Designers’ Lounge avagy a „Magyar Tervezői Páholy”

Molnar Klara - 2009. február 11.

designers-lounge2A kifejezés: Designers’ Lounge sokaknak még nem mond semmit, ami elég szomorú tekintve, hogy tehetséges magyar tervezők bemutatkozását szolgáló és immáron többedszerre megrendezendő eseményről van szó. Február 7-én a Corinthia Grand Hotel Royal impozáns Atriuma adott otthont a rendezvénynek.

A szervezők, Krémer Kinga és Zeisky Ákos véleménye szerint, bár nagyon sok tehetséges és kreatív ember van Magyarországon, nincs lehetőségük bemutatkozni, megmutatni kreációikat a nagyközönségnek. Így számtalan külföldi kapcsolattal a hátuk mögött létrehozták a Designers’ Lounge-t, amely havonta más-más tervezőknek enged bemutatkozási lehetőséget.

designers-lounge9designers-lounge4Kezdetben egy fotóstúdióban tartották a rendezvényt, de a nagyszámú érdeklődő láttán emeltek a mércén. A magyar tervezők már nemcsak bemutathatják ruháikat, kiegészítőiket és ékszereiket az elegáns asztalokon, bábukon, valamint standereken, hanem azok meg is vásárolhatók, méghozzá kedvezményes, alkalmi árakon. Mindezzel persze elősegítik a tervezők és a vásárlók személyes kapcsolatát is.

A célcsoportot illetően Zeisky Ákos elmondta, hogy egyrészt a divat, a trendek iránt nyitott, minőségre vevő, vásárlóképes magyar közép- és felsővezetői réteget szeretnék megtalálni, másrészt a Magyarországon élő külföldieknek akarják megmutatni hazánk nagyon tehetséges kreátorait, akik kellő támogatással és bemutatkozási lehetőséggel, akár újra divatnagyhatalommá tehetik Budapestet. Krémer Kinga megemlítette azt is, hogy távlati céljuk az Esemény további, határon túli megismertetése is.

designers-lounge1designers-lounge3designers-lounge5

A 2009-es év első showroomján többek között olvasóink számára a már jól ismert EXP tervezőnője, Engi Xénia Petronella fantasztikus kreációit lehetett megtekinteni – ezeket már a tavalyi Fashion Weeken is bemutatták – és lehetőség szerint megvásárolni. Ha egy teljes ruhához nem volt elég mély pénztárcája a kedves EXP rajongónak, akkor a néhány kiegészítő (például táska) közül válogathatott. Nem csoda, hogy a tervezőnő oly népszerű, hiszen a nagyon finom és minőségi kelméit nagyrészt Bécsből szerzi be. Szintén közszemlére tette kreációit Sziráczky Brigitta, Abodi Dóra, Orosz Réka és Földi Kinga. Továbbá Karattur Katalin egyedi táskáit és Sárossy Zsuzsanna fantasztikus ékszereit, kiegészítőit lehetett szemügyre venni.

A háttérben interaktív divatfotózás zajlott a Páholy fotóstúdió profi fotósaival, a MAC professzionális sminkese és a Zsidró fodrászszalon fodrásza, no meg a tervezők ruháit, kiegészítőit bemutató modellek közreműködésével. Később a sminkesek és a fodrászok a vendégeknek rendelkezésre álltak smink és hajtanácsadásban, és készségesen hajtották végre a konkrét és nem annyira konkrét kéréseket is.

designers-lounge6designers-lounge7designers-lounge8

A vásárlásban és az élményben megfáradt nézelődőket kényelmes fotelek várták, ahol ingyen fogyaszthattak kávét, capuccinot, és egyéb különlegességeket a Nespresso jóvoltából. Egyfajta klubdélután volt ez, ahol nemcsak kapcsolatok születhettek, de minden vendég – ha rövid időre is – részese lehetett a divat kreatív világának.

Az érdeklődőket március 14-én várja az idei második Designers’ Lounge. Minden további információ megtalálható a rendezvény a honlapján (www.dl-bp.com), ahol többek között akár regisztrálni is lehet az ingyenes és kellemes divatdélutánra.

Fotó: Láng Péter

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

3 hozzászólás - “Designers’ Lounge avagy a „Magyar Tervezői Páholy””

 1. Gombkötő Gizella - 2009. február 12. 08:37

  Örülök, hogy a fiatalok megmutathatják fantáziájukat. Sok sikert .
  Remélem , a magyar művészek megmutatják a világnak ezeken a területen is , hogy ők is sokat érnek.
  Kinga és Ákos ! Köszönet a sok önfeláldozó munkátoknak. Csak remélni tudjuk, hogy egyszer beérik a fáradozásotok

 2. EXP - 2009. február 15. 15:45

  Köszönöm, hogy ott lehettem 🙂

 3. Pancsi - 2009. szeptember 18. 18:34

  Szerintem Engi Xénia egy hisztis, fellengzős, ótvar kurva aki még a tervezéshez sem ért.:) Pláne mikor a Rioban részegen rázza a csontjait. MISERABLE