A 10. hét filmpremierjei: Hajrá boldogság, Largo Winch – Az örökös, Make It Happen – Dobd be magad, Watchmen: Az őrzők

Nagy Oliver Attila - 2009. március 4.

hajra-boldogsaglargo-winchmake-it-happen-dobd-be-magadwatchmen-az-orzokMárcius 5-től a következő filmeket láthatod a hazai mozikban: Hajrá boldogság – Poppy szerint az élet szép, csak mindig mindenben meg kell látni pozitívet, de ez valóban így van, vagy csak Poppy szerencsés?; Largo Winch – egy újabb képregény adaptáció, amelyben a főhős, Largo Winch mindent elkövet, hogy bosszút álljon nevelőapja gyilkosán; Make It Happen – Dobd be magad – egy újabb zenés/táncos filmdráma egy szegény, de öntudatos és tehetséges fiatal lány felemelkedéséről; Watchmen: Az őrzők – Alan Moore leghíresebb képregényének adaptációja Zack Snyder rendezésében, amelyben egy igazságosztó csoport próbálja megmenteni a világot egy alternatív 1985-ben.

Hajrá boldogság (Happy-Go-Lucky)

hajra-boldogsagszínes feliratos angol vígjáték, 118 perc, 2008

rendező: Mike Leigh

szereplő(k): Sally Hawkins (Poppy), Alexis Zegerman (Zoe), Andrea Riseborough (Dawn), Sinead Matthews (Alice), Eddie Marsan (Scott)

Poppy könnyen veszi az életet. Imád táncolni, ugrálni a trambulinon és utazgatni erre meg arra. Az sem hozza ki a sodrából, hogy ellopják a biciklijét, miközben egy londoni könyvesboltban nézelődik. Még a rendőrségnek sem tesz feljelentést, ehelyett inkább elhatározza, hogy megtanul vezetni. Jellemző! Poppy határtalan életigenlése és elképesztően pozitív hozzáállása a mindennapokhoz alapjaiban változtatja meg a körülötte élőket.

Hivatalos weboldal itt!

Largo Winch – Az örökös (Largo Winch)

largo-winchszínes magyarul beszélő francia kalandfilm, 106 perc, 2008

rendező: Jérôme Salle

szereplő(k): Tomer Sisley (Largo Winch), Kristin Scott Thomas (Ann Ferguson), Miki Manojlovic (Nerio Winch), Mélanie Thierry (Léa / Naomi), Gilbert Melki (Freddy), Karel Roden (Mikhail Korsky), Steven Waddington (Stephan Marcus), Anne Consigny (Hannah)

Nero Winch, a dúsgazdag mágnás árvaházban nőtt fel, így örökbefogad egy fiút, Largo Winchet. Ann Ferguson feltett szándéka, hogy megszerzi a hatalmas Winch vagyont, ezért megölik Nero-t, és hogy az öröklés egyszerűbb legyen, Largo-t is üldözőbe veszi. Largo megesküszik, hogy kideríti az igazságot és bosszút áll, de közben éppen apja gyilkosai elől kell menekülnie.

Hivatalos weboldal itt!

Make It Happen – Dobd be magad! (Make It Happen)

make-it-happen-dobd-be-magadszínes feliratos amerikai filmdráma, 90 perc, 2008

rendező: Darren Grant

szereplő(k): Mary Elizabeth Winstead (Lauryn), Tessa Thompson (Dana), John Reardon (Joel), Riley Smith (Russ), Julissa Bermudez (Carmen), Erik Fjeldsted (Marty), Matt Kippen (Wayne), Karen LeBlanc (Brenda)

Lauryn egy poros kisvárosban él, Indiana államban. A fiatal lány szülei meghaltak, ő segít a bátyjának a rájuk maradt családi vállalkozás működtetésében. Könyvelőként dolgozik az autószerelő műhelyben, de álma, hogy profi táncos legyen. Ezért minden szabad percében gyakorol, és élete legnagyobb lehetőségére készül: felvételt akar nyerni az egyik leghíresebb táncakadémiára, a Chicagói Zene- és Tánciskolába. Ám amikor elutasítják, kétségbeesik. Nem akar visszamenni vidékre, de a saját tehetségébe vetett hite is megrendül. Egy véletlen találkozás azonban új fordulatot hoz az életében. Nemcsak szállása, hanem munkája is lesz Chicagóban, mégpedig az egyik legnépszerűbb éjszakai táncos szórakozóhelyen. Igaz, hogy könyvelőként, de a tánctudása nem marad sokáig rejtve. A Ruby’s bár színpadán olyan magabiztosságra tesz szert, hogy eldönti, újra megpróbálja a felvételit.

Hivatalos weboldal itt!

Watchmen: Az őrzők (Watchmen)

watchmen-az-orzokszínes feliratos angol-amerikai-kanadai akciófilm, 163 perc, 2009

rendező: Zack Snyder

szereplő(k): Jackie Earle Haley (Walter Kovacs / Rorschach), Malin Akerman (Laurie Juspeczyk), Carla Gugino (Sally Jupiter), Jeffrey Dean Morgan (Edward Blake), Billy Crudup (Jon Osterman / Dr. Manhattan)

Ez az összetett, sokrétegű, izgalmas kalandfilm egy másik Amerikában játszódik, 1985-ben, amikor a jelmezes szuperhősök részei a társadalom mindennapi szövetének, és a „Végítélet Óra” – amely az USA és a Szovjetunió közötti feszültséget méri – folyamatosan éjfél előtt öt percen áll. Amikor az egyik egykori társukat meggyilkolják, a kimerült, de még elszánt álarcos igazságosztó, Rorschach elhatározza, hogy leleplezi az összes múltbéli és jelenlegi szuperhős megölésére és lejáratására szőtt konspirációt. Amint kapcsolatba lép egykori bűnüldöző csapatával – nyugdíjas szuperhősök szedett-vedett bandájával, akik közül csak egynek van igazi szuperereje -, Rorschach egy széleskörű és sokkoló összeesküvésre bukkan, amely kötődik a hősök közös múltjához és katasztrofális következményei vannak a jövőre nézve. A küldetésük, hogy őrizzék az emberiséget, de ki őrzi az Őrzőket?

Hivatalos weboldal itt!

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

Hozzászólás nem lehetséges.