A 21. hét filmpremierjei: A dolgok állása, A legnagyobb japán, Jonas Brothers – A koncert 3D, Megint 17, Őrült életek

Nagy Oliver Attila - 2009. május 27.

a-dolgok-allasaa-legnagyobb-japanjonas-brothers-a-koncert-3dmegint-17Május 28-tól a következő filmeket skubizhatod a hazai mozikban: A dolgok állása – Kevin Macdonald izgalmas politikai krimije Ben Affleck és Russell Crowe főszereplésével; A legnagyobb japán – Hitoshi Matsumoto ál-dokumentumfilm szatírája egy hányattatott hős mindennapjairól és japán értékek megváltozásáról; Jonas Brothers – A koncert 3D – a név önmagáért beszél, vagyis nyomon követhetjük a Jonas Brothers Burning Up turnéjának minden pillanatát; Megint 17 – Matthew Perry és Zac Efron nevével fémjelzett könnyed vígjáték egy „könnyen” elcseszett felnőtt élet helyrehozhatóságáról; Őrült életek – megrázó erejű dokumentumfilm az El Salvadorban „tevékenykedő” bűnbandák mindennapjairól.

A dolgok állása (State of Play)

a-dolgok-allasaszínes feliratos amerikai-angol thriller, 132 perc, 2009

rendező: Kevin Macdonald

szereplő(k): Ben Affleck (Stephen Collins), Russell Crowe (Cal McAffrey), Rachel McAdams (Della Frye), Robin Wright Penn (Anne Collins), Jason Bateman (Dominic Foy), Viola Davis (Dr. Joy Jackson), Helen Mirren (Cameron Lynne), Jeff Daniels (George Fergus)

A jóképű, hidegvérű kongresszusi képviselő, Stephen Collins jelenti pártjának a jövőt: tiszteletreméltó jelölt, aki a védelmi kiadásokat felügyelő bizottság elnöke. Mindenki úgy véli, hogy az ifjú üstökös lesz pártja befutója a következő elnökválasztáson. Egészen addig, amíg az asszisztensét – aki nem mellékesen a szeretője is – brutálisan meg nem gyilkolják, és a mélyre eltemetett titkok egymás után kezdenek felbukkanni. Cal McCaffrey dörzsölt washingtoni riportern, akinek abban a kétes szerencsében van része, hogy régi barátság fűzi mind a képviselőhöz, mind pedig Cameronhoz, a könyörtelen szerkesztőhöz, aki őt küldi kutakodni az ügyben. Amikor társával, Dellával megpróbálják felfedni a gyilkos kilétét, McCaffrey egy olyan eltussolási ügyre akad, amely alapjaiban rengetheti meg az ország hatalmi struktúráját. A játékmesterek és gazdag politikusok városában csak egyfajta igazságra lelhet: ha milliárdok forognak kockán, akkor senki tisztessége, szerelme vagy élete nincs biztonságban.

Hivatalos weboldal itt!

A legnagyobb japán (Dai-Nipponjin)

a-legnagyobb-japanszínes feliratos japán film, 113 perc, 2007

rendező: Hitoshi Matsumoto

szereplő(k): Hitoshi Matsumoto (Dai Nipponjin / Masaru Daisato), Riki Takeuchi (Hanerunojyuu), Ryunosuke Kamiki (Dounojyuu), Itsuji Itao (Niounojyuu), Hiroyuki Miyasako (Stay With Me)

Kezdetben nem sejtenénk, hogy a cím az áldokumentumfilm riportalanyára vonatkozik, Daisatóra, a negyvenes átlagemberre, aki gyenge lábakon áll az emberi kapcsolatok és az önbizalom terén. Mégis ő „a legnagyobb japán”, aki szembeszáll a Japánt időről időre megszálló hatalmas szörnyekkel. Daisatót ilyenkor energiával töltik fel, amitől maga is óriás méretűre növekszik. A vállaira nehezedő felelősség szintén óriási, hiszen a mai világban az ő tevékenységét is nyomon követi a televízió… és Daisato nézettsége esik. Mindenek tetejébe egyre többen panaszkodnak a harcaival járó pusztítás miatt.

Jonas Brothers – A koncert 3D (Jonas Brothers: The 3D Concert Experience)

jonas-brothers-a-koncert-3dszínes feliratos amerikai zenés film, 76 perc, 2009

rendező: Bruce Hendricks

szereplő(k): Joe Jonas, Nick Jonas, Kevin Jonas

Kevin, Joe és Nick Jonas avagy a Jonas Brothers, a világ leghíresebb tinisztárjai az elmúlt évben legendás koncertsorozattal nyűgözték le tinédzserek millióit. Most végre szélesvásznon, Disney Digital 3D-ben is átélhetik a rajongók a frenetikus „Burning Up” turné minden pillanatát, sőt ez a mozifilm sokkal többet nyújt egy koncertélménynél. Bruce Hendricks rendezésében ebben a Walt Disney Pictures produkcióban nemcsak a Jonas Brothers koncertet élvezhetjük, hanem bepillanthatunk exkluzív színfalak mögötti jelenetekbe és kulisszatitkokba, mindez igazi JB humorral fűszerezve. A Jonas Brothers turnén olyan tinisztárok is vendégszerepeltek mint Demi Lovato és Taylor Swift.

Megint 17 (17 Again)

megint-17színes magyarul beszélő amerikai vígjáték, 102 perc, 2009

rendező: Burr Steers

szereplő(k): Matthew Perry (Mike O’Donnell), Zac Efron (17 éves Mike O’Donnell), Leslie Mann (Scarlett O’Donnell), Thomas Lennon (Ned Freedman), Michelle Trachtenberg (Maggie O’Donnell), Sterling Knight (Alex O’Donnell)

Kamasz korában még mindenkiben bujkál egy Nobel-díj lehetősége, vagy legalább egy sportkarrier, de minimum egy szerető család. Mike gimis korában azt hitte, minden szuper lesz körülötte. De a kosárlabda-sikereinek köszönhető egyetemi ösztöndíjról lemondott szerelme kedvéért, fiatalon családot alapított – és most egy haverjánál húzza meg magát, a munkahelyén alig vesznek róla tudomást… de még az is jobb, mint amikor kamaszgyerekeivel találkozik. Rajta már csak a csoda segíthet. Hát jön is a csoda, csak nem biztos, hogy segít. Mike hirtelen újra 17 évessé változik, és újra beiratkozik a suliba. Kénytelen minden fontos iskolai tárgyat újratanulni: hogyan öltözzünk lazán, hogy dumáljunk a csajokkal, milyen cuccok a menők és el kell viselnie, hogy egy osztályba kerül a saját gyerekeivel. Lehet, hogy helyrehoz pár régi hibát, de helyettük elkövet néhány újat.

Hivatalos weboldal itt!

Őrült életek (La Vida loca)

színes feliratos spanyol-mexikói-francia film, 90 perc, 2008

rendező: Christian Poveda

Halál, megnyomorodás, börtön valamint elképesztő szegénység és az ezzel járó reménytelenség a sorsa a La Vida Loca főszereplőinek. Megrázó, a cinéma vérité legjobb hagyományait követő dokumentumfilm El Salvador hatalmas bűnbandáiról, és arról, hogy a nagypolitika húzásai miként csapódnak le az egyszerű emberek mindennapjaiban.

Hivatalos weboldal itt!

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

Hozzászólás nem lehetséges.