Még nem pihen az Úr – Egy hét magány I.

Sajo Annamaria - 2009. február 3.

maganyAmi az alcímet illeti, írói túlzás… rövidítés. Magány kollega ugyanis nem arról híres, hogy hamar távozna. Itt létekor zömében rimánkodsz, hogy történjen valami, valaki. Ám úgy fest, vannak olyanok korszakok, melyeket magunkban kell átélnünk. Férfiként… ez esetben nőként.

Hétvége

Minden attraktív, aktív nő úgy képzeli el a vasárnap estéjét, hogy seggfagyasztó hidegben bandukoljon, csak, hogy ne csendben legyen, egyedül. Minden ember úgy képzeli el a vasárnap estéjét, hogy dolgoznia kelljen. Én úgy döntöttem, ha már nagy a nyomás és más nem szeret, legalább a pénztárcám és én szeressük magamat. És persze a telefon.

– Vettem Love- parfümöt.
– Minek az neked?
– Hát, ha már szingli vagyok, legalább a parfümöm legyen szerelmes!
– És kibe lesz szerelmes?
– Ó, van lehetőség bőven: Táncoló Fény- tusfürdő, rózsaszín gyöngyházlakk, masnis- selyem virágos bugyi…
– Na és te is velük barátkozol?
– Vajrumos kávé mellett jegyzetelem húszezer dolgomat, Disney-hercegnős füzetbe. Van még valami, amit munkabírás, magányűzés, belső erősítésére tehetek…?
– Ja, megfürdesz és pizsiben és cuki teásbögrével a kezedben beülsz egy jó film elé. Én is ezt teszem.
– Fürcsi volt és a biszex Marlene életét fogom nézni… hátha engem is szeret.

Ezotéria

Nem szeretett. Így betértem ezotériaboltba. Más itt látja a világvégét, én azonban rendíthetetlenül magyaráztam magamnak a „Miért ne”- t.

– Lakásdíszt tetszik keresni? – kérdezte a világváltástól megfáradt eladó.

– Á, dehogy… ilyen kütyükkel beengedne a lakásba egy férfi is? Saját használatra lesz. – ilyet utoljára sexshopban mondtam. Öt betű, sex- és ezotériaboltba egyaránt létszükség, mi az? Magány.

Szegény eladó elég ilyen állapotban leledző nőt láthatott már. Nekem könyveket ajánlott: „Mindennapi tanácsok” „Találd meg a fényt” „Magadban a világ”… hasonlók. Nem volt az én fényemmel semmi baj, csak kicsit egyedül volt naagy lelki világomban. Ezotériaboltból végül kiűzött a hányinger, mert a füstölőket nem ép(p) gyomorra találták ki. Buddha ide és oda, azért annyi önbecsülés maradt bennem, hogy ne egy adag füsttől várjam a megoldást!

Hétfő

El kell indulnia a dolgos hétköznapoknak! Azt hiszem a virágos bugyi után lett is annyi erőm, hogy elkezdjem tervezni a hetemet. Hogy ne érezzem a kötelességek nyomását, felturbóztam a naptáramat.

Hétfőhöz szívecskét rajzoltam- első benyomás alapon. Keddhez lepkét- mert ilyen leszek én is, ha elmúlt a bábállapot. Szerdához napocskát, szemléltetve, milyen tündöklő, mindent beragyogó vagyok. Csütörtökhöz virágot… ezt nem tudom, miért… ja, a tavasz, mint kikelet, bizsergés, miegymás. Péntekhez megint virágot… Tessék, a freudi elrajzolásaim is szeretetre vágynak! – esett le hirtelen. Ha pedig az nincs, ott vannak az állandó (an visszatérő), sohasem foglalt, biztos távolban lévő férfiak.

Kedd

Minden nőnek kell I.

Nőszövetség bocsássa meg: imádom, ismerem a machokat. S mivel ismerem őket, biztos távolból imádjuk egymást. Mert megmentenek a sok Szemét Férfitől. Ott van mindjárt Frank- a Sinatra. Robbie- a Willimas. No meg saját machoim, akik mindenkinél jobban ismernek Téged, a Nőt, s főleg saját nemüket…

– Hű Szépségem, egyem a szép szádat… ki ez? – bökdöstem Machomat a fél homályba burkolt lokál puha puffján.
– Senki.
– Hello Öreg, látom már becsajoztál!
– köszönt Senki machomnak.
– Nem, ő nem… menjé’ igyál inkább, ez neked nem pálya.
– válaszolta Machom vállát rántva, felém helyezkedve.
– Majd talán a csaj eldönti.
– Ő nem csaj. Na örültem!
– Jó’ van má’, úgyis várnak a pultnál!
– indult arrébb Senki.
– Ez mi volt?
– fordultam machomhoz értetlenül– Miért nem mutattál be neki, ha ismered?
Machom pedig felém hajolt, átölelt, megpuszilta a homlokomat, s csak annyit mondott: Azért Kicsi, mert tényleg ismerem. Olyan, mint én.

Minden nőnek kell II.

Van persze olyan férfi, aki Téged imser. Aki olyan, mint te. A lelke legalábbis biztosan. Melegít. Felmos a sok Köcsög Férfi után.

– Na, milyen volt az utazás? – kérdeztem Meleg Barátot.
– Eszméletlen. Kaptam virágot… vörös rózsát, aztán elvitt vacsorázni, kibéreltünk egy erkélyes szobát és jövő hónapban elvisz a Maldív- szigetekre.
– Várj, várj, nem értek valamit: te is pasikra buksz, én is. Téged elhalmoznak, engem nem… mit csinálok rosszul?
– Normális férfit kéne keresned.
– És az egyenlő a meleg férfivel?
– Nem.
– Akkor milyen az?

Rá kellett jönnöm, nem tudom. A hét még csak most indult el, s máris mennyi kudarc, mennyi kérdés… párhuzamosan mennyi kétely, mennyi önkeresés… más- keresés. Mit tehet egy nő összezavart lélekkel, szigorú teendőkkel, rohanós lábakkal, egy helyben verdeső szívvel? Nos, néhány variáció jövő héten előtérbe kerül.

Jövő héten: Még nem pihen az Úr

” – A tao tanaival…
– Akkor ez pornó, kínai szinkronnal?
– Neem, csak művészileg kifejező… érzéki. Nem olyan, hogy „AAAAH, spricc a szádba!”

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

Hozzászólás nem lehetséges.