Take Five – Végre egy igazi jazzkocsma!

Palagyi Ildiko Brigitta - 2009. március 1.

take-five-e28093-vegre-egy-igazi-jazzkocsma

A Take Five 2007 decemberében nyitotta meg kapuit a Vista Utazási iroda pincéjében (Paulay Ede utca 2.). A klub alapítói világszínvonalú, mégis laza, kötetlen szórakozást ígértek. Az ígéretüket véleményem szerint betartották, mert ez valóban egy jó kocsma jó zenével.

Nem túlzás a világszínvonal emlegetése, mert a jazzkocsma nem csak külső megjelenésében, hanem a programkínálatában is felveszi a versenyt a külföldi klubokkal. Végre nekünk is van ilyenünk! Halleluja!

Annak ellenére, hogy egy pincehelység ad otthont a jazzéletnek, mégis van tér, mind a zenészeknek a színpadon, mind a közönségnek a nézőtéren, amivel valljuk be, nem sok belvárosi klub dicsekedhet. A nagyon szépen és stílusosan felújított, hangulatos belső tér kétszáz ember befogadására is alkalmas, úgy, hogy nincsen hering-effektus, és senki nem fog levegő után kapkodni, maximum a zenei hatások által generált katarzis élményének átélésétől, és egyéb gyönyörűségtől.

„a zenekart és a közönséget nem választja el sem kordon, sem több méter magas színpad. Nem lesznek „közönség-szűrő” kritériumok belépéskor, nem elvárás az öltöny és a sok ezer forintos vacsoraszámla sem. Viszont minden este jó zene szól…” – olvasható a Take Five honlapján, és hogy ez mennyire így van, néhány fellépő, aki már megfordult, és aki majd biztosan megfordul még a színpadon.

Az elsők között lépett fel Adam Pieronczyk – Anthony Cox Quartet, valamint a Michael Landau Group, a doboknál Gary Novakkal, Norbert Marius (USA), továbbá Barabás Lőrinc és barátai, akik már törzszenészeknek számítanak a klubban, csakúgy, mint a Harcsa Veronika Quartet, és a Modern Art Orchestra.

A fellépők között volt, van és lesz a Smárton Trió, a Bacsó Kristóf Quartet, a B2B3 Hammond Trió, a Balázs József Quintet, a Balázs Elemér Quintet, az Oláh Kálmán Sextet, a Sárik Péter Trió és az Eichinger Quartet is, hogy csak néhány számomra kedves formációt említsek meg a kiváló zenészek közül.

Irány a Take Five! Nem fog csalódni senki, ígérem!

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

Hozzászólás nem lehetséges.