A 12. hét filmpremierjei: Apaföld, Elrabolva, Kétely, Spirit – A sikító város, Tintaszív, Vak szerelmek

Nagy Oliver Attila - 2009. március 19.

apafoldelrabolvaketelyspirit-a-sikito-varostintaszivvak-szerelmekMárcius 19-től a következő filmeket láthatod a mozikban: Apaföld – Nagy Viktor Oszkár első nagyjátékfilmje az apa-fiú kapcsolat nehézségeiről; Elrabolva – Liam Neeson által játszott ex-CIA ügynök, miután elrabolták a lányát Párizsban, átmegy a Terminátor és Jack Bauern nászának eredményébe, tehát üt, rúg, gyilkol, majd esetleg kérdez; Kétely – John Patrick Shanley azonos című, Pulitzer díjjal jutalmazott darabjának filmfeldolgozásában, zseniális színészi játékokkal karöltve bevezet bennünket a bizonytalanság, a kételkedés és végül a manipuláció szentháromságába; Spirit – A sikító város – Frank Miller legújabb képregény adaptációja egy bosszúra éhes szellemről, egy várost eltörölni kívánó fő-gonoszról és egy marék szexbomba nőről; Tintaszív – mese egy könyvkötőről, aki ha bármit felolvas, valósággá válik. Véletlenül így szabadítván a gonoszt a világra, most megpróbálja megállítani; Vak szerelmek – Juraj Lehotsky dokumentumfilmje ezúttal a vakok világába visz el bennünket, bemutatva ezen emberek hétköznapjait, örömeit és bánatait.

Apaföld

apafoldszínes magyar játékfilm, 85 perc, 2009

rendező: Nagy Viktor Oszkár

szereplő(k): Derzsi János (Apa), Ravasz Tamás (Fiú), Nagy Andrea (Ági), Znamenák István, Bicskey Lukács, Babcsán Bence

Az Apa frissen szabadul a börtönből azzal az elhatározással, hogy új életet kezd és megpróbál átadni valami értékrendszert a fiának. Vásárol egy darab földet, amin szőlőt akar telepíteni. A Fiú életébe, aki súlyos apahiánnyal éli végig kamaszkorát, hirtelen újra betör a hús-vér Apa, a valamikori Isten, ám mostani szándékai komoly ellenállásba ütköznek. Mindaz, amit az Apa tesz vagy képvisel, a Fiúban totális elutasításra talál. Súlyosbítja a helyzetet a Fiú nagynénje, Ági jelenléte, akivel az Apa szexuális kapcsolatot alakít ki. A Fiú egy tragikus, passzív apa-gyilkosságba sodródik.

Elrabolva (Taken)

elrabolvaszínes feliratos francia akciófilm, 93 perc, 2008

rendező: Pierre Morel

szereplő(k): Liam Neeson (Bryan Mills), Maggie Grace (Kim), Famke Janssen (Lenore), Xander Berkeley (Stuart), Katie Cassidy (Amanda), Holly Valance (Diva)

Bryan Mills valaha a titkosszolgálat egyik legkiválóbb ügynöke volt, de már visszavonult, csak hogy Kaliforniában élő lánya, a 17 éves Kim közelében lehessen. A lány az anyjával, Lenore-ral és tehetős mostohaapjával, Stuarttal él és épp Párizsba készül legjobb barátjával, Amandával, amire Bryan vonakodva bár, de áldását adja. Bár ne tette volna.

Hivatalos weboldal itt!

Kétely (Doubt)

ketelyszínes feliratos amerikai filmdráma, 104 perc, 2008

rendező: John Patrick Shanley

szereplő(k): Meryl Streep (Aloysius Beauvier nővér) ,Philip Seymour Hoffman (Brendan Flynn atya), Amy Adams (James nővér), Viola Davis (Mrs. Muller), Lloyd Clay Brown (Jimmy Hurley), Joseph Foster (Donald Muller), Bridget Megan Clark (Noreen Horan), Michael Roukis (William London)

1964-ben járunk a bronxi St. Nicholas iskolában. A vibráló egyéniségű, karizmatikus Flynn atya (Philip Seymour Hoffman) szeretné kicsit megváltoztatni az iskola túl szigorú szokásait, melyeket már réges-régen állított fel a vaskezű igazgatónő, Aloysius Beauvier nővér (Meryl Streep), aki a félelem és a szabályok erejében bízik. A politikai változások szele eléri a közösséget és az iskola a falai közé fogadja az első fekete diákot, Donald Millert. Amikor a reménytelien ártatlan James nővér (Amy Adams) megosztja az igazgatónővel észrevételét, miszerint Flynn atya túlságosan személyes érdeklődést mutat Miller iránt, az igazgatónő személyes keresztes hadjáratba kezd a pap ellen azzal a céllal, hogy eltüntesse őt az iskolából. Bár bizonyítékkal nem rendelkezik, Aloysius nővér a hite szerint száll szembe Flynn atyával.

Hivatalos weboldal itt!

Spirit – A sikító város (The Spirit)

spirit-a-sikito-varosszínes, fekete-fehér feliratos amerikai akciófilm, 108 perc, 2009

rendező: Frank Miller

szereplő(k): Gabriel Macht (The Spirit/Denny Colt), Samuel L. Jackson (The Octopus), Scarlett Johansson (Silken Floss), Eva Mendes (Sand Saref), Jaime King (Lorelei Rox), Paz Vega (Plaster of Paris), Sarah Paulson (Ellen Dolan), Stana Katic (Morgenstern)

Az igazi hősök megszületnek, meggyilkolják őket – aztán újra megszületnek. Ez történik Dennyvel (Gabriel Macht) is, akit kezdő rendőrként ölnek meg, majd visszatér a Szellemként, és tovább folytatja a megkezdett harcot Central City sötét erői ellen. Legfőbb ellensége Octopus (Samuel L. Jackson), – aki arról vált híressé, hogy mindenkit megöl, aki látta az igazi arcát – nem kisebb tervet forgat a fejében, minthogy az egész várost eltörli a föld színéről. Szellemnek kell szembeszállnia vele, feltéve ha túléli egy gyönyörű nő halálos csábítását.

Hivatalos weboldal itt!

Tintaszív (Inkheart)

tintaszivszínes feliratos német-angol-amerikai családi kalandfilm, 106 perc, 2008

rendező: Iain Softley

szereplő(k): Brendan Fraser (Mo Folchart), Eliza Bennett (Meggie Folchart), Andy Serkis (Capricorn), Paul Bettany (Dustfinger), Helen Mirren (Elinor Loredan), Jim Broadbent (Basta), Sienna Guillory (Resa), Rafi Gavron (Farid)

A történet szerint Mortimer Folchart könyvkötő különleges képességgel rendelkezik: ha hangosan felolvas egy könyvből, annak története megelevenedik, a szereplők életre kelnek. Mortimer egy alkalommal, amikor csecsemő kislányának, Meggie-nek mesét olvas, véletlenül életre kelti a gonosz Kaprikornuszt, Meggie édesanyját pedig „beleolvassa” a könyvbe. A gonosz Kaprikornusz 9 évvel később Meggie-vel akarja zsarolni az apát, hogy saját céljaira fordíthassa annak különleges képességét.

Hivatalos weboldal itt!

Vak szerelmek (Slepé lásky)

vak-szerelmekszínes feliratos szlovák dokumentumfilm, 77 perc, 2007

rendező: Juraj Lehotský

szereplő(k): Miro Daniel, Monika Brabcová, Peter Kolesár, Elena Szarasová

A Cannes-i díjnyertes film érzékeny vizuális reflekciója a világtalan emberek hétköznapjainak és legbensőbb érzelmeiknek.

Print This Post Print This Post

Hozzászólások

Hozzászólás nem lehetséges.