Esőmosta NORNA

Kancsal Zsanett - 2009. június 3.

norna30A NORNA együttes tagjai a gyereknapon egy fél órás produkcióval léptek a színpadra a Hűvösvölgyben, hogy felvidítsák a kicsiket és a rájuk vigyázó szüleiket.

A NORNA 2006 augusztus 10.-én alakult meg. Alkalmi formációként indult. Két tizenéves lány, (Gajda Orsi és Váczi Sára) mögé, háttértáncosként csatlakozott az alapító tagok közül Farkas Nikoletta, Gajda Bernadett és Tóth Kata. 2006 és 2007-ben számos fellépés után, a Budapesti Kongresszusi Központban tartandó rendezvényre való meghívás jelentette az együttes pályafutásának elindulását. 2008 végén lecserélték a „Fecsegő Lányok” nevet a sejtelmes „NORNA” névre és új arculatot alakítottak ki.

A csapat, énekes-táncos együttesként a /néptánc, hip-hop/ mixét mutatja be a nagyközönségnek. A zenéjük fiatalos hangszerelésű, a Kárpát-medence és a világ sokszínű népzenéjét feldolgozó dallamokból a mondókáktól kezdve az autentikus népzene a cigányzene motívumaiból áll.

Gyereknapon a Hűvösvölgy szabadtéri színpadán léptek fel. A zápor ellenére is megtartották a koncertet és zuhogó esőben táncoltak, énekeltek. A közönséget sem zavarta a felhőszakadás, volt, aki sátor alatt, volt, aki fedetlen helyen nézte végig a fiatal és gyönyörű lányokból álló együttes produkcióját.

A csapat, talán nem meglepő módon a Norna című dalukkal nyitotta a bulit, mellyel az idei Eurovíziós dalversenyre is beneveztek. Igaz, a dalversenyre nem jutottak ki, de a zsűri beszavazta őket az első 10 helyre. Talán legközelebb nagyobb sikert aratnak.

A két legfiatalabb táncos (Gajda Orsolya és Váczi Sára) is dalra fakadtak, ők a „Tavaszi szél” című népdallal lepték meg a közönséget. A fellépés alkalmával a Nox együttes által jól ismert „100x ölelj még” című slágerével fűszerezték a hangulatot. A közönségtől hatalmas vastapsot kaptak.

A szervező munkája viszont nem dicsérendő, hiszen esőben nagyon veszélyes táncolni és nem készültek fel az esetleges esőre, ami bekövetkezett a rendezvényen. Két sátrat állítottak a színpadra, ami között folyamatosan folyt be a víz, így a színpadot teljesen eláztatta, de szerencsére nem esett senkinek se baja.

De mi is az a Norna?

„Az ősi Magyar és más mitológiákban központi szerepet foglal el a világfa képzete, egyes történetekben ennek őrzését, gondozását három istennőre bízták az égiek. Az ógörög mitológiában az éjszaka királynőjének (Nüx) lányai voltak mint moirák, a római mitológiában fonták a sors fonalát, mint párkák. Valamint a germán és skandináv regékben öntözték a világfa gyökereit sors istennőként, ők voltak a múlt a jelen és a jövő, vagyis a három NORNA.”

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

1 hozzászólás - “Esőmosta NORNA”

  1. lilla - 2010. február 20. 15:20

    dejó!:)