A 20. hét filmpremierjei: A pankrátor, Citromfa, Éjszaka a múzeumban 2.

Nagy Oliver Attila - 2009. május 20.

a-pankratorcitromfaejszaka-a-muzeumban-2Május 21-től a következő filmeket láthatod a hazai mozikban: A pankrátor – Mickey Rourke nagy visszatér egy öregedő, kiégett pankrátor bőrébe bújva; Citromfa – Eran Riklis elgondolkodtató drámája az izraeli és a palesztin szembenállásról a kisemberek szemszögéből; Éjszaka a múzeumban 2. – Ben Stiller megint visszatér, mint biztonsági-őr és megint megpróbálja megmenteni barátait, a „történelem-figurákat”.

A pankrátor (The Wrestler)

a-pankratorszínes feliratos amerikai filmdráma, 111 perc, 2008

rendező: Darren Aronofsky

szereplő(k): Mickey Rourke (Randy ’The Ram’ Robinson), Marisa Tomei (Cassidy), Evan Rachel Wood (Stephanie), Judah Friedlander (Scott Brumberg), Mark Margolis (Lenny), Scott Siegel (Greg), Mike Miller (Lex Lethal), Ernest Miller (Ayatollah)

Randy Robinson, „a Kos” (Mickey Rourke), a nyolcvanas évek végén a pankráció ünnepelt királya volt. Most, 20 évvel később és öregebben épp hogy a kenyérre valót össze tudja verekedni magának New Jersey-i középsulik tornatermében és művházakban. Mivel képtelen bármiféle emberi kapcsolat fenntartására, a lányával is már régen eltávolodtak egymástól, csak a pankráció nyújtotta eksztázis, és a rajongók szeretete tartja életben. Egy szívroham azonban kiüti őt a ringből, és addig megszokott életéből, amit Randy-nek kénytelen-kelletlen át kell értékelnie. Újra felveszi hát a kapcsolatot lányával, sőt, egy szintén új életet kezdő táncosnő (Marisa Tomei) személyében még a szerelem is rátalál. Mindez azonban még csak ringbe sem szállhat a pankráció csábításával, aminek Randy nem tud és nem is akar ellenállni.

Hivatalos weboldal itt!

Citromfa (Etz Limon)

citromfaszínes izraeli-német-francia filmdráma, 106 perc, 2008

rendező: Eran Riklis

szereplő(k): Hiam Abbass (Salma Zidane), Ali Suliman (Ziad Daud), Tarik Kopty (Abu Hussam), Rona Lipaz-Michael (Mira Navon), Doron Tavory

Salma, a palesztin özvegyasszony házával szomszédos telekre költözik az izraeli védelmi miniszter. A rezidencia Salma citromligetével szemközt áll, épp a zöld határvonalon. Mivel a kert megnehezíti az épület biztosítását, a védelmi erők parancsba adják a fák kivágását. A nő egy fiatal ügyvéd segítségével elindul, hogy törvényesen megvédje igazát.

Hivatalos weboldal itt!

Éjszaka a múzeumban 2. (Night at the Museum: Battle of the Smithsonian)

ejszaka-a-muzeumban-2színes magyarul beszélő amerikai-kanadai akció-vígjáték, 105 perc, 2009

rendező: Shawn Levy

szereplő(k): Ben Stiller (Larry Daley), Owen Wilson (Jedediah), Amy Adams (Amelia Earhart), Robin Williams (Teddy Roosevelt), Steve Coogan (Octavius), Hank Azaria (Kah Mun Rah), Dick Van Dyke (Cecil), Eugene Levy (Einstein), Christopher Guest (Ivan)

Az időközben egy sikeres találmányának köszönhetően éjjeliőrből menő vállalkozóvá előlépő Larry Daley régi jó barátait, a washingtoni Természettudományi Múzeum kitömött vagy viaszba foglalt nevezetességeit átszállítják a Smithsonian Amerikai Nemzeti Történelmi Múzeumba, ám útközben elkallódik a Fáraó Aranytáblája, melynek segítségével – ahogy azt az első részből már mindenki jól tudja – éjszakánként életre kelnek a kiállítási tárgyak. Larry tehát újra elemlámpát ragad, hogy megmentse hű cimboráit.

Hivatalos weboldal itt!

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

Hozzászólás nem lehetséges.