpad előtt. Végül „csak” 35 perc késéssel nyitotta meg az esti bulit a Vad Fruttik.

A srácok a tavalyi ZP-s fellépésükhöz képest – amelyen körülbelül 3000 rajongó vett részt – megint kirobbanó hangulatot produkáltak, s hasonló mennyiségű bulizni vágyót csalogattak el a koncertjükre.

A csapat nagyon közvetlen a rajongóival szemben. Jól látható, hogy csak a közönségért és a zenéért élnek. Persze egy jó esthez egy jó hallgatóság is dukál, amiben nem is volt probléma. Például a Sárga Zsiguli c. szám refrénjében: „Szóljál má’ muternak, dobjon le szottyira pénzt!”- mindenki szottyit dobott a magasba és kapkodtak érte a bulizók.

A közönség nagy kedvence a „Nekem senkim sincsen” című szám, ismét bombaként robbant. Mindenki átélő szenvedéllyel énekelte a dalt. A barátnők, barátok, a szerelmes párok összeölelkezve torkaszakadtából kiabálta ezt a számot. A jó hangulatot mi sem bizonyíthatja jobban, mint az, hogy a koncert félidején, amikor elkezdett csöpögni az eső, ami egyre jobban erősödött, a nagyközönség, mit sem törődve az időjárás viszontagságaival, maradtak a színpad előtt és hangos ovációval kísérték végig az egész műsort.

A koncertet jellemző hangulat mellett, meglepő jelenség volt, hogy legvégén a közönség nem tapsolta vissza a kedvenceiket. Talán a késésnek tudható be ez a reakció?  A hátsó sorokban mindenki várta, hogy visszajöjjenek, de az első sor elindult kifelé és egy szempillantás alatt feloszlott a tömeg és kivonultak a Zöld Pardon területéről.

A Vad Fruttik következő fellépései:

Tata: Időpont: 2009. június 12. (péntek) 21:00
Esztergom: Időpont: 2009. június 13. (szombat) 18:00
Orfű: Időpont: 2009. június 20. (szombat) 21:10

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

1 hozzászólás - “Esőben is kiállta a próbát a Vad Fruttik”

  1. Tóth Bettina - 2009. június 21. 22:27

    Egy apró észrevétel a cikk írójának: a ZP-ben minden koncertet 8-ra hirdetnek meg, de mindig fél kilenc a kezdés. Már jó pár éve lelkes koncertlátógatója vagyok ennek a helynek is és még nem tapasztaltam olyat hogy vki előbb kezdett volna. Szerintem ez a ZP részéről egy „beetetés”: menj oda előbb, hogy fogyassz…
    Egyébként a koncert tényleg szuper volt, hatalmas respect a zenekarnak! Üdv:Betty