A legtutibb öltözködési tippek szilveszterre

Molnar Klara - 2008. december 30.

szilveszter290A szilveszter este más, mint a többi, nem egy szimpla buli. Jó alkalom arra, hogy felfedezd „glamour” oldaladat és kipróbálj extrém kombinációkat Szigorúan tilos az év utolsó éjszakáján bármilyen hétköznapi dolgot viselni, a kabátnak, sminknek, parfümnek csak is erre az egy estére szabad szólnia.

Van egy nagyon fontos szabály, amit mindenképp szem előtt kell tartani, mielőtt egy túl mélyen dekoltált vagy merészen kivágott és felskiccelt ruhát választanál, gondold át, hogy ezzel egy egész estés feszengést teremtesz magadnak. Ne feledd, egy visszafogott fazonú ruhában is épp olyan drámai hatást érhetsz el, mintha közszemlére tennéd bájaidat.

szilveszter1szilveszter2Nézzünk néhány ötletet a leendő partykirálynők részére. Az idei év legmenőbb buli színei az arany, ezüst, fehér, fekete, piros, rózsaszín, lila, kék és a türkiz. Legvagányabb kiegészítők a gengszter kalap, nyakkendő, ujjatlan kesztyű. Ha egy házibuliba vagyunk hivatalosak, nagyon jó kombináció lehet, a fehér farmer ezüst toppal vagy a fekete nadrág arany toppal, továbbá a pezsgőszínhez a királykék, a metálszürkéhez a püspök lila nagyon jól mutat. Vadítóak lehetünk piros fekete társításával, és a merészebbek egy tűzpiros ruhát világoskék magas sarkú cipővel viselhetnek, mint ahogy azt láthattuk idén olasz tervezőktől. Mostanában nagyon menő a rockos stílus, ha magunkénak érezzük, akkor viseljünk fekete alapszínű ruházatot, rengetek ezüst mintával, kalapot, nyakkendőt vagy tüllszoknyát, villám, csillag és halálfej mintájú ékszereket, ujjatlan necc kesztyűvel. Vagy akár szakadt farmert, lyukas harisnyát és bőrből készült karkötőket.

szilveszter5

szilveszter3A mély türkiz, a sötétkék az est talán legszebb színei lehetnek. Az idén olyan divatos zöld mellé arany és fekete, a kékhez ezüst és sötétszürke kiegészítőket ajánlunk. A minimalista stílus kedvelőinek bátran javasoljuk a kis fekete ruhát ezüsttel kombinálva, igazán elegáns dívák lehetünk benne.

szilveszter4Érzékeny lelkületű, bálba készülő, finom úrihölgyek lágyan omló selymekben, bájos tüllökben, taftokban és a pazar filterekben lehetnek igazi bálkirálynők Lényeg, hogy nemes kelméből készüljön öltözetünk. Mint minden szilveszterkor, most is a ragyogásé a főszerep, így az arany örök szín, mert elegancia és a gazdagság illúzióját kelti, na és persze igen dögös.

A hatvanas évek hódolóinak, a fényes felületű ballonból készült felduzzasztott szoknyarésszel ellátott, derékban húzott partyruha az igazi. Nem elhanyagolható szempont, hogy jótékonyan fedi a körte alakot. Teltebb hölgyeknek mellőzni kell a fényes felületű csillogó anyagú flitterekkel, nagy mintákkal díszített ruhákat. Nekik inkább sötét, matt anyagokból készült öltözeteket kell előnybe részesíteni feldobva néhány extra kiegészítővel, például szőrméből készült boleróval vagy csillogó alkalmi cipővel, övvel, boríték táskával.

Az állatmintákat kedvelőknek is biztos nagy sikerük lesz, ha leopárd mintás anyagból készült, letisztult fazonú ruciban jelennek meg, de vigyázzunk, hogy a látványos minta mindig egyszerű fazont követel.

Szeretném itt felhívni a kedves hölgyek figyelmét a legtöbbek által elkövetett stílus hibára: ha a ruhád csili-vili, a kiegészítőd diszkrét legyen, vigyázzunk nehogy túlzásba essünk! „Az elegancia nem más, mint önmegtartóztatás… azaz a kevesebb néha több”- mondta ezt Diana Vreeland.

szilveszter6szilveszter7Sminkünk csilloghat, műszempillánk legyen grandiózus. Jelszónk lehetne akár a fátyolosan ragyogó smink. Drámai hatást érhetünk el lángoló vörös rúzzsal és körömlakkal, de ilyenkor a szemet nem szabad túlhangsúlyozni.

És végül még egy jó tanács: mielőtt kiválasztanánk a legmegfelelőbb szilveszteri ruhánkat, mindenképpen vegyük figyelembe testi adottságainkat, és még a szokásosnál is szigorúbban ítélkezzünk afelől, hogy mi áll jól nekünk. Mindenkinek döntse el, hogy öltözete nem túl átlátszó, feszes, esetleg mélyen dekoltált-e. Hisz nincs annál rosszabb, ha a ruhánk miatt nem tudjuk fesztelenül jól érezni magunkat az év legnagyobb bulijában.

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

1 hozzászólás - “A legtutibb öltözködési tippek szilveszterre”

  1. west - 2009. augusztus 19. 23:09

    szilveszterkor tuti, hogy equalizeres pólóban fogok villgoni. addigra mindenképp venni fogok egyet a http://partystyle.hu oldalról.