Életem biztos pontja…

Szarka Zita - 2009. január 30.

eletem-biztos-pontja-kulsoMindenkinek szüksége van egy olyan pontra az életében, akire számíthat, és akit bármi is történjen, mindig szeretni tud. Nevezhetjük bárhogy akár társnak, párnak vagy hűséges jó barátnak. Nos, az én életemben Ő ilyen szerepet tölt be. Hogy ki? Ő Bond, James Bond.

Tízen három évvel ezelőtt láttuk meg egymást először. A mi első filmkockánkból hiányoztak a pálmafák és az idilli környezet, nem volt veszélyes élethelyzet, amiből ki kellett volna mentenie, de még a csoda autó is hiányzott, találkozásunk mégis nem mindennapi volt.
Jól megázva és átfázva munkaidőm kezdete előtt két perccel estem be az irodába. Kolléganőm és az asszisztensem cinkos mosollyal fogadott.
– Megérkezett – mondta Andrea és parányi irodám ajtajára mutatott.
– És, milyen?- kérdeztem.

Az asszisztenslány csillogó tekintettel és ábrándozó arckifejezéssel csak annyit mondott: – Imádni fogod. Nem tévedett. Sőt. Amikor beléptem a szobába és megláttam Őt, tudtam és éreztem – ez szerelem első látásra. Megfogadtam, bár még csak nem is sejtettem, hogy mi mindennel jár majd ez a döntésem, történjen bármi, mondjon bárki bármit, én megszerzem.

eletem-biztos-pontja-belsoNem volt nehéz dolgom és minden úgy történt, ahogyan elterveztem. Halkan jegyzem meg Ő sem tiltakozott az akaratom ellen. Legelső pillantásából láttam, hogy feltételek nélkül elfogad. „A szem a lélek tükre” – szokták mondani, akkor és ott értettem meg, hogy mit jelent ez. Barna szemeiből olvasni tudtam, a szempár hűséget sugallt és tükrözte, meghajlik a sorsa előtt és elfogadja azt.

Mégis mielőtt a végső döntést meghoztam volna, közvélemény kutatást végeztem kicsiny ismeretségi körömben, mert hát nagy döntés előtt álltam, húsz évesen elkötelezni készültem magamat. A nagytöbbség lebeszélt, pont a koromra hivatkozva és arra, hogy még nem vagyok elég következetes, ami egy ilyen kapcsolatban elengedhetetlen. Nálamnál érettebb jóakaróim felvilágosítottak arról, hogy jobb, ha felkészülök a sok lemondásra és a megszámlálhatatlan váratlan szituációra. De mivel a döntés három nappal ezek előtt megszületett bennem, intenzív találkozásaink egyenes következményeképpen, a negyedik estén már a hálószobámban az ágyamon várt rám. Pont időben, az őszi szomorkás magánytól mentett meg.

Másnap reggel azzal a boldog tudattal ébredtem, hogy van egy társam. Mikor kinyitottam a szememet a két barna gombszem már leste a mozdulataimat és nedves orrával megpróbálta letúrni rólam a paplant. Tízen három év alatt megtanított a következetességre, rendszert csempészett az életembe és mint egy jó pszichológus, ha meglátja vagy megérzi a bánatomat mindent elkövet annak érdekében, hogy elmulassza. Felvidít és megnevettet. Önzetlen szeretet ad. A puszta léte megtanította mit jelent az a fogalom, hogy kötelességtudat és mivel már az első pillanatban bizalmat szavazott nekem a felelősségérzetemet is kialakította. Szép lassan aktív szereplője lett a felnőtté válásomnak és megtanította nekem, soha ne éljek vissza az erőmmel mások irányába, ha a helyzet úgy hozza, hogy velem szemben kiszolgáltatottá válnak.

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

Hozzászólás nem lehetséges.